13. 2. 2020 | Ladislav Vácha, Štěpán Ondráček

Dorostenci sahali na body, ale z Přerova se vrací s prázdnou!

PŘEROV – Havlíčkobrodští dorostenci se vydali po reprezentační přestávce opět do boje. V ELIOD Extralize dorostu – O pořadí v play off změřili síly s Přerovem. Zubři vedli po dvou třetinách 4:0 a zdálo se, že si dojdou pro přesvědčivé vítězství. Jenže, mladí Bruslaři dokázali v poslední pasáži snížit na rozdíl jedné trefy. A co víc, soubor z Kotliny sahal po vyrovnání, které k jejich smůle nepřišlo. Mladé pušky se vrací domů s prázdnou i přes sympatický výkon. Utkání navíc nedohrál útočník Filip Dymák, který po osobním souboji zůstal na pozorování v nemocnici.

Mladí Bruslaři naskočili do zápasu s chutí a tlačili se do útoku. Zubři však přečkali počáteční tlak soupeře a začali se čím dál více osmělovat. V 9. minutě putoval za katr brodský útočník Holenda a domácí nekompromisně trestali. Z prostoru levého kruhu vypálil obránce Adam Holík a brankář Kubík nedokázal jeho střelu k přední tyčce zpacifikovat. Hosté se nestačili z prvního úderu ani pořádně vzpamatovat a Adam Kubík lovil smutně kotouč ze své svatyně podruhé. Tobiáš Kuchta poslal přesný pas na pravé křídlo Radimu Hradilovi, který měl spoustu času a prostoru, popojel si blíž k bráně a povedenou střelou zavěsil nad Kubíkovo rameno. Pak přišel pro Havlíčkův Brod hodně těžký moment. Tvrdý, ale čistý hit inkasoval u hrazení nejproduktivnější brodský hráč Dymák a zápas pro něj předčasně skončil. A co víc, v přerovské nemocnici zůstal dva dny na pozorování, takže svému mužstvu nepomůže ani při sobotním domácím duelu s Vítkovicemi. Domácí si tak odnesli po první siréně do kabiny dvoubrankový náskok.

V úvodní dvacetiminutovce opaření hosté zlepšili po přestávce svůj herní projev. Častěji drželi kotouč na svých holích a vytvořili si i několik velmi slibných šancí. Postrádali však větší přesnost v koncovce a větší důraz před soupeřovým brankovištěm. Naopak Přerov mohl v produktivitě svého soka z Kotliny vyučovat. Při další přesilovce neudržel brankář Kubík ve své výstroji střelu Radima Hradila a Adam Tomiga se z následné dorážky nemýlil. To už bylo pro strážce havlíčkobrodského brankoviště moc a do brány se místo něj postavil jeho kolega Filip Tuček. Mladí Bruslaři dál bušili do defenzivy Zubrů, ale bez úspěchu. Jejich vyhlídky na bodový zisk se ještě více začali rozplývat ve 39. minutě, když vyrobili při hře v početní převaze obrovskou chybu v rozehrávce a David Buršík v samostatném úniku nedal brankáři Tučkovi šanci, čímž upravil už na 4:0.

Svěřenci trenéra Václava Adama nepolevili ve své snaze ani ve třetí periodě a ve 43. minutě při dvojnásobné přesilovce konečně protrhli své střelecké trápení. Při nádherné kombinaci na jeden dotek putoval kotouč po ose Martin Zych – Matěj Kravec – Adam Rauš a posledně jmenovaný úplně sám před bránou už jen doklepl hrací předmět na místo určení. Broďáci dál bojovali s nepřízní hokejového osudu a v 53. minutě za to sklidili znovu zaslouženou odměnu. Adam Rauš skvěle sehrál přečíslení s Jaroslavem Práškem, jenž prvotřídním blafákem dokonale vykoupal gólmana Žurka a snížil na dvoubrankový rozdíl. Zaskočený Přerov se musel dát bránit a v čase 58:50 schytal další tvrdý úder. Tadeáš Holenda přiťukl kotouč na modrou čáru Martinu Zychovi, brodský kapitán se opřel do kotouče a brankář Žurek, i díky skvělé cloně Davida Krejčího, inkasoval potřetí. Hosté ještě zkusili štěstí při hře v šesti bez brankáře a byli blizoučko vyrovnání, když kotouče létaly těsně vedle přerovské brány. Zubry definitivně uklidnil až Michal Šilhavý, který vybojoval puk a trefil prázdnou bránu. Na konečných 6:3 upravil Tobiáš Kuchta, který hned po vhazování vystřelil z mezikruží a nechytatelně zavěsil pod horní tyčku.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Michael Bačkovský 0 0 0 0 2
Ondřej Besmák 0 0 0 1 0
Lukáš Číhal 0 0 0 0 2
Filip Dymák 0 0 0 0 0
Zdeněk Fišer 0 0 0 -1 2
Tadeáš Holenda 0 1 1 -2 2
Petr Hrdlička 0 0 0 -1 0
Jan Jakubec 0 0 0 -1 0
Michal Janko 0 0 0 -1 0
Matěj Kravec 0 2 2 -2 0
David Krejčí 0 1 1 0 0
Jan Kuchta 0 0 0 -1 2
Max Kutlvašr 0 0 0 -2 0
Jaroslav Prášek 1 0 1 1 0
Adam Rauš 1 1 2 -1 0
Martin Zych 1 1 2 -1 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
David Kubík 33 13 3 10 76,92 0 0
Filip Tuček 27 12 2 10 83,33 0 0

Ohlasy k utkání

OPO15. kolo, čtvrtek 13.2.2020 od 18:00
MEO Arena Přerov
6:3
(2:0, 2:0, 2:3)
Přerov - Havl. Brod
ELIOD Extraliga dorostu

Statistiky zápasu

Branky a nahrávky: 10. Holík (Koblížek, Štíbr), 11. Hradil (T. Kuchta, Holík), 33. Tomiga (Hradil, Billa), 39. Buršík, 60. Šilhavý, 60. T. Kuchta (Štíbr) – 43. Rauš (Kravec, Zych), 53. Prášek (Rauš, Kravec), 59. Zych (Holenda, D. Krejčí). Rozhodčí: Petr Sedlák – Marek Bubela, Tomáš Pippal. Vyloučení: 3:5. Využití: 2:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 88. Střely na branku: 26:24 (6:3, 12:8, 8:13). Průběh utkání: 4:0, 4:3, 6:3.

Sestavy

Přerov

Žurek (Němec) – Kaprál, Koblížek, Polame, Tomiga, Holík, Billa – Štíbr, Brázda (A), Halík (C), Hradil, T. Kuchta, Hyža, Toman, Buršík, Mann, Šilhavý (A)

Havl. Brod

Kubík (33. Tuček) – Jakubec, Besmák, Fišer, Zych (C), J. Kuchta, Číhal, Kutlvašr – Dymák (A), Rauš (A), Janko, Holenda, D. Krejčí, Bačkovský, Hrdlička, Kravec, Prášek

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu