29. 9. 2020 | Tomáš Sochor

Bitva o první místo! Bruslaři vyjedou na led Příbrami

Bruslaři mají po dvou odehraných zápasech pět bodů a okupují druhé místo. První je o skóre právě jejich další soupeř – HC Příbram. Havlíčkobrodští hráči by rádi navázali na skvělou hru z předchozích utkání. Jak se jim to podaří zjistíme ve středu 30. září od 18:30 na Zimním stadionu Příbram, kde se zápas odehraje. Přijeďte svůj tým podpořit! (Foto: Petr Eliáš, ihcpisek.cz)

HC Příbram

Založení klubu: 1933
Stadion: Zimní stadion Příbram (kapacita 4 200 míst)
Klubové barvy: zelená a černá
Webové stránky klubu: hcpribram.cz
Trenér: Jan Tlačil

HC Příbram x BK Havlíčkův Brod

znak týmu znak týmu
1–1–0–0 bilance 1–1–0–0
1., 5 bodů umístění 2., 5 bodů
11:4 skóre 9:6
8:2 (Cheb, venku) nejvyšší výhra 4:2 (Klatovy, doma)
Zdeněk Kutlák – 6 bodů (2+4) nejproduktivnější hráč Kryštof Hrala – 4 body (2+2)
Zdeněk Kutlák – 2 góly
Michal Dragoun – 2 góly
Dominik Řepík – 2 góly
nejlepší střelec Kryštof Hrala – 2 góly
Richard Cachnín – 2 góly
Zdeněk Kutlák – 4 asistence nejlepší nahrávač Kryštof Hrala – 2 asistence
David Košťál – 2 asistence
Vojtěch Holenda – 2 asistence
Zdeněk Kutlák – 6 bodů (2+4) nejproduktivnější obránce Michal Kliment – 2 body (1+1)
Dominik Šorf 1,92 (2 zápasy) průměr inkasovaných gólů na zápas Ondřej Chaloupek 2 (1 zápasů)
Martin Nedvěd 3,93 (1 zápas)
Minulé zápasy soupeře
Příbram – Písek 9:3
Kobra Praha – Příbram 6:3
Příbram – Klatovy 6:3
Cheb – Příbram 2:8
Řisuty – Příbram 2:3sn
Všechny zápasy

Příbram v přípravě

Příbram v rámci přípravy na sezonu sehrála pět utkání. Dvakrát zkřížila hole s Pískem. První duel vyhráli Středočeši těsně 5:4. V tom druhém už soupeři nedali šanci a deklasovali ho 9:3. Dva zápasy sehrála Příbram s pražskou Kobrou a ani jednou se jí nepodařilo zvítězit. Nejdříve prohrála 2:4, odvetu nezvládla poměrem 3:6. V generálce se postavila Klatovům. Poslední přípravný zápas zvládla a vyhrála 6:3.

Minulá sezona a letošní výsledky

Příbram se loni vrátila do třetí nejvyšší ligy po dlouhých patnácti letech a ihned překvapila. Středočeši se prezentovali dobrou hrou a pouze o skóre skončili na třetím místě za Táborem. Od prvních kol dokazují, že i letos budou myslet na příčky nejvyšší. Po dvou zápasech totiž vedou jižní skupinu. V prvním utkání zdemolovali nováčka z Chebu 8:2. V posledním zápase se sice s trápili s Řisuty, nakonec však Příbram vyhrála po nájezdech.

Kádr Příbrami

Zkušený trenér Příbrami Jan Tlačil st. může do nového ročníku počítat s nejproduktivnější trojicí hráčů minulé sezony Petrem Josefusem, Ladislavem Gengelem a Miroslavem Rohlíkem. Spolehnout se může i na beky Josefa Saňu, Adolfa Straku, či Marcela Hlaváčka. Do prvoligového Ústí nad Labem naopak odešel trenérův syn Jan Tlačil ml., který si v loňské sezoně udržel průměr jednoho vstřeleného gólu na zápas. Nepokračuje ani Petr Šinágl, který loni během 39 zápasů nasbíral 52 bodů.

Do Příbrami přišla nová brankářská jednička. Tři tyče bude letos strážit Dominik Šorf, který přišel z konkurenčního Tábora. Dvaadvacetiletý gólman má zkušenosti i z prvoligové Slavie, kde odchytal 27 zápasů. Nejzvučnější posilou Středočechů je bezesporu Michal Dragoun. Sedmatřicetiletý útočník má 573 startů v extralize, ve kterých získal 153 bodů (64+89). Pochlubit se může dvěma tituly se Spartou, hrál ve Spenglerově poháru nebo v hokejové Lize mistrů. Poslední čtyři sezony oblékal dres Hradce Králové.

Přestupová bomba Michal Dragoun
(Foto: Stanislav Souček, mountfieldhk.cz)

Začátek letošního ročníku se skvěle povedl obránci Zdeňku Kutlákovi, jenž si během dvou zápasů připsal dva góly a čtyři asistence, a je tak nejproduktivnějším hráčem svého týmu. Tento čtyřicetiletý borec se může pochlubit zkušenostmi z české, rakouské a švýcarské nejvyšší soutěže. V NHL nastoupil šestnáctkrát za Boston Bruins. Kutlák je juniorským mistrem světa a v tom seniorském získal stříbro a bronz.

Zdeněk Kutlák si užívá děkovačku v barvách Českých Budějovic
(Foto: Pavel Kacerovský, hcmotor.cz)

Kompletní soupiska Příbrami

Minulé kolo

Bruslaři přetlačili houževnaté Klatovy

Souboj dvou velice mladých týmů začal lépe pro Havlíčkův Brod, který se v první třetině ujal vedení. Klatovům se sice podařilo vyrovnat, Bruslaři však odpověděli dalšími dvěma přesnými trefami. Hosté utkání pořádně zdramatizovali. Necelé čtyři minuty před koncem utkání srovnali na jednobrankový rozdíl. V poslední minutě pak hráli přesilovku šest na čtyři. V ní se ale do prázdné brány prosadilo domácí mužstvo, které tak bralo tři body za vítězství 4:2.

znak týmu 4 – 2 znak týmu

Branky a nahrávky: 17. Tecl (Holenda, Smutný), 40. Kliment (Voříšek, Čejka), 46. Košťál (Vála, Hrala), 60. Hrala – 27. Hasman (Roubal, Lokajíček), 57. Michel (Hasman, Roubal). Rozhodčí: Zdeněk Pokorný – Robin Horký, Ondřej Bohuněk. Vyloučení: 5:4. Využití: 1:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 274. Střely na branku: 39:27 (19:8, 12:12, 8:7). Třetiny: 1:0, 1:1, 2:1. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 3:1, 3:2, 4:2.

BK Havlíčkův Brod: Chaloupek (Nedvěd) – Kliment (A), Vála, Dudycha, Smutný, Benák, Dvořák, Krejčí, Zvěřina – Mlynař, Čejka, Voříšek (C) – Holenda, Cachnín, Tecl – Hrala, Padělek, Košťál – J. Ludvík, T. Ludvík (A), Kalač

SHC Klatovy: Polívka (Micka) – Leština, Lokajíček, Kovařík, Houfek (A), Walter (A) – Fořt, Michel, Hasman, Princl, Morawetz, Kolda, Kolář, Přikryl, Roubal (C), Hanzlík, Procházka

Velký podíl na výhře Havlíčkova Brodu měl brankář Ondřej Chaloupek

Příbram těžce dobývala Řisuty, vyhrála až po nájezdech

Řisuty začaly proti favorizované Příbrami dobře, v první třetině se totiž dostaly do vedení. Hosté však ve druhé periodě ukázali svou sílu a dvěma góly obrátili stav na svojí stranu. Už to vypadalo, že se skóre dále nezmění. Třicet sekund před koncem ale domácí Buldoci vyrovnali. V prodloužení branka nepadla, a šlo se tak do nájezdů, kde si Příbram vystřelila bonusový bod.

znak týmu 2 – 3sn znak týmu

Branky a nahrávky: 13. Paršakov, 60. Patyk (Kučera M., Keszi) – 25. Řepík (Houška, Kutlák), 39. Kutlák (Řepík, Chlouba), rozh. náj. Josefus. Rozhodčí: Kraval – Pěkný, Hlinka. Vyloučení: 4:5, navíc Gengel (PRI) 10 min. OT [NESP]. Využití: 0:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 155. Třetiny: 1:0, 0:2, 1:0 – 0:0. Průběh utkání: 1:0, 1:2, 2:2, 2:3.

HC Řisuty: Stahl (Pánek) – Dunčenko, Potěchin (C), Řepka, Kučera J. – Keszi, Patyk (A), Kučera M. – Fortelka (A), Rendla, Formánek – Paršakov, Pokorný, Okegawa

HC Příbram: Šorf (Lambert) – Skočovský, Houška, Fiala, Mašek, Hlaváček, Saňa, Kutlák, Straka – Josefus (A), Furch, Kolouch, Brzák, Seniov, Rohlík (A), Chlouba, Řepík, Panna, Káník, Gengel (C), Dragoun

Věděli jste, že...

… Zdeněk Kutlák je nejen nejbodovanějším hráčem Příbrami, ale spolu s Jaroslavem Moučkou a Josefem Hasmanem i celé 2. ligy?

… Příbram v roce 2019 koupila druholigovou licenci od pražských Letňan?

… Příbram i Havlíčkův Brod mají jeden odložený zápas? Příbram nesehrála druhé kolo s Kobrou Praha, Bruslaři se v prvním kole zatím nepostavili Písku.

… minulou sezonu měla Příbram čtyři zástupce v top desítce nejproduktivnějších hráčů ve 2. lize Střed? Byli jimi čtvrtý Petr Josefus, šestý Ladislav Gengel, sedmý Miroslav Rohlík a devátý Petr Šinágl.

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu