14. 2. 2020 | Ladislav Vácha

Kadlec před Draky: Když budeme hrát týmově, máme velkou šanci!

Bruslaři splnili povinnost a zvítězili na ledě posledních Moravských Budějovic 3:1. Udělali tak další důležitý krok v cestě za kýženým druhým místem, které zajišťuje přímo postup do semifinále play off. Po svém návratu z marodky hraje v dobré formě Jakub Kadlec, který proti Žihadlům vstřelil důležitý gól na 1:1. Teď už vyhlíží sobotní šlágr kola, k němuž přijede do Kotliny první Šumperk. „Na zápas se těším. Je to soupeř, který hraje hokej a nesnaží se jenom bránit. Myslím si, že i fanoušky by to mohlo bavit. V minulém zápase doma jsme je porazili asi především obětavostí, takže když budeme hrát znovu týmově, máme velkou šanci to zopakovat,“ věří sedmadvacetiletý útočník.

Káďo, urvali jsme v Moravských Budějovicích důležité tři body za výhru 3:1. Jak zápas hodnotíš?
V Morávkách je to pokaždé těžký zápas a je úplně jedno, kde se zrovna v tabulce nacházejí. Je tam menší hřiště a chvilku trvá, než si zvykneš, že nemáš tolik prostoru a času.

Do zápasu jsme vstoupili aktivně, ale pak se nám přestalo dařit, soupeř toho využil a dostal se do vedení. V čem byl problém?
Taky si myslím, že jsme začali dobře, ale nedokázali jsme toho úplně využít. Potom tam asi byla taková nedůslednost, možná i trochu smolně jsme nedostali puk ven ze třetiny a domácí to potrestali. Taková chyba se prostě stane. Při dalších šancích soupeře nás potom podržel Holas, který zase odchytal výborný zápas.

Právě ty jsi vstřelil důležitou vyrovnávací branku na 1:1, a to z těžké pozice. Jak jsi celou situaci viděl?
Kuchťák s Ludvou dobře napadali a vybojovali nám šanci. Dostal jsem přihrávku trochu na nohu, ale nakonec se mi to nějak povedlo prostřelit.

Jakub Kadlec se na ledě Žihadel postaral o důležité vyrovnání

Ve 2. třetině jsme měli obrovskou převahu. Hrálo se v podstatě jen na jednu bránu, ale soupeře držel skvěle chytající gólman Vacek. Už tam jsme asi měli zápas rozhodnout, co myslíš?
Měli jsme převahu a bylo tam hodně šancí, ale v podstatě jsme se nedokázali dostat k dorážkám, protože domácí dobře dohrávali předbrankový prostor. Ale souhlas, už ve druhé třetině jsme mohli rozhodnout.

I ty jsi měl velkou šanci, když jsi zakončoval sám před bránou. Všiml sis vůbec, jak ti to gólman chytil?
Zase to vzniklo po práci kluků, kteří výborně napadali. Popravdě vůbec nevím, čím to chytil, protože si myslím, že ta klička byla dobře udělaná. Na druhou stranu, chytal ale dobře celý zápas.

Obdržel jsi desetiminutový trest za nesportovní chování. Co jsi rozhodčímu řekl?
K tomu trestu bych se asi nechtěl úplně vyjadřovat. Nemyslím si, že by tam byla nestandardní situace, po které by mělo přijít takové vyloučení, ale chápu, že i rozhodčí se musí rozhodnout ve zlomku vteřiny.

Co říkáš na výkon tvého velkého kamaráda Tomáše Plachého, který se vrátil po dlouhé době do hry a na začátku 3. třetiny vstřelil vítězný gól?
Jsem jenom rád, ze se hned v prvním zápase chytil. Určitě mu to zvedne sebevědomí. Tom je výborný hokejista. Když mu drží zdraví a dostává na ledě prostor, tak dokáže být rozdílovým hráčem. I v Morávkách ukázal, že dokáže připravit spoustu šancí.

Zkušený útočník Tomáš Plachý se vrátil ve velkém stylu! Vstřelil vítězný gól

Vzápětí jsme využili přesilovku a soupeři odskočili na rozdíl dvou gólů. Připadalo mi, že to byl zlomový moment a potom už jsme měli zápas pod kontrolou, souhlasíš?
Asi to tak je, potom už se Morávky do žádných větších šancí nedostaly.

Ty jsi byl také dlouho na marodce. Co přesně ti bylo a jak rychle ses dostal zpět do zápasového tempa? Vypadá to, že v podstatě okamžitě, protože po zranění jsi za tři zápasy nasbíral už 4 body (2+2)...
Ještě nikdy jsem takhle dlouho nechyběl, takže je to pro mě nová situace. Měl jsem natržený břišní sval, což je zranění, při kterém se toho moc natrénovat nedá, takže určitě nejsem v takovém rytmu, v jakém bych si sám představoval, ale každým zápasem se cítím líp a už můžu hrát v podstatě bez omezení.

V sobotu nás čeká domácí šlágr kola s prvním Šumperkem. Jak se na zápas těšíš a co by podle tebe mohlo na soupeře platit?
Na zápas se těším. Je to soupeř, který hraje hokej a nesnaží se jenom bránit. Myslím si, že i fanoušky by to mohlo bavit. V minulém zápase doma jsme je porazili asi především obětavostí, takže když budeme hrát znovu týmově, máme velkou šanci to zopakovat.

Vousatý útočník věří, že jeho tým může doma podruhé Draky porazit

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu