12. 8. 2020 | Tomáš Sochor

Bruslaře čeká další účastník Chance ligy! Tentokrát vyzvou Kolín

Po vynucené týdenní přestávce čeká Bruslaře již třetí přípravný zápas letošní sezony. Dalším protivníkem havlíčkobrodských hokejistů bude nedaleký SC Kolín. Minulá měření sil s prvoligovým nováčkem měla vždy jiskru. S Bruslaři se již navíc připravuje střelec Luboš Voříšek. Přijeďte nás do Kolína podpořit! Atraktivní utkání začíná 13. srpna v 18:00.

SC Kolín

Založení klubu: 1932
Stadion: Zimní stadion Kolín (kapacita 5 500)
Klubové barvy: modrá, bílá
Webové stránky klubu: sckolin.cz
Trenér: Petr Martínek

Historický úspěch pro Kolín

Středočeši poprvé v historii samostatné české ligy postoupili do 2. nejvyšší soutěže, kterou momentálně představuje Chance liga. Kozli skončili po základní části první s osmibodovým náskokem na druhý Tábor. A právě díky tomuto umístění nakonec mohli slavit postup. Kvůli pandemii koronaviru se totiž neodehrálo play off a výkonný výbor Českého svazu ledního hokeje rozhodl, že postupovat budou vítězové jednotlivých skupin II. ligy, tedy Šumperk, Vrchlabí a Kolín.

Jak to vypadá u soupeře?

Kolínu zůstávají základní stavební kameny loňského postupu. V týmu pokračuje nejproduktivnější duo David Šafránek (49+32) a Jan Stehlík (28+38). V týmu bude i nadále působit obránce Petr Pýcha (7+24). Trenér Martínek už naopak nemůže počítat s Michalem Procházkou (17+16) a se zkušeným bekem Janem Hanzlem (4+15).

Útočník David Šafránek
Foto: kozel83, sckolin.cz

Středočeši navázali spolupráci s extraligovým Hradcem Králové a mohutně posilovali. V bráně by se měl představit čtyřiadvacetiletý Štěpán Lukeš (4 inkasované branky na zápas), který loni za Mountfield odchytal 8 zápasů. Obranu vyztuží exchomutovský Lukáš Blaha (2+9) nebo jeden z nejlepších juniorů Chance ligy Miroslav Kukla (5+8). Útočné řady posílí zkušený Lukáš Krejčík (8+18) a druhý nejlepší střelec Českých Budějovic Jan Veselý (24+9). Mezi další nová jména patří Petr Pánek, Jakub Muška, Jakub Husa, Aleš Knesl, Zdeněk Král, Martin Štohanzl a Jakub Petržilka.

Nová posila Jan Veselý
Foto: Martin Kurfiřt, hcmotor.cz

Pravidla vstupu na kolínský stadion

V Kolíně bude umožněn vstup dvěma stům hostujících fanoušků, kteří budou v odděleném sektoru s vlastními toaletami. Vstup na stadion bude umožněn pouze v rouškách. Cena vstupného činí 80Kč. Plné znění pokynů můžete najít zde.

Přípravné zápasy na sezonu 2020/21

kolodatumdomácíhosté
přát. út 4.8.2020 Třebíč Havl. Brod 6:2
přát. čt 6.8.2020 Havl. Brod Tábor 5:3
přát. út 11.8.2020 Havl. Brod Jihlava zrušeno
přát. čt 13.8.2020 Kolín Havl. Brod 18:00
přát. út 18.8.2020 Velké Meziříčí Havl. Brod 18:00
přát. čt 20.8.2020 Tábor Havl. Brod 18:00
přát. út 25.8.2020 Havl. Brod Kolín 18:00
přát. čt 27.8.2020 Havl. Brod Žďár n. Sázavou 18:00

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu