28. 2. 2020 | Ladislav Vácha

Bruslaře čeká zápas o všechno! S Opavou potřebují alespoň bod

Havlíčkův Brod má před sebou poslední zápas základní části! V sobotu 29. února přivítá v Kotlině od 17:00 čtvrtou Opavu a může si definitivně zajistit 2. příčku tabulky, z níž by přímo postoupil do semifinále play off. Bruslařům stačí, aby se Slezanem urvali alespoň bod. Svému soupeři mají co oplácet, protože s ním prohráli už třikrát v řadě a nezískali přitom ani jeden bod. Neváhejte a přijďte Broďáky podpořit! Budeme vás potřebovat!

BK Havlíčkův Brod x HC Slezan Opava

znak týmu znak týmu
19–2–6–12 bilance 18–2–4–14
2., 67 bodů umístění 4., 62 bodů
147:129 skóre 137:131
8:1 (Nový Jičín, doma)
9:2 (Moravské Budějovice, doma)
nejvyšší výhra 10:1 (Moravské Budějovice, doma)
1:6 (Šumperk, venku) nejvyšší porážka 2:12 (Šumperk, venku)
Luboš Voříšek – 43 bodů (19+24) nejproduktivnější hráč Petr Wolf – 41 bodů (12+29)
Luboš Voříšek – 19 gólů nejlepší střelec Tomáš Rousek – 20 gólů
Luboš Voříšek – 24 asistencí nejlepší nahrávač Bohumil Herman – 32 asistencí
Tomáš Semrád – 31 bodů (10+21) nejproduktivnější obránce Jakub Peslar – 23 bodů (8+15)
Martin Holík 3,03 (29 zápasů)
Martin Altrichter 3,60 (6 zápasů)
Ondřej Chaloupek 3,60 (6 zápasů)
Martin Nedvěd 1,36 (3 zápasy)
průměr inkasovaných gólů na zápas Matyáš Daňa 3,25 (36 zápasů)
Kryštof Lamla 2,22 (5 zápasů)
René Svoboda 6,32 (2 zápasy)
Lukáš Velička 10,00 (1 zápas)
Minulé zápasy soupeře
Nový Jičín – Opava 2:4
Hodonín – Opava 3:2
Šumperk – Opava 12:2
Opava – Žďár nad Sázavou 5:3
Opava – Valašské Meziříčí 3:4p
Všechny zápasy

Opava bojuje o čelní příčky tabulky

Slezan si v probíhající sezoně vede velmi dobře a v play off už s jistotou nebude chybět. Aktuálně se nachází v tabulce na čtvrté příčce, přičemž se může vyhoupnout před Bruslaře na druhé místo, ale také je ve hře možnost, že skončí až pátý. Od minulého vzájemného zápasu připomínají duely Opavy hodně divokou houpačku. Svěřenci trenéra Pavla Zdráhala si připsali tři vítězství za plný bodový zisk, když vyhráli v Moravských Budějovicích (4:3), v Novém Jičíně (4:2) a doma se Žďárem nad Sázavou (5:3). S prázdnou však vyšli z domácího souboje s Kopřivnicí (1:4), v Hodoníně padli těsně 2:3 a hrozivý debakl 2:12 si odvezli z ledu suverénního Šumperka. V minulém kole hostili ve velmi důležité bitvě Valašské Meziříčí, jemuž nakonec po vyrovnaném průběhu podlehli 3:4 po prodloužení.

Slezan táhne útočné trio Wolf – Herman – Rousek

Ofenziva Opavy budí velký respekt. Na čele týmové produktivity figuruje Petr Wolf, který už nasbíral 41 kanadských bodů za 12 přesných tref a 29 asistencí. Stejnou sbírku už nastřádal i Bohumil Herman (9+32), jenž je nejlepším nahrávačem. Alespoň 25 bodů už zaznamenali také Vlastimil Malina (9+21), Jakub Hendrych (11+15), nejlepší střelec Tomáš Rousek (20+5) a Jan Štindl (10+15). Z obranných řad nejvíce vynikají Jakub Peslar (8+15), který je nejproduktivnějším bekem, Jiří Šindelář (5+16) a David Zdeněk (7+13), jenž Slezanu vypomáhá z prvoligového Havířova. Jasnou jedničkou v brankovišti je jednadvacetiletý gólman Matyáš Daňa (průměr obdržených branek na zápas 3,25), naskočil už do 36 zápasů! Nejčastěji mu kryje záda jeho mladší kolega Kryštof Lamla (2,22), který má na kontě pět startů.

Nejproduktivnějším obráncem Opavy je Jakub Peslar (8+15)
(Foto: Petr Widenka, hcslezan.cz)

Kompletní soupiska Opavy

Boj o 2. místo vrcholí! Drtiči už jsou ze hry!

Před posledními dvěma zápasy základní části jsou karty rozdány jasně. V boji o 2. příčku tabulky, která zajišťuje přímý postup do semifinále play off, si to rozdají už jen Havlíčkův Brod a Opava. Hodonín je totiž nečekaně ze hry! Jak dnes uvedl na svém oficiálním webu, tým kvůli rozsáhlé marodce nemá dostatečný počet hráčů k tomu, aby odehrál nadcházející zápas v Šumperku. Na led Draků tak neodcestuje a s nejvyšší pravděpodobností po verdiktu svazu prohraje kontumačně 0:5. Bruslaře, na které aktuálně ztrácí 5 bodů, už tak s jistotou neohrozí. „Z důvodu vysokého počtu zraněných a nemocných hráčů jsme nuceni oznámit, že nejsme schopni dodržet počet hráčů daných řádem ČSLH, kteří musí nastoupit k hokejovému utkání druhé Ligy,“ píšou Drtiči na svém webu shkhodonin.cz.

Pokud Havlíčkův Brod získá proti Opavě alespoň bod, bez ohledu na výsledek utkání Slezanu v Moravských Budějovicích skončí na kýženém 2. místě. Opavě by totiž před posledním kolem, které si v Kopřivnici už předehrál, odskočil na nedostižný čtyřbodový odstup. V případě, že Slezané by v Kotlině získali všechny tři body, museli by Bruslaři doufat, že na ledě posledních Moravských Budějovic získají maximálně bod. Pokud by Opava získala na půdě Žihadel dva body, skončila by druhá, protože při bodové shodě s Bruslaři by v její prospěch hrála lepší bilance ze vzájemných zápasů.

Definitivně ze hry o 2. místo už je Valašské Meziříčí, které by i v případě, že oba zbývající zápasy vyhraje za plný bodový zisk, mělo horší vzájemné zápasy s Havlíčkovým Brodem i Opavou. Bobři už se tak mohou posunout maximálně na 3. místo před Opavu a Hodonín.

Tabulka od 2. do 5. místa skupiny Východ

P Tým Bilance Skóre Body
2. BK Havlíčkův Brod 19-2-6-12 147:129 67
3. SHK Hodonín 13-10-3-12 143:134 62
4. HC Slezan Opava 18-2-4-14 137:131 62
5. HC Bobři Valašské Meziříčí 17-3-4-14 133:116 61

Minulé kolo

Bruslaři vydolovali v Hodoníně bod, Drtičům vyšly přesilovky

Úvodní dvacetiminutovka vyšla lépe havlíčkobrodským hokejistům. I když na povedenou teč Jaroslava Musila odpověděl bombou od modré čáry Ondřej Ševčík, Bruslařům vrátil vedení hezkou ranou z voleje Roman Mikeš. Drtiči však ovládli prostřední část, v níž díky povedeným přesilovkám dokonali obrat. Nejdříve vyrovnal po pěkné kombinaci Petr Jurča a potom rozjásal ochozy chirurgicky přesnou ranou mezi Holíkovy betony Ondřej Ševčík. Cachnínova družina však nesložila zbraně a v 50. minutě slavila vyrovnání, když vystřihl bravurní sólo Vojtěch Holenda. Zápas dospěl až do prodloužení, v němž při hře v početní převaze vystřelil Jihomoravanům bonusový bod po špatném střídání hostů Stanislav Balán.

znak týmu 4 – 3p znak týmu

Branky a nahrávky: 9. Ševčík, 32. Jurča (Luža, Balán), 33. Ševčík (Luža, Balán), 63. Balán – 4. Musil (Kliment, Mikeš), 10. Mikeš (Plachý, Voříšek), 50. Holenda (Kliment). Rozhodčí: Radim Slavka – Bohuslav Maloušek, Martin Hübl. Vyloučení: 6:7. Využití: 3:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 854. Střely na branku: 47:32 (18:14, 11:8, 16:9 – 2:1). Třetiny: 1:2, 2:0, 0:1 – 1:0. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 3:2, 3:3, 4:3p.

SHK Hodonín: Kubáň (Javůrek) – Janošek, Slabý, Sedláček, Věžník, Ševčík, Miklík (A), Horák – Čejka, Krejčí, Jurča (C), Komínek, Charvát, Mlynář, Balán, Polák, Hložánek, Janás, Luža

BK Havlíčkův Brod: Holík (Nedvěd) – Krejčí, Vala (A), Kulhánek, Pejchal, Kliment, Benák, Škareda – Kadlec, Třetina (C), Přidal – Plachý, Mikeš, Voříšek (A) – Musil, Ludvík, Holenda

Bruslaři si přivezli z ledu Hodonína cenný bod
(Foto: shkhodonin.cz)

Opava třikrát vedla, ale s Bobry nakonec uhrála jen bod

Slezan se ujal v důležité bitvě vedení, když v čase 16:00 zužitkoval hezkou Černého nahrávku Petr Wolf. V prostřední části zmrazil opavské publikum Jakub Ďurkáč, který potrestal obrovskou hrubku domácích při rozehrávce. Vzápětí už se však Zdráhalův soubor radoval, z mezikruží skóroval mladík Lukáš Peterka. Bobři naskočili do třetí periody s velkou chutí a svůj tlak přetavili v kýžené vyrovnání. Přesně do černého mířil Petr Seidler. Potřebnému vítězství přiblížil Opavu v 53. minutě Bohumil Herman, jenže domácí pak opět trestuhodně zaváhali při rozehrávce v předbrankovém prostoru a Radek Pořízek to nekompromisně potrestal. O vítězi rozhodlo až prodloužení, v němž využil další minely v soupeřově rozehrávce Radek Pořízek a svou druhou trefou zajistil hostům bonusový bod.

znak týmu 3 – 4p znak týmu

Branky a nahrávky: 16. Wolf (Černý), 24. Peterka (Pawliczek, Hendrych), 53. Herman (Wolf, Pawliczek) – 22. Ďurkáč, 52. Seidler (Vaněk), 57. Pořízek, 63. Pořízek. Rozhodčí: Michal Škrobák – Pavel Rychlý, Matěj Bartoň. Vyloučení: 7:7, navíc Šindelář (OPA) 10 min. OT [NESP]. Využití: 1:0 V oslabení: 0:0. Diváci: 365. Třetiny: 1:0, 1:1, 1:2 – 0:1. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:2, 3:2, 3:4p.

HC Slezan Opava: Daňa (Lamla) – Šindelář (C), Chalupa (A), Zdeněk, Ficek, Chujac, Ševěček, Gabrhelík – Peterka, Kovářík, Malina, Kysučan, Peslar, Wolf (A), Gulda, Černý, Herman, Hendrych, Rousek, Pawliczek

HC Bobři Valašské Meziříčí: Slovák (Sachr) – Weintritt, Baroš, Běhal, Holiš, Ďurkáč, Žák, Ondračka – Pořízek, Vaněk (A), Kočica, Andris, Vávra, Slovák, Kuchařík, Seidler (A), Klímek, Daněk (C), Romančík, Paťava

Slezan doma v důležitém utkání podlehl Valašskému Meziříčí
(Foto: Petr Widenka, hcslezan.cz)

Minulý vzájemný zápas

Havlíčkův Brod padl v Opavě po divoké přestřelce

Broďáci začali v daleké Opavě skvěle a v 5. minutě otevřeli gólový účet zápasu zásluhou Tomáše Ludvíka, který dorazil po Sílově střele puk přesně na místo určení. Slezan vyrovnal v 9. minutě při přesilovce, když se chytrou tečí prosadil Tomáš Rousek. Domácí ve druhé třetině znovu profitovali ze hry v početní převaze, z nichž skórovali celkem čtyřikrát, když po dokonalém rozebrání brodské čtveřice rozechvěl síťku za Chaloupkovými zády Dennis Gulda. Ve 40. minutě šli Opavané do trháku. Rozhodčí Šutara, který zápas absolutně nezvládl, nechal po zákeřném zákroku na Cachnína, který zůstal dlouho ležet otřesený na ledě, pokračovat ve hře a Petr Wolf toho dokonale využil.

Bez zraněných opor Třetiny a Cachnína Bruslaři nerezignovali a ve třetím dějství zadělali na drama. Brzy snížil Tomáš Ludvík a pak přišel rozhodující moment, když hosté nevyužili hned dvojnásobnou přesilovku. Gulda pak přihrál Janu Štindlovi a ten dodal svému týmu klid. Bruslaři se ale nevzdali a po lehkém nahození, které brankář Daňa podcenil, snížil Patrik Přidal. Slezan pak však razantně uťal brodské naděje na bodový zisk góly z holí Jana Štindla a Vlastimila Maliny. Na konečných 6:4 potom ještě upravil v poslední minutě Marek Tecl, jenž potrestal Daňovu mizernou rozehrávku.

znak týmu 6 – 4 znak týmu

Branky a nahrávky: 9. Rousek (Šindelář, Herman), 31. Gulda (Štindl, Hendrych), 40. Wolf (Štindl, Peslar), 48. Štindl (Gulda, Wolf), 57. Štindl (Peslar), 59. Malina (Šindelář, Herman) – 5. Ludvík (Síla, Pospíchal), 42. Ludvík (Voříšek, Kulhánek), 50. Přidal (Vala, Kliment), 60. Tecl (Síla, Semrád). Rozhodčí: Václav Šutara - Pavel Rychlý, Michal Vengřín. Vyloučení: 5:5, navíc Šindelář (OPA) 10 min. OT [VRAZ], Kliment (HBR) 10 min. OT + OK [NESP]. Využití: 4:0. V oslabení: 0:0. Dicáci: 520. Střely na branku: 39:39 (10:13, 10:14, 19:12). Třetiny: 1:1, 2:0, 3:3. Průběh utkání: 0:1, 3:1, 3:2, 4:2, 4:3, 6:3, 6:4.

HC Slezan Opava: Daňa (Lamla) – Šindelář (C), Chalupa (A), Zouhar, Peslar, Zdeněk, Ficek – Wolf (A), Buršík, Malina, Rousek, Kadula, Štindl, Zelenkov, Peterka, Gulda, Kovářík, Herman, Hendrych

BK Havlíčkův Brod: Chaloupek (Nedvěd) – Kulhánek, Semrád, Pospíchal, Benák, Vala (A), Kliment – Přidal, Cachnín, Síla, Voříšek (A), Třetina (C), Ludvík, Tecl, Holenda, Kadlec

Tomáš Ludvík vstřelil v minulém utkání na ledě Opavy dva góly

Věděli jste, že...

…Bruslaři v této sezoně získali s Opavou ze čtyř zápasů pouhé tři body za domácí výhru 3:2 (potom prohráli 4:7, 1:5 a 4:6)?

…oba týmy využily ve vzájemných utkáních po pěti přesilovkách?

…ve vzájemných soubojích se zatím nejvíce daří havlíčkobrodskému útočníkovi Lubošovi Voříškovi (2+3) a opavskému forvardovi Petru Wolfovi (1+6)?

…Opava je v tabulce venkovních zápasů s dvaceti body třetím nejhorším týmem skupiny Východ (hůře jsou na tom už jen Nový Jičín a Moravské Budějovice)?

…obránce Slezanu David Zdeněk oblékal i havlíčkobrodský dres, když hrál za Bruslaře ve starším dorostu v sezoně 2015/2016?

Ohlasy s obráncem Davidem Zdeňkem po zápasu staršího dorostu Bruslařů

Bilance s Opavou od sezony 2000/2001 ve 2. lize

Počet odehraných zápasů: 7
Bilance: 3-0-1-3
Výsledky: 3:2, 3:4sn, 2:1, 3:2, 4:7, 1:5, 4:6
Skóre: 20:27

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu