1. 4. 2011 | April Duben

Potvrzeno! Novák odchází do Jihlavy výměnou za Řehoře, Hodka a tři izolepy

Krátce po poledni zazvonil v redakci hcrebel.cz telefon a na druhé straně se ozvalo: „Zdravím, tady Petr Novák. Jihlava prý už odtajnila můj přestup do Dukly, je to pravda? Já jsem zrovna na cestě do Krkonoš, jedu vybrat nějaké kusy pro jihlavskou juniorku. A chtěl jsem vědět, co přesně tam psali.“

Odkaz na info z Dukla ZDE

Přiznávám, že jsem chvilku zvažoval, zda mám vůbec odpovídat někomu, kdo zradil HC Rebel a šel do konkurenčního týmu jen kvůli dvěma stovkám k výplatě navíc! Pak jsem si ale řekl, že člověk by měl být trochu nad věcí, protože pořád jde přeci jenom o hokej. A tak jsem popravdě spustil:

„V podstatě nic moc. Jen to, že prý budete trénovat jihlavské juniory, že je to pro vás nová výzva a že jste snad kvůli tomu musel vlastní krví podepsat něco jako úpis. Prý s vámi přestane být sranda,“ hlásil jsem. „Mimochodem, co se člověku musí přihodit, aby došel k takovému rozhodnutí?,“ neudržel jsem se.

Na odpověď jsem dlouho nečekal. „Vidím, že zatajili to podstatné. Ano, vzal jsem tu na nabídku, ale vlastně jsem se obětoval. Za mě totiž dostanou Rebelové Řehoře s Hodkem a tři izolepy každého čtvrt roku,“ prozradil. „To víte, takovou nabídku neodmítne žádný klub. A potom, dvě stovky jsou dvě stovky,“ dodal.

Moje počáteční znechucení ze zrady se po jeho doznání přeci jen malinko zmírnilo. Zvlášť, když jen o chvíli později dorazilo na redakční mail oficiální stanovisko generálního manažera. „Zabili jsme několik much jedou ranou. Zbavili jsme se trenérského blázna, přidělali tím soupeři starosti a ještě jsme doplnili kádr o brankáře a talentovaného útočníka v juniorském věku. Nebylo si co rozmýšlet,“ vzkázal Augustin Žák.

Možná až příliš tvrdá slova na adresu někoho, kdo se obětoval pro klub, nemyslíte? „Hokej není spolek ctihodných řádových sester, není čas ani prostor se s někým příliš mazlit. Petr toho pro nás udělal hodně, ale to už je v tuhle chvíli minulost. Teď už zkrátka stojí na druhé straně,“ odmítal sentimentální náladu šéf HC Rebel.

Nakonec ovšem i on ukázal, že to s image drsňáka nebude zas až tak žhavé, protože podle informací hcrebel.cz se přišel s Novákem osobně rozloučit. A navíc mu věnoval krabici dietních sucharů, aby v Jihlavě lépe a rychleji zapadl. Tady už zbývá jen dodat: Hodně štěstí, trenére. A přijeďte se někdy do Brodu zasmát.

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu