31. 8. 2020 | Štěpán Ondráček

Vrchol přípravy je tady! Bruslaři se utkají s jihlavskou Duklou

Očekávaný zápas léta je tady. Všichni diváci jsou natěšení na úterý 1. září, kdy v jihlavské LOKO Aréně vypukne bitva o Vysočinu. Havlíčkův Brod vyjede na led svého největšího rivala, jímž je HC Dukla Jihlava. Utkání se mělo původně hrát už 18. srpna, ale kvůli karanténním opatřením v jihlavském celku se vše přesunulo. Budeme potřebovat vaši podporu víc, než kdy jindy! Zúčastněte se vlakového výjezdu a pojeďte s námi! Utkání startuje v 18:00. (Foto: Markéta Křížová)

Založení klubu: 1956
Stadion: CZ LOKO Aréna (kapacita 6 500 míst)
Klubové barvy: žlutá a červená
Webové stránky klubu: hcdukla.cz
Trenér: Viktor Ujčík

Dukla by se ráda vrátila do extraligy

Celek z Vysočiny, který má za sebou bohatou historii, by rád navázal na své úspěchy z let minulých. Jihlava hrála několik let stabilně v Chance lize a za odměnu si došla pro postup do Tipsport extraligy. Svěřenci trenéra Petra Vlka se udrželi v nejvyšší soutěži jen jeden ročník (2017/2018). Od sestupu se Jihlava pohybuje v horních patrech prvoligové tabulky, jenže návrat do nejvyšší soutěže jí stále uniká. V minulém ročníku skončila Dukla těsně za hranicí přímého postupu do play off. Na osmý Havířov ztratila dva body. V následné nadstavbě o předkolo vyřazovacích bojů byl celek z Vysočiny první, a tak se mohl porvat o návrat mezi českou smetánku. Dukla se v předkole postavila Porubě, se kterou odehrála dva vyrovnané zápasy. Za stavu 1:1 na zápasy byla sezona předčasně ukončena kvůli pandemii koronaviru.

Jak si vede soupeř v přípravě?

Většina týmů už pomalu finišuje s poslední fází před novou sezonu. Jak je na tom Dukla Jihlava… Podíváme-li se do odehraných zápasů, tak najdeme jen dva výsledky! Ujčíkovi hráči stihli jen dva zápasy, ale na druhou stranu je tady jedna podstatná událost. Jihlava se měla účastnit turnaje O pohár RT Torax Poruba, jenže kvůli koronaviru neodehrála ani zápas. Dukla odehrála svůj první duel proti krajskému rivalovi z Třebíče, který vyhrála 5:3. Ve druhé partii si jihlavští hokejisté nedopřáli vítězství, když v domácí bitvě prohráli s Porubou 2:4. U obou zápasů najdeme jedno společné, a to odlišné výkony ve třetí třetině. Proti Třebíči ji Jihlava zvládla v poměru 3:0, ovšem potom propadla ve stejné části hry s Porubou 1:4.

Útočník Lukáš Endál (v červeném) bojuje o puk s jihlavským hráčem
(Foto: Markéta Křížová)

Nová éra má začít s novým stadionem

Jihlavský svatostánek CZ LOKO Aréna je už dědečkem, který by si zasloužil nový kabát, který nakonec bude. V Jihlavě vyroste zbrusu nová multifunkční hokejová aréna, která bude mít krásný design. A co víc, na střeše nového zimního stadionu bude i atletická dráha. Uvidíme, zda s novým stadionem přijdou i nové úspěchy Jihlavy...

(Zdroj: HokejkaTv)

Jihlavský kádr je takřka beze změny

Dukla jde do nové sezony v podstatě s identických týmem jako v minulé sezoně, ale ani ona se nevyhnula odchodům. Nejcitelnější ztrátou pro Jihlavu je bezesporu odchod Lukáše Anděla. Mladičký útočník, který se za poslední roky vypracoval v nejlepšího hráče Dukly, si zahraje nejvyšší soutěž v Pardubicích. Citelný odchod je i v zadních řadách, jihlavský dres neoblékne zkušený Jan Pohl, který dal přednost Sokolovu. Právě na jeho místo si brousí zuby mladíček Adam Dvořák. Devatenáctiletý bek nastoupil v předešlém ročníku do Chance ligy, a to v nadstavbě proti Ústí nad Labem. Dvořák, jenž působil v mládežnických výběrech Havlíčkova Brodu, zaznamenal ve zmíněném utkání dvě asistence a navrch přidal slušný čas na ledě (20:58). V Jihlavě nadále bude pokračovat ikona klubu – Tomáš Čachotský. Další posily Dukly naleznete ZDE.

Obránce Adam Dvořák zabojuje o místo v základní sestavě Jihlavy
(Foto: Nela Dittrichová, hcdukla.cz)

Před šesti lety vyhrála Dukla v přípravě nad Brodem

Po šesti letech se utkají havlíčkobrodští hokejisté s hráči Jihlavy. Poslední měření sil bylo v rámci Regionálního poháru na konci srpna. Šest let stará záležitost přinesla zajímavou podívanou a vyrovnaný hokej se vším všudy. Po dvou třetinách nebylo o králi Vysočiny jasno, neboť na ukazateli skóre svítil nerozhodný stav 2:2. Z výhry se nakonec radovala Dukla, když její vítězství trefil ve 44. minutě David Březina. Uvidíme, jaký bude výsledek zítřejší bitvy v CZ LOKO Areně… Za zmínku stojí to, že ze současného týmu si památné utkání zahrál pouze Petr Kuchta.

znak týmu 2 – 3 znak týmu
Branky a nahrávky: 20. Milfait (Endál), 39. Endál (Maliník, Rousek) – 19. Seman (Březina, Melenovský), 34. A. Zeman (Čáp), 44. Březina (Melenovský). Rozhodčí: Martin Homola – Marek Honza, Petr Křivohlavý. Vyloučení: 7:6. Využití: 1:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 300. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 2:2, 2:3.

BK Havlíčkův Brod: Č. Novák (J. Dlouhý) – Marcel, Prokop, D. Kolář "A", T. Semrád, Zítka, Škůrek, Sedlák, A. Růžička – Rousek, Maliník "C", P. Sedláček – Milfait, Endál "A", Váchal – Pejchar, Jankovič, Kuchta – Minárik, P. Novotný, Chlubna

HC Dukla Jihlava: Kacetl (Sáblík) – Zadražil, H. Tobola, Šidlík, Štebih, Schejbal, Podlipnik, Čáp – Melenovský "A", L. Anděl, P. Štěpánek, Březina, A. Zeman, Čachotský "C", Kuřítko, Jícha, Mikeš, Seman

Pamětník posledního vzájemného přátelského utkání Petr Kuchta

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu