18. 2. 2020 | Ladislav Vácha

Je tady derby Vysočiny! Brod chce v Kotlině znovu uhasit Plameny!

Bruslaře čeká další nesmírně důležitý a prestižní zápas! Ve středu 19. února přivítají v Kotlině pod hlavičkou derby Vysočiny SKLH Žďár nad Sázavou! Havlíčkovu Brodu se proti Plamenům v této sezoně nesmírně daří, ale Plameny hrají v poslední době ve skvělé formě. Ze všech sil bojují o účast v play off, zatímco domácí budou chtít udělat další krok ke kýženému druhému místu. Neváhejte a přijďte Broďáky v bitvě s regionálním rivalem v hojném počtu podpořit! Začínáme v 18:00!

SKLH Žďár nad Sázavou

Založení klubu: 1938
Stadion: Zimní stadion Bouchalky (kapacita 3 500 míst)
Klubové barvy: bílá a červená
Webové stránky klubu: hokejzr.cz
Trenér: Radek Haman






BK Havlíčkův Brod x SKLH Žďár nad Sázavou

znak týmu znak týmu
19–2–4–12 bilance 12–2–4–17
2., 65 bodů umístění 7., 44 bodů
145:123 skóre 116:137
8:1 (Nový Jičín, doma)
9:2 (Moravské Budějovice, doma)
nejvyšší výhra 10:1 (Moravské Budějovice, doma)
1:6 (Šumperk, venku) nejvyšší porážka 1:8 (Šumperk, doma)
Luboš Voříšek – 41 bodů (18+23) nejproduktivnější hráč Lukáš Bureš – 31 bodů (10+21)
Luboš Voříšek – 18 gólů nejlepší střelec Aleš Heinrich – 12 gólů
Luboš Voříšek – 23 asistencí nejlepší nahrávač Lukáš Bureš,
Ondřej Kovářů – 20 asistencí
Tomáš Semrád – 31 bodů (10+21) nejproduktivnější obránce Martin Pleva – 21 bodů (5+16)
Martin Holík 3,01 (27 zápasů)
Ondřej Chaloupek 3,60 (6 zápasů)
Martin Altrichter 3,60 (6 zápasů)
Martin Nedvěd 2,36 (3 zápasy)
průměr inkasovaných gólů na zápas Jiří Sláma 3,35 (21 zápasů)
Jan Čáp 4,10 (19 zápasů)
Minulé zápasy soupeře
Žďár n. S. – Valašské Meziříčí 4:1
Nový Jičín – Žďár n. S. 3:4
Žďár n. S. – Šumperk 1:8
Hodonín – Žďár n. S. 0:4
Žďár n. S. – Kopřivnice 4:1
Všechny zápasy

Tuhý boj Plamenů o play off

Žďár nad Sázavou skončil v minulé sezoně po základní části na 2. místě právě za Bruslaři, které proháněl na čele tabulky až do posledního kola. V tomto soutěžním ročníku však klub přešel kvůli nižšímu rozpočtu do úspornějšího módu a na poslední chvíli honí alespoň účast v prestižním play off. Po minulém vzájemném duelu s Havlíčkovým Brodem Plameny podlehly v domácím prostředí 3:4 po samostatných nájezdech Opavě a následně překvapivě klopýtly na ledě posledních Moravských Budějovic, odkud se vracely s prázdnou po těsné porážce 4:5. Tahle porážka je nakonec může stát účast v play off. Hamanovi svěřenci totiž v posledních utkáních neskutečně zabrali, když vyhráli čtyři z pěti utkání za plný bodový zisk. V domácím prostředí přemohli Valašské Meziříčí a Kopřivnici (oba 4:1) a vyloupili Nový Jičín (4:3) i Hodonín (4:0). Nad jejich síly byl jen suverénní Šumperk, který vyraboval Bouchalky po jednoznačné výhře 8:1. Žďárští hokejisté v tabulce drží 7. příčku se ziskem 44 bodů a na šestou Kopřivnici, jež by v současné situaci postoupila do play off, ztrácejí 8 bodů. Sluší se však dodat, že Plameny mají oproti souboru z města tatrovek dva zápasy k dobru. Nutně tak potřebují do konce základní části vyhrávat.

Takhle žďárští hokejisté slavili domácí výhru s Valašským Meziříčím
(Foto: Petr Nedvěd, hokejzr.cz)

Lídři tabulek

Ofenzivu Plamenů táhne hned několik lídrů. Nejproduktivnějším hráčem týmu je Lukáš Bureš, který nasbíral už 31 kanadských bodů za 11 gólů a 20 asistencí. Na záda mu dýchá se ztrátou jediného bodíku Ondřej Kovářů (10+20), společně s Burešem nejlepší nahrávač mužstva. Hranice dvaceti bodů už dosáhli také nejlepší střelec Aleš Heinrich (12+14), Dominik Adam (9+15), exbrodský Tomáš Chlubna (10+14), Jan Wasserbauer (7+15) a Martin Gregar (9+11).

Základním defenzivním pilířem je zkušený kapitán Martin Pleva, se ziskem 21 bodů za 5 vstřelených branek a 16 asistencí nejproduktivnější zadák Plamenů. Důležitými postavami v obraně jsou také Martin Lojek (5+7), který se může pochlubit zkušenostmi ze zámořské NHL, Adam Spálovský (4+6), Jiří Kališ (2+5), hrající obchodní manažer Aleš Koželuh (1+5) nebo Jakub Jenáček (0+2), čerstvá posila z prvoligové Třebíče. O místo v brankovišti se dělí jednatřicetiletý Jiří Sláma, který dostává v posledních zápasech přednost, a jeho čtyřiadvacetiletý kolega Jan Čáp.

Jedničkou Plamenů je v poslední době zkušený gólman Jiří Sláma
(Foto: Petr Nedvěd, hokejzr.cz)

Kompletní soupiska Plamenů


Žďárští fanoušci pořádají do Kotliny výjezd

Minulý zápas

Bruslaři podlehli Drakům, srazily je chyby ve 3. třetině

Úvodní dvacetiminutovka šlágru kola vyšla lépe papírovému favoritovi. Draci se dostali do vedení v 15. minutě, když zakončil hezkou přesilovkovou kombinaci Daniel Vachutka. Bruslaři brzy odpověděli, když se rovněž při hře v početní převaze prosadil z dorážky Luboš Voříšek. Hosté si však vzali vedení zpět, když přesně mířil mladík Adam Scheuter. Domácí v prostřední části tlačili a slavili zasloužené vyrovnání, když při přesilovce skóroval po parádním blafáku Miroslav Třetina. O vítězi rozhodl úvod třetí periody, když se Janečkova družina trefila během dvou minut hned třikrát. Jiskřičku naděje sice vykřesal Tomáš Semrád, ale na konečných 3:6 upravil při brodské power-play Jan Milfait.

znak týmu 3 – 6 znak týmu

Branky a nahrávky: 17. Voříšek (Kulhánek, Vala), 38. Třetina (Pospíchal, Semrád), 46. Semrád (Kadlec) – 15. Vachutka (Jaroš, Milfait), 20. Scheuter (Spratek, Kofroň), 42. Spratek (Kofroň, Kabelka), 43. Spratek (Hroch), 44. Milfait (Vachutka, Drtil), 59. Milfait (Vachutka, Kabelka). Rozhodčí: Michal Maršálek – Petr Křivohlavý, Martin Klouda. Vyloučení: 2:7, navíc Müller (SUM) 10 min. OT [NESP]. Využití: 2:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 612. Střely na branku: 33:38 (9:14, 12:14, 12:10). Třetiny: 1:2, 1:0, 1:4. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 2:2, 2:5, 3:5, 3:6.

BK Havlíčkův Brod: Holík (44. Nedvěd) – Kliment, Semrád, Kulhánek, Vala (A), Pospíchal, Vála, Benák, Dvořák – Mikeš, Třetina (C), Přidal – Plachý, Cachnín, Voříšek (A) – Kadlec, Ludvík, Kuchta – Čermák

Draci Pars Šumperk: Wanecki (Peksa) – Kabelka, Gewiese (C), Řezáč, Drtil, Haloda, Sedlák (A), Plhal – Milfait (A), Vachutka, Horký, Urban, Jaroš, Spratek, Pokorný, Müller, Antonov, Scheuter, Hroch, Kofroň

Plameny po dobrém výkonu doma sežehly Kopřivnici

Žďárští hokejisté položili základní kámen svého vítězství v prostřední části. V čase 22:06 po hezké nahrávce Lukáše Jíchy otevřel gólový účet zápasu Robin Medek a ve 30. minutě udeřil přesnou tečí ze vzduchu Slavomír Kadleček. Hosté z Kopřivnice nesložili zbraně a v 51. minutě vstřelili kontaktní branku, když se po hezké Suchého nahrávce trefil Patrik Gola. Chytrou tečí potom však uklidnil Plameny David Čermák a v 59. minutě definitivně podtrhl z dorážky žďárskou výhru Lukáš Bureš.

znak týmu 4 – 1 znak týmu

Branky a nahrávky: 23. Medek (Jícha, Kunstmüller), 30. Kadleček (Prokš), 53. Čermák (Lojek, Jenáček), 59. Bureš (Kališ, Heinrich) – 51. Gola (Suchý, Bail). Rozhodčí: Filip Čech – Marek Čelechovský, Henrich Kráľ. Vyloučení: 6:6 navíc Lojek (ZNS) 10 min. OT [ZHK], Prokš (ZNS) 5 + OK [HRUB], Chlubna (ZNS) 5 + OK [HRUB], Gregar (ZNS) 5 + OK [HRUB], Suchý (KOP) 10 min. OT [NESP], Gebauer (KOP) 5 + OK [HRUB], Daron (KOP) 5 + OK [HRUB], Sluštík (KOP) 5 + OK [HRUB]. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 524. Třetiny: 0:0, 2:0, 2:1. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 4:1.

SKLH Žďár nad Sázavou: Sláma (Čáp) – Spálovský, Pleva (C), Lojek, Černohorský, Kališ, Jenáček – Jícha, Bureš, Medek, Kunstmüller, Kadleček, Kovářů, Prokš, Wasserbauer, Čermák, Gregar, Chlubna, Heinrich

HC ISMM Kopřivnice: Hromada (Fendrich) – Bail, T. Fojtík, Štěpánek, Krzak, Imrich, Stříž – F. Fojtík, M. Mach, Gebauer, Daron, Hrubý, Sluštík, Suchý, Bochnak, Gola, Ollender, Marek, J. Mach (C)

(Video: hokejzr.cz)

Minulý vzájemný zápas

Broďáci rozhodli na Bouchalkách v závěru 2. třetiny

Bruslaři začali lépe a v 16. minutě šli do vedení po přesné střele Richarda Cachnína. Plameny však přispěchaly s bleskovou odpovědí, když si sešteloval dobře svá mířidla Martin Gregar. V prostřední části opět překlopil pomyslné misky vah na brodskou stranu svou druhou trefou Richard Cachnín. Domácí však už vzápětí slavili vyrovnání, když rozjásal Bouchalky Luboš Kunstmüller. Hostům vrátil vedení z přesné dorážky Miroslav Třetina, jenž překvapil gólmana Čápa tvrdou bombou do bližšího růžku i ve 39. minutě. Zápas pak definitivně zlomili na stranu Bruslařů Patrik Přidal s Markem Teclem, Plameny pak ve třetím dějství při oslabení zásluhou Robina Medka už jen upravily na konečných 3:6.

znak týmu 3 – 6 znak týmu

Branky a nahrávky: 17. Gregar (Spálovský, Chlubna), 23. Kunstmüller (Prokš), 43. Medek (Prokš) – 16. Cachnín (Voříšek), 22. Cachnín (Voříšek, Vala), 34. Třetina (Přidal), 39. Třetina (Holenda, Pejchal), 39. Přidal (Třetina, Semrád), 40. Tecl (Cachnín, Voříšek). Rozhodčí: Ivan Čuňočka - David Urubčík, Jan Kleprlík. Vyloučení: 3:5. Bez využití. V oslabení: 1:0. Diváci: 755. Střely na branku: 30:38 (8:12, 8:19, 14:7). Třetiny: 1:1, 1:5, 1:0. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 2:2, 2:6, 3:6.

SKLH Žďár nad Sázavou: Čáp (Sláma) – Kališ, Kadleček, Pleva (C), Koželuh, Rašín, Spálovský – Wasserbauer, Adam, Medek, Kovářů, Prokš, Jícha, Chlubna, Gregar, Kunstmüller, Heinrich, Bureš

BK Havlíčkův Brod: Chaloupek (Nedvěd) – Benák, Semrád, Pospíchal, Krejčí, Vala, Kliment – Cachnín, Tecl, Přidal, Voříšek, Holenda, Třetina (C), Kuchta, Musil, Ludvík, Pejchal

(Video: hokejzr.cz)

Věděli jste, že...

…Bruslaři vyhráli všechny čtyři vzájemné zápasy v této sezoně za plný bodový zisk?

…Broďáci nasázeli v této sezoně Žďáru nad Sázavou hned ve třech vzájemných zápasech 6 a více branek (7:2, 6:2 a 6:3)?

…Plameny vyhrály naposledy v Kotlině před více než třemi lety (4:2, 11. února 2017)?

…Cachnínovi svěřenci dali v této sezoně Plamenům už 6 gólů z přesilových her?

…žďárský fotograf Petr Nedvěd je otcem brodského gólmana Martina Nedvěda?

…v minulé sezoně ještě havlíčkobrodský útočník Tomáš Chlubna na svou branku proti Bruslařům stále čeká (na kontě má zatím 2 asistence)?

Útočník Plamenů Tomáš Chlubna ještě v havlíčkobrodském dresu

Bilance se Žďárem nad Sázavou od sezony 2000/2001 ve 2. lize

Počet odehraných zápasů: 34
Bilance: 21-1-2-10
Výsledky: 2:1, 8:5, 2:3p, 4:2, 2:4, 6:2, 1:3, 4:0, 8:2, 6:2, 6:2, 3:2, 3:2, 5:2, 2:4, 3:4sn, 4:5, 2:4, 4:2x, x3:8, x4:1, x3:2p, 3:6, 8:1, 3:4, 3:1, 4:5, 6:3, 3:6, 7:1, 7:2, 6:2, 3:2, 6:3
Skóre: 144:98

x – hráno v rámci play off

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu