17. 8. 2020 | Štěpán Ondráček

Bruslaři přivítají na svém ledě nováčka z Velkého Meziříčí!

Havlíčkobrodští hokejisté už pomalu uzavírají první polovinu přípravných zápasů. Na ledě Kotliny přivítají nováčka II. ligy – HHK Velké Meziříčí. Utkání je naplánováno na úterý 18. srpna. Horáci mají za sebou první utkání, ve kterém porazili hodonínské Drtiče, a to v poměru 4:2. Úvodní buly střetnutí je naplánováno na 18:00. Těšíme se na vaši podporu!

HHK Velké Meziříčí

Založení klubu: 1910
Stadion: Zimní stadion Velké Meziříčí (kapacita 1 500)
Klubové barvy: modrá, žlutá
Webové stránky klubu: hokejvm.cz
Trenér: Karel Vejmelka

Horáci se po dlouhých letech vrací do druhé ligy

Velké Meziříčí v minulém ročníku hrálo Krajskou ligu jižní Moravy a Zlínska, kde po základní části skončilo první. Vinou pandemie koronaviru se soutěž nedohrála, a tak Český svaz ledního hokeje rozhodl, že všichni vítězové lig dostanou možnost se přihlásit do II. ligy. Po měsíčním jednání mezi klubem, partnery a městem došli v Horáckém hokejovém klubu ke shodě a poprvé od roku 2009 okusí opět 2. ligu. „O podání přihlášky v pondělí rozhodla Správní rada klubu. V úterý klub zaplatil startovné do soutěže a v pátek dopoledne odeslal přihlášku do Prahy,“ psalo se v květnu na webu HHK.

Jak to vypadá u soupeře?

Horáci v posledních pěti letech patřili k absolutní špičce krajské ligy, když se pokaždé vešli do první trojky. Zajímavostí je to, že tým z Vysočiny třikrát došel do finále, přičemž v jednom případě mohl slavit postup do třetí nejvyšší soutěže u nás. V sezoně 2015/2016 vyhráli Horáci kvalifikaci o II. ligu, jenže z postupu sešlo.

Marcel Juráň přihrává před branku Opavy

Velké Meziříčí v letním období zbrojilo, když do svých řad přivedlo několik zvučných jmen. Dres Horáckého hokejového klubu oblékne Marcel Juráň, který v minulém ročníku hrál za Havlíčkův Brod. V předešlých sezonách působil v Moravských Budějovicích, odkud získali Horáci dva jeho bývalé spoluhráče, a to Petra Krutiše s Davidem Horkým. Zmíněná dvojice táhla omlazená Žihadla v minulém ročníku a její spolupráce bude pokračovat nadále. Velké Meziříčí může v nadcházející sezoně počítat se službami brankářské jedničky – Zdeňkem Slavíčkem.

Brankář Zdeněk Slavíček bude i letos hájit barvy Velkého Meziříčí
(Foto:hokejvm.cz)

Přípravné zápasy na sezonu 2020/21

kolodatumdomácíhosté 
přát. út 4.8.2020  Třebíč  Havl. Brod 6:2
přát. čt 6.8.2020  Havl. Brod  Tábor 5:3
přát. út 11.8.2020  Havl. Brod  Jihlava zrušeno
přát. čt 13.8.2020  Kolín  Havl. Brod 3:0
přát. út 18.8.2020  Havl. Brod  Velké Meziříčí 18:00
přát. čt 20.8.2020  Tábor  Havl. Brod 18:00
přát. út 25.8.2020  Havl. Brod  Kolín 18:00
přát. čt 27.8.2020  Havl. Brod  Žďár n. Sázavou 18:00
přát. út 8.9.2020  Žďár n. Sázavou  Havl. Brod 18:00
přát. pá 11.9.2020  Velké Meziříčí  Havl. Brod 18:00

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu