21. 8. 2020 | Ladislav Vácha

Martin Nedvěd: Být jedničkou? Budu pro to dělat všechno!

V minulé sezoně si za A-mužstvo moc nezachytal, ale v přípravě na nový soutěžní ročník neskutečně září a patří k základním stavebním kamenům havlíčkobrodské sestavy. Martin Nedvěd dostává v brankovišti hodně prostoru a hodně trápí střelce soupeřů. I když z Tábora si Bruslaři odvezli nelichotivou porážku 0:5, patřil k nejlepším hráčům Konečného družiny, když inkasoval jen jedinkrát. „Určitě se budu snažit o post jedničky. V této sezoně je to můj cíl, abych se dostal co nejdál. Budu pro to dělat všechno,“ hlásí odhodlaně osmnáctiletý gólman.

Méďo, v Táboře jsme bohužel prohráli vysoko 0:5. Jak zápas hodnotíš?
Myslím si, že první třetina z naší strany nebyla dobrá. Domácí byli lepší, ale jejich tlak jsme ustáli. Od půlky druhé třetiny se to začalo lámat a bohužel nám tam napadaly góly, které přišly hodně rychle po sobě. To asi rozhodlo o celém utkání.

Gólmani říkají, že mají rádi, když jsou v tempu, než aby tam stáli, byli studení a nic na ně nešlo. Ty sis na nedostatek práce v první třetině rozhodně stěžovat nemohl...
To ne. Měl jsem hodně práce, ale kluci se mi snažili pomáhat. Rozhodně to mám radši, když jde na mě víc střel. Je to pro mě určitě lepší.

Co jsi říkal na nástup do brankoviště svého kolegy Váchyče, který za to vůbec nemohl, ale hned třikrát v krátkém časovém sledu musel lovit puk ze sítě? To je pro gólmana černá můra, souhlasíš?
Určitě. Váchyč chytal poprvé za áčko a určitě to pro něj bylo těžké. Ty góly padly po situacích, které pro něj byly hrozně složité. Rozhodně bych mu to nedával za vinu. Zbytek zápasu ale dochytal velmi dobře.

První třetina nám vůbec nevyšla, ale v té druhé už to podle mě bylo směrem dopředu o hodně lepší. Bohužel, vzadu jsme dělali hrozně zbytečné chyby, co myslíš?
Bohužel, vzadu nám to zatím nejde tolik jako směrem dopředu, ale věřím, že při trénincích na tom zapracujeme. Když se z toho poučíme, do dalších zápasů to bude jen lepší a lepší.

Brankář Martin Nedvěd při zákroku během domácího utkání s Táborem

V přípravě zatím dostáváš hodně prostoru a daří se ti. Vypadá to, že teď chytáš v hodně velké pohodě...
Jo, chytá se mi výborně, a to i při trénincích. Dobře se mi spolupracuje s trenéry gólmanů, panem Bieglem a Tomášem Kulichem.

Jaké to pro tebe bylo, když sis zachytal i na ledě prvoligového Kolína?
Kolín měl, hlavně v první třetině, hodně šancí. Bylo vidět, že jeho hráči byli dravější a rychlejší. Bylo znát, že to je soupeř z vyšší soutěže, ale myslím si, že jsme jejich tempu docela stačili. Dalo se s nimi hrát.

Ty už jsi zmínil spolupráci s trenéry gólmanů. Pokud se to tak dá vůbec říct, na co se v současné době snažíte nejvíc zaměřit?
U áčka už toho není tolik. Spíš jde o to, abychom zdokonalovali ty věci, které už máme naučené. Zaměřujeme se na různé detaily a abychom v zápasech dělali co nejméně chyb.

Je nějaká konkrétní gólmanská činnost, o níž víš, že by ses v ní ještě mohl hodně zlepšit?
To asi není. Snažím se pracovat na všech věcích, abych byl hodně komplexní gólman. Nejsem tak velký, takže to musím dohánět rychlostí. Myslím si, že docela rychlé nohy mám. Hodně s tím pracuju a snažím se v brankovišti tolik nelítat, abych ty střelecké situace dobře ustával.

Talentovaný mladík Nedvěd přijímá gratulaci od obránce Josefa Váchy

Určitě je na to ještě trochu brzy, ale vzhledem k tvým dobrým výkonům v přípravě se ta otázka přímo nabízí. Troufl by sis v sezoně na pozici jedničky?
Určitě se o ni budu snažit. V této sezoně je to můj cíl, abych se dostal co nejdál. Budu pro to dělat všechno!

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu