2. 10. 2020 | Štěpán Ondráček

Do Kotliny míří houževnatý nováček! Brod přivítá Cheb

Havlíčkobrodští fanoušci se těší na další domácí zápas Bruslařů, který bude poslední za podpory diváků. Sobotní klání, které se odehraje na zimním stadionu v Kotlině v sobotu 3. října, přinese páté kolo. Havlíčkův Brod přivítá nováčka druhé ligy HC Stadion Cheb. Utkání začíná v 17:00. Těšíme se na vaši podporu!

HC Stadion Cheb

Založení klubu: 1978
Stadion: Zimní stadion města Cheb (kapacita 1 670 míst)
Klubové barvy: modrá, bílá, šedá
Webové stránky klubu: hcstadioncheb.cz
Trenér: Michal Jäger

BK Havlíčkův Brod x HC Stadion Cheb

znak týmu znak týmu
2–1–0–0 bilance 1–0–0–3
1., 8 bodů umístění 6., 3 body
12:7 skóre 8:19
4:2 (Klatovy, doma) nejvyšší výhra 3:1 (Řisuty, doma)
x nejvyšší porážka 2:8 (Příbram, doma)
Kryštof Hrala – 4 body (2+2)
David Košťál – 4 body (1+3)
nejproduktivnější hráč Radek Prošek – 5 bodů (3+2)
Martin Trapl – 5 bodů (1+4)
Kryštof Hrala – 2 góly
Richard Cachnín – 2 góly
Aleš Padělek – 2 góly
nejlepší střelec Radek Prošek – 3 góly
David Košťál – 3 asistence nejlepší nahrávač Martin Trapl – 4 asistence
Jaroslav Vašíček – 4 asistence
Michal Kliment – 2 body (1+1) nejproduktivnější obránce Richard Záruba – 2 body (0+2)
Ondřej Chaloupek 1,5 (2 zápasy)
Martin Nedvěd 3,93 (1 zápas)
průměr inkasovaných gólů na zápas Jakub Kašpar 3,33 (4 zápasy)
Daniel Vecka 10 (2 zápasy)
Minulé zápasy soupeře

Akademici Plzeň – Cheb 0:2
Cheb – Příbram 2:8
Klatovy – Cheb 3:1
Cheb – Tábor 2:7
Cheb – Řisuty 3:1
Všechny zápasy

Stadion v přípravě

Nováček druhé ligy začal přípravu na první sezonu ve třetí nejvyšší soutěži vítězně. Cheb dokázal v první utkání přetlačit Lvy z Mostu. Dramatický zápas vyhráli domácí hokejisté těsně 5:4, když vítěznou branku vstřelili v čase 58:02 z hole Jana Strýčka. Tým z Karlovarského kraje musel škrtnout dva přípravné zápasy, a to s Chomutovem a německým Chemnitzem. V náhradním zápase hrál Cheb s plzeňskými Akademiky, které porazil 5:2. V odvetném utkání se dařilo rovněž Jägrovým svěřencům, kteří zvítězili 2:0.

Jaký byl start do sezony?

Po dobrých výkonech v přípravě přišel tvrdý náraz. Nováčkovská daň, kterou Cheb zaplatil za to, že nově hraje třetí nejvyšší soutěž. Stadion si nezasloužil takový začátek, ale hned v prvním kole vysoko podlehl Příbrami. Hosté vyhráli přesvědčivým výsledkem 8:2. V malém derby nestačil Cheb po sympatickém výkonu na Klatovy (1:3). V dalším domácím utkání Stadion vyzval favorita z jihu Čech, a to Tábor. Kohouti jasně vyhráli v poměru 7:2. Třikrát a dost! Cheb porazil ve čtvrtém kole Řisuty 3:1 a připsal si první body v sezoně.

Kompletní soupiska Chebu

V šatně Stadionu

Stadion má na své střídačce zkušeného Michal Jägra, který se po působení v Řisutech vrátil do známého prostředí. Právě na něm bude záležet, jak dokáže motivovat své svěřence v historické sezoně. Cheb spoléhá na hráče, kteří prošli karlovarskou akademií nebo byli v blízkém okolí, ať už se jedná o Sokolov nebo Litvínov. V sestavě Stadionu najdeme Jana Strýčka, který se podílel na postupu do třetí nejvyšší soutěže. Zkušený matador sice v letošním ročníku nebodoval, ale jeho zkušenosti ze Sokolova budou velmi cenné. Strýček má svého učedníka, a to v Jaroslavu Vašíčkovi. Dvacetiletý forvard se gólově neprosadil, ale na svém kontě má čtyři gólové nahrávky. Mezi tyčemi najdeme Jakuba Kašpara. Maskovaného mladíčka, který prošel Spartou, Karlovými Vary, Benátkami nad Jizerou nebo Sokolovem. Právě v posledních dvou klubech sbíral první zkušenosti v dospělém hokeji. V Chebu působí veterán David Hruška, který má bohaté zkušenosti napříč hokejovými soutěžemi. Bývalý hráč Ottawy nebo Slavie ještě do nového ročníku nezasáhl. Uvidíme, zda se ho diváci dočkají v Kotlině...

Útočníci Richard Cachnín a Marek Tecl zvou na domácí utkání proti Stadionu

Bruslaři porazili první Příbram

Bitva dvou celků, které vládnou skupině Jih. To byl duel mezi Havlíčkovým Brodem a Příbramí. Domácí hokejisté šli v sedmé minutě do vedení. Tým z Vysočiny dokázal ještě v první třetině dvěma trefami otočit vývoj zápasu na svoji stranu. Hrál se bojovný hokej, ve kterém hráli prim oba brankáři. Především hostující Ondřej Chaloupek deptal střelce domácího celku. Díky jeho přičinění vyhrál Havlíčkův Brod 3:1, když pojistku na výhru dal v závěru Vojtěch Holenda.

znak týmu 1 – 3 znak týmu

Branky a nahrávky: 7. Chlouba (Káník, Josefus) – 8. Kalač (Košťál), 12. Padělek (Mlynář, Dvořák), 51. Holenda (Čejka, Cachnín). Rozhodčí: Lukáš Květoň – Jakub Dědek, Jakub Teršíp. Vyloučení: 5:2. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 262. Střely na branku: 40:32 (9:12, 14:10, 17:10). Průběh utkání: 1:0, 1:3.

HC Příbram: Šorf (Lambert) – Houška, Saňa, Hlaváček, Straka, Kutlák, Grubner, Fiala – Josefus (A), Brzák, Furch, Rohlík (A), Gengel (C), Řepík, Seniov, Káník, Chlouba, Dragoun, Kolouch, Sladkovský

BK Havlíčkův Brod: Chaloupek (Nedvěd) – Kliment (A), Vála, Dudycha, Smutný, Benák, Dvořák, Zvěřina – Čejka, Hrala, Voříšek (C) – Holenda, Cachnín, Tecl – Mlynář, Padělek, Košťál – J. Ludvík, T. Ludvík (A), Kalač

Velezkušený Aleš Padělek zaznamenal proti Příbrami vítězný gól

Stadion po třech porážkách poprvé vyhrál, porazil Řisuty

Řisuty přijely do Chebu jen se čtrnácti hráči, ale i přesto dokázaly domácímu týmu vzdorovat. Po první třetině byl stav bezbrankový a diváci čekali na první gól. Ten přišel po polovině utkání a k radosti chebských příznivců se trefili hráči Stadionu. Ve 33. minutě to bylo už o dvě branky. Hosté dokázali korigovat stav duelu o tři minuty později, a tak se čekala zajímavá zápletka. Vítězství Chebu trefila nová akvizice Martin Trapl.

znak týmu 3 – 1 znak týmu

Branky a nahrávky: 31. Prošek (Trapl, Michálek), 33. Pajk (Prošek, Trapl), 54. Trapl (Vašíček, Záruba) – 36. Patyk . Rozhodčí: Marek Šmika – Marek Kučera, Jakub Maňák . Vyloučení: 6:8. Bez využití. V oslabení: 0:0. Diváci: 239. Třetiny: 0:0, 2:1, 1:0 . Průběh utkání: 2:0, 2:1, 3:1.

HC Stadion Cheb: Kašpar (Vecka) – Pajk, Michálek (A), Strýček (C), Zavřel, Kořán, Šik, Záruba – Olejník, Čejka (A), Hendrych, Holub, Trapl, Rubeš, Fečo, Šťastný, Ćerrný, Prošek, Krutina, Horký, Vašíček. Trenér. David Káňa

HC Řisuty: Stahl (Pánek) – Flachs, Potechin (C), Řepka, J. Kučera – Pokorný, Rendla, Okegawa, Dunčanka, Keszi, Patyk (A), Paršakov. Trenér: Jan Boháček

Hráči Stadionu slaví gólový úspěch
(Foto: hcstadioncheb.cz)

Věděli jste, že...

…oba soupeři vyhráli v posledním kole shodně 3:1, navíc oba ovládli poslední části v poměru 1:0?

…nejstarší hráč Havlíčkova Brodu je čtyřicetiletý Aleš Padělek? Cheb má ve svých řadách Davida Hrušku (43)...

…4. ledna 2020 se utkal Sokolov s Jihlavou. V zápase slavila Dukla. Záda Janu Brožovi kryl Ondřej Chaloupek. Jakub Kašpar odchytal celé utkání...

…v lichých kolech vstřelil Stadion vždycky dvě branky (v první kole proti Příbrami a ve třetím s Táborem)?

…Ondřej Chaloupek je třetím nejlepším brankářem celé druhé ligy v průměru inkasovaných branek na zápas (První je Michal Krofta, Jablonec – 0,5. Druhý je Josef Čáp, Dvůr Králové – 1)?

…trenér Chebu Michal Jäger v minulosti trénoval juniorský tým Klášterce nad Ohří, kde vynadal svým svěřencům? Hráči pořídili nahrávku, kterou poté zveřejnili na internetu. Jäger potom na svoji funkci rezignoval...

…Stadion má v kanadském bodování dva hráče v první desítce? Na osmém místě je Radek Prošek (3+2) a o dvě místa za ním se nachází Martin Trapl (1+4). Za Havlíčkův Brod je nejvýše umístěn Kryštof Hrala, 14. místo (2+2)...

…Havlíčkův Brod má podobný start jako v loňské sezoně, kde během prvních třech kol měl 8 bodů? Stejný scénář má celek z Vysočiny i letos. V kvalifikačním ročníku 2017/2018 vyhráli Bruslaři první čtyři kola za tři body...

Ondřej Chaloupek prožívá povedený vstup do sezony a patří mezi kvalitní gólmany ligy

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu