25. 2. 2020 | Tomáš Sochor

Důležitá bitva o konečné umístění! Bruslaři se vydají na led Hodonína

Předposlední zápas Bruslařů v základní části již klepe na dveře! Havlíčkův Brod v něm vyzve na Zimním stadionu Václava Nedomanského Hodonín. Bruslaři drží druhé místo, zezadu na ně však dotírají Opava, Hodonín a Valašské Meziříčí. Toto utkání, které začíná 26. února v 18:00, tak hodně napoví, jak bude vypadat tabulka na konci základní části. Neváhejte a přijeďte svůj tým podpořit!

SHK Hodonín

Založení klubu: 2001
Stadion: Zimní stadion Václava Nedomanského (kapacita 3 500 míst)
Klubové barvy: modrá a oranžová
Webové stránky klubu: shkhodonin.cz
Trenér: Michal Konečný

SHK Hodonín x BK Havlíčkův Brod

znak týmu znak týmu
13–9–3–12 bilance 19–2–5–12
4., 60 bodů umístění 2., 66 bodů
139:131 skóre 144:125
8:3 (Kopřivnice, doma) nejvyšší výhra 8:1 (Nový Jičín, doma)
9:2 (Moravské Budějovice, doma)
2:9 (Šumperk, doma) nejvyšší porážka 1:6 (Šumperk, venku)
0:5k (Šumperk, doma)
Tomáš Komínek – 48 bodů (22+26) nejproduktivnější hráč Luboš Voříšek – 42 bodů (19+23)
Tomáš Komínek – 22 gólů nejlepší střelec Luboš Voříšek – 19 gólů
Tomáš Komínek – 26 asistencí nejlepší nahrávač David Vala – 23 asistencí
Luboš Voříšek – 23 asistencí
Miroslav Třetina – 23 asistencí
Martin Miklík – 26 bodů (7+19) nejproduktivnější obránce Tomáš Semrád – 31 bodů (10+21)
Andreas Kubáň 3,34 (28 zápasů)
Jan Hlaváč 4,16 (9 zápasů)
Jan Javůrek 2,73 (7 zápasů)
průměr inkasovaných gólů na zápas Martin Holík 3 (28 zápasů)
Martin Altrichter 3,6 (6 zápasů)
Ondřej Chaloupek 3,6 (6 zápasů)
Martin Nedvěd 1,36 (3 zápasy)
Minulé zápasy soupeře
Kopřivnice – Hodonín 4:2
Hodonín – Žďár n. S. 0:4
Hodonín – Opava 3:2
M. Budějovice – Hodonín 1:5
Nový Jičín – Hodonín 3:2
Všechny zápasy

Hodonín stále bojuje o druhé místo

Hodonín se s šedesáti body nachází na čtvrtém místě. Na třetí Opavu ztrácí bod, na druhý Havlíčkův Brod pak bodů šest. Oproti Bruslařům ale má zápas k dobru. Drtičům zbývají do konce základní části tři kola a jejich los není vůbec jednoduchý. Nejdříve je čeká právě Havlíčkův Brod, pak se utkají se Šumperkem a Valašským Meziříčím. Úkol vybojovat co nejvíce bodů tak pro ně bude velice těžký, nicméně ne nemožný. V posledních dvou vzájemných utkáních totiž porazili jak Bruslaře, tak i Draky. Naopak nad Bobry, kteří jsou o pouhý jeden bod pátí, vyhráli naposledy 16. listopadu. Hodonín se tak může probojovat na druhé místo, může také ale spadnout až na šestou pozici.

Hodonínský kádr

Drtiči přišli začátkem února o nadějného útočníka Jana Bulína, který za 27 utkání nasbíral 16 bodů (9+7). Jedenadvacetiletý útočník se přestěhoval do nejvyšší polské ligy, kde obléká dres týmu MMKS Podhale Nowy Targ. Po vypadnutí Dominika Matuly ze základní sestavy kvůli zranění se stal bodovým lídrem týmu Tomáš Komínek (22+26). Z hrajících spoluhráčů ho nejblíže stíhají útočník David Janás (18+8) a obránce Martin Miklík (7+19). Jasnou brankářskou jedničkou je s dvaceti osmi odchytanými utkáními Andreas Kubáň (3,34).

Tahoun Hodonína Tomáš Komínek
(Fotoj: shkhodonin.cz)

Kompletní soupiska Hodonína

Minulé kolo

Plameny si z havlíčkobrodské Kotliny odvezly dva body

Žďár nad Sázavou šel do vedení, když Aleš Heinrich vstřelil v první třetině první branku. Hubený náskok vydržel Plamenům až do čtyřiačtyřicáté minuty, kdy se Bruslařům podařilo vyrovnat. Hosté se však vzápětí dostali znovu do vedení. V předposlední minutě při hře šest na čtyři poslal utkání do prodloužení Luboš Voříšek. Bonusový bod nakonec Žďáru nad Sázavou zařídil Marek Prokš.

znak týmu 2 – 3p znak týmu

Branky a nahrávky: 44. Třetina (Kadlec, Kliment), 59. Voříšek (Kulhánek, Třetina) – 12. Heinrich (Pleva), 47. Wasserbauer (Pleva), 62. Prokš (Spálovský, Jícha). Rozhodčí: František Held – Jan Kleprlík, Jan Vašíček. Vyloučení: 3:5. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 621. Střely na branku: 36:27 (10:9, 4:9, 22:8 – 0:1). Třetiny: 0:1, 0:0, 2:1 – 0:1. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 2:2, 2:3p.

BK Havlíčkův Brod: Holík (Nedvěd) – Kliment, Semrád, Kulhánek, Dvořák, Pospíchal, Vala (A), Benák – Musil, Třetina (C), Přidal – Plachý, Cachnín, Voříšek (A) – Kadlec, Ludvík, Holenda

SKLH Žďár nad Sázavou: Sláma (Čáp) – Kališ, Spálovský, Pleva (C), Rašín, Lojek – Bureš, Kadleček, Jícha, Gregar, Kovářů, Prokš (A), Wasserbauer (A), Chlubna, Adam, Kunstmüller, Heinrich

Vyrovnání z hole Luboše Voříška přišlo na poslední chvíli

Hodonínu se komplikuje boj o umístění, prohrál v Novém Jičíně

Hodonínu se v letošní sezoně proti Novému Jičínu nedaří. To se potvrdilo i v posledním vzájemném měření sil. Drtiči vstřelili úvodní branku utkání, Ďáblové však ve druhé třetině stav zápasu otočili. Domácí dokonce v 53. minutě odskočili na dva góly. Hosté pak jednou přesnou trefou již jen korigovali skóre a z Nového Jičína odjeli s prázdnou.

znak týmu 3 – 2 znak týmu

Branky a nahrávky: 35. Rufer, 37. Hilšer (Kuba, Rufer), 53. Lehečka (Poruba, Finsterle) – 20. Čejka (Komínek, Janošek), 58. Komínek (Ševčík, Mlynář). Rozhodčí: Šudoma - Kořístka, Bartoň. Vyloučení: 4:3. Bez využití. V oslabení: 0:0. Třetiny: 0:1, 2:0, 1:1. Průběh utkání: 0:1, 3:1, 3:2.

HK Nový Jičín: Šimonů (Palička) – Holáň, Rufer, Már, Hruška, Váňa, Tolokonnikov – Poruba, Finsterle, Kafka, Lehečka, Pecha, Hilšer, Palička, Macuh, Plitko, Kuba

SHK Hodonín: Kubáň (Javůrek) – Slabý, Janošek, Věžník, Ševčík, Horák, Sedláček – Krejčí, Bulín, Polák, Komínek, Charvát, Mlynář, Hložánek, Jurča, Janás, Fajkus, Čejka

V natěsnané tabulce může být každá ztráta bodů fatální
(Foto: Daniel Pekař, shkhodonin.cz)

Minulý vzájemný zápas

Bruslaři uhráli proti Hodonínu bod

Hned začátek utkání byl prošpikován brankami. Bruslaři vedli již po sedmi minutách 3:1. Hra se posléze uklidnila. Hodonín však ještě v první třetině snížil na rozdíl jednoho gólu. Ve čtyřicáté první minutě pak Drtiči srovnali. Havlíčkův Brod se ale čtyři a půl minuty před koncem vrátil do vedení. To mu však vydrželo pouhých čtyřicet devět sekund. Zápas tak dospěl do prodloužení, které zvládli lépe hosté, a z Kotliny si tak odvezli dva body.

znak týmu 4 – 5p znak týmu

Branky a nahrávky: 3. Ludvík (Kuchta, Benák), 5. Kliment (Poppel, Třetina), 7. Poppel (Přidal, Třetina), 56. Cachnín (Voříšek, Semrád) – 5. Janás (Fajkus, Dobiáš), 17. Čejka (Bulín), 41. Mlynář (Komínek, Charvát), 57. Sedláček (Čejka), 61. Komínek (Dobiáš, Mlynář). Rozhodčí: Maršálek – Křivohlavý, Klouda. Vyloučení: 5:3. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Dicáci: 264. Střely na branku: 37:30 (13:10, 14:7, 10:12 – 0:1). Třetiny: 3:2, 0:0, 1:2 – 0:1. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 3:1, 3:3, 4:3, 4:5p.

BK Havlíčkův Brod: Chaloupek – Kliment, Semrád, Kulhánek, Vala, Pospíchal, Benák, Dudycha – Poppel, Třetina, Přidal, Tecl, Cachnín, Voříšek, Kuchta, Ludvík, Holenda, Petržilka

SHK Hodonín: Kubáň – Věžník, Ševčík, Janošek, Slabý, Miklík, Sedláček – Krejčí, Bulín, Fajkus, Pröschl, Komínek, Charvát, Mlynář, Hložánek, Dobiáš, Janás, Jurča, Čejka, Polák

Věděli jste, že...

…Dominik Matula, přestože odehrál pouhých 24 utkání, je stále druhým neproduktivnějším hráčem Hodonína? Na třetí pozici má přitom náskok 11 bodů!

…hodonínský útočník Tomáš Komínek v letošní sezoně nevynechal byť jen jediné utkání?

…Hodonínu se letos víc daří s prvním Šumperkem (6 vybojovaných bodů) než s předposledním Novým Jičínem (4 body)?

…15. února odpískal první třetinu utkání mezi Hodonínem a Opavou devětapadesátiletý rozhodčí? Původně plánovaná delegace rozhodčích měla zpoždění, na první dvacetiminutovku tak pruhovaný dres oblékl Jan Holub, který dříve pískal v první i druhé lize. Nyní dělá arbitra v mládežnických soutěžích.

Bilance s Hodonínem od sezony 2000/2001 ve 2. lize

Počet odehraných zápasů: 6
Bilance: 3-0-2-1
Výsledky: 6:2, 6:2, 3:6, 7:4, 1:2p, 4:5p
Skóre: 27:21

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu