1. 4. 2011 | April Duben

Rebelové zvažují žalobu na Rebely. Patentový úřad je na naší straně, hlásí

Vedení havlíčkobrodských hokejistů zvažuje podání trestního oznámení na autory filmu Rebelové za zneužití názvu HC Rebel pro komerční účely. Majitelé klubu nějakou dobu shromaždovali potřebné materiály, včetně vyjádření patentového úřadu. A nyní jsou stoprocentně přesvědčeni, že se mohou domáhat náhrady škody kvůli porušení ochranné známky.

Zcela zásadní je pro celou kauzu rok výroby filmu. Režisér ho dokončil v roce 2001, tedy devět let poté, co havlíčkobrodský klub poprvé použil název HC Rebel v soutěžní sezoně. „Podle nás se jedná o jasné zneužití názvu našeho klubu. A také o podněcování k tanci na úkor návštěvy zimního stadionu v Kotlině,“ nechal se slyšet rozzlobený šéf HC Rebel.

Absence fanoušků byla patrná především v zápasech play-off. Přestože Rebelové (v tomto případě havlíčkobrodští hokejisté, nikoliv představitelé muzikálu – pozn. red.) předváděli parádní výkony a dostali se až do semifinále, stadion byl zaplněný jen z poloviny. „To je nezvratný důkaz toho, že naši fanoušci podlehli reklamní kampani filmu a šli raději tančit,“ měl jasno manažer klubu.

O tom, že HC Rebel Havlíčkův Brod nemá s jmenovaným filmem absolutně nic společného, zřejmě nejlépe svědčí fakt, že vedení klubu před časem odmítlo tančit tak, jak někteří kolegové v rámci vytvoření KCTM pískali. „Jediné, co by nás snad mohlo spojovat, je, že si hráči v kabině pouštějí hudbu. Ovšem nejde o hudbu z jmenovaného muzikálu,“ zní jasně obhajoba.

Na otázku, proč klub řeší celou věc až po tak dlouhé době, odpověděli zástupci HC Rebel jednoduše. „Víte co, nejsme jediní, kteří vytahují věci staršího data. Taková je doba. Prostě nás na tento fakt upozornili někteří fanoušci, kterým není blaho klubu lhostejno,“ zaznělo na vysvětlenou. „Máme podporu z radnice, takže jsme přesvědčeni, že se nám podaří dosáhnou stažení názvu ze všech DVD, filmoték atd..“

A co na to říká režisér úspěšného muzikálu? „Myslím, že je to naprostý nesmysl. Připouštím, že název Rebelové se hodně podobá havlíčkobrodskému HC Rebel, ale s hokejem to nemá vůbec nic společného. Viděl bych to tak, že chce někdo dělat z komára velblouda,“ neodpustil si drobnou invektivu autor filmu.

Vedení HC Rebel nakonec přeci jen udělalo malý ústupek a přišlo s nabídkou řešení politováníhodné situace. „Pokud výrobce muzikálu Rebelové poukáže finanční prostředky získané ze vstupného v kinech v Brodě a okolí na charitativní účely, jsme ochotni od soudních tahanic ustoupit. V opačném případě nebudeme váhat a obrátíme se na soudy,“ nabídli havlíčkobrodští hokejisté ruku ke smíru.

S tím ale tvůrci filmu absolutně nesouhlasí. „Opravdu si myslím, že je to hloupost. To by za chvilku mohli v Brodě přijít s tím, že budou žalovat zbytek světa za to, že veškerá média používají při reportážích o aktuálním dění v Libyi spojení "libyjští rebelové",“ rozčiloval se režisér filmu. „Vidíte, to nás ještě nenapadlo. Díky za tip,“ zareagovali v pátek 1. apríla 2011 zástupci HC Rebel.

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu