6. 8. 2020 | Štěpán Ondráček

Povedená druhá třetina zajistila Bruslařům výhru nad Táborem

Druhý přípravný zápas odehráli havlíčkobrodští hokejisté, kteří na domácím ledě přivítali jihočeský Tábor. Hosté šli do vedení, které si udrželi do první přestávky. Pro vývoj celého zápasu byla klíčová druhá třetina. Během ní dokázali Bruslaři nastřílet čtyři góly, na které dokázali hosté dvakrát odpovědět. Výhru domácího celku řídili výbornými výkony brankáři Ondřej Chaloupek s Martinem Nedvědem.O góly se postarali Josef Vácha, Aleš Padělek, Michal Kliment a dvougólový střelec Richard Cachnín (na snímku).

Utkání dvou týmů, které se potkají v sezoně začali lépe hostující hráči. Do první šance se dostal Jan Bárta, který nedokázal dostat puk za Chaloupka. Zápas měl velké tempo, když se hrálo na obou stranách, více ze hry měli Táborští. Hosté několikrát zaměstnali domácího gólmana, jenž byl vždycky na místě. Jihočeši hráli v sedmé minutě přesilovou hru, ve které měl Chaloupek co dělat, protože si poradil s nahozeným kotoučem od modré čáry. Oba týmy si po polovině první třetiny vyměnily šance, ovšem teč Homoly ani pokus hostujícího Šedivého neznamenal první gól utkání. Necelé dvě minuty před koncem úvodního dějství padla v Kotlině branka, a to z hole Tábora. K puku se dostal Václav Beran, který od modré propálil vše, co mu stálo v cestě, i když mu pomohla teč jednoho z domácích obránců. Bruslaři se hned vzápětí snažili o vyrovnání, ale jejich pokusy skončily na spolehlivém Novákovi.

Zkraje druhé třetiny mohl vyrovnat za Bruslaře Holenda, ten nedokázal prostřelit Nováka. Na druhé straně, mohl navýšit vedení Jihočechů Beran, ale ani on si nepřišel na maskovaného muže. Tábor chtěl přidat druhý gól, ale Matiaško ani Březina si na famózního Chaloupka nepřišli. „Nedáš, dostaneš,“ tohle přísloví platilo i tentokrát. Bruslaři vyrovnali v přesilové hře. Cachnín nabil na modrou čáru Josefu Váchovi, a ten prostřelil Nováka k pravé tyči. Ve 33. minutě byla Kotlina podruhé na nohou, když obrat v utkání zařídil po nahrávce Košťála Aleš Padělek. Bruslaři byli na koni, když si za svoji hru vysloužili třetí trefu. Richard Cachnín obral obránce Tábora o kotouč a tváří tvář uspěl proti Novákovi.

Druhá třetina nabídla doslova gólové hody, protože ve 36. minutě se Jihočeši dočkali snížení. Jan Matiášek proměnil nařízené trestné střílení, když nasměroval kotouč mezi Nedvědovy betony. Hned vzápětí si Havlíčkobrodští vzali dvoubrankové vedení zpět. Domácí tým uspěl v přesilové hře, když se z levého kruhu prosadil Michal Kliment. Bohatá druhá třetina nakonec přinesla další gól z dílny táborských hokejistů. Kohouti využili početní výhodu. Bouškovo nahození šikovně usměrnil za Nedvědova záda Jan Matiášek.

Havlíčkobrodští hokejisté zahájili poslední část hry přesilovkou. Početní výhodu nedokázali Konečného svěřenci proměnit, ale těsně po ní se měnil ukazatel skóre. Holenda vybídl ke skórování Richarda Cachnína, který se z prostoru před brankou nemýlil. Tábor měl ve 46. minutě možnost čtyřminutové přesilové hry, ale nic z ní nedokázal vyprodukovat. O čtyři později mohl rozjásat domácí publikum David Košťál, ten ale na Nováka nevyzrál. Tábor se snažil s nepříznivým vývojem něco udělat, ale narážel na pozorného Nedvěda nebo jeho obranu. Domácí tým si nakonec pohlídal dvoubrankové vedení a poprvé v přípravě vyhrál.

Podívejte se na zajímavé momenty, minutu po minutě v textovém přenosu.

Statistiky hráčů

Statistiky brankářů

Ohlasy k utkání

přát.. kolo, čtvrtek 6.8.2020 od 18:00
Zimní stadion Kotlina
5:3
(0:1, 4:2, 1:0)
Havl. Brod - Tábor

Statistiky zápasu

Branky a nahrávky: 32. Vácha (Cachnín, Homola), 33. Padělek (D. Košťál), 34. Cachnín (Holenda, Vácha), 38. Kliment (Cachnín, Holenda), 44. Cachnín (Holenda) – 18. Beran (Dančišin, Šulek), 36. Matiášek (TS), 40. Matiášek (Bouška, Dančišin). Rozhodčí: Vít Stehlík – Tomáš Krejčí, Petr Křivohlavý. Vyloučení: 9:4. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 214. Střely na branku: 39:40 (18:14, 11:14, 10:12). Průběh utkání: 0:1, 3:1, 3:2, 4:2, 4:3, 5:3.

Sestavy

Havl. Brod

Chaloupek (31. Nedvěd) – Kliment, Krejčí, Věžník, Vácha, Zvěřina, Vála, Škareda – Holenda, Cachnín (C), Čejka – J. Košťál, Padělek, D. Košťál – Janiurek, T. Ludvík, J. Ludvík – Homola, Cejpek, Pokorný

Tábor

Novák (Kolář) – Havran (C), Bouška, Hajič, Zderadička, Dvořák, Beran – Vorobjev, Dančišin, Kadilák, Matiášek, Šulek, Bárta, Březina, Prášek, Šedivý, Macháček, Řezáč

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu