2. 10. 2020 | Ladislav Vácha

Brankář Ondřej Chaloupek: Za šanci v Brodě jsem strašně rád!

Třetí zápas, třetí vítězství! Bruslaři vstoupili do nové sezony naprosto pohádkově. Ve středu zvládli šlágr kola a přímou bitvu o čelo tabulky, když vyhráli na ledě silné Příbrami 3:1. Lví podíl na tom měl i fantasticky chytající gólman Ondřej Chaloupek, který si připsal na konto parádních 39 zákroků! „Je to pro mě skvělé, protože mě to pořád dál posouvá a můžu se díky tomu dál zlepšovat. Chvilkami tam byly takové pasáže, kdy toho na mě moc nešlo. Pak se ale najednou spustila smršť, tak jsem se zase zahřál,“ směje se talentovaný brankář. (Malé foto: hcdukla.cz)

Chali, v Příbrami jsme urvali důležité vítězství. Stejně jako v předešlých zápasech se nám povedla první třetina, souhlasíš?
Určitě jo, i když začátek nebyl zrovna ideální. Myslím si, že nás v úvodu dost zaskočilo, jak hodně hráli aktivně a nedávali nám prostor. Pak už jsme to očekávali, byli jsme na to připravení a postupem času se to zlepšilo. Řekl bych, že i díky tomu jsme dokázali v první třetině otočit stav.

Vypadalo to, že až na ten začátek jsi v úvodní dvacetiminutovce až tolik práce neměl. Kluci ti asi hodně pomáhali...
Kluci mi určitě hrozně moc pomohli, moc je nepouštěli do žádných velkých šancí. Padali do střel a dost toho zblokovali, za což jim moc děkuju. Jejich hráči se snažili hodně sjíždět před bránu a kluci jim nadzvedávali hokejky a snažili se jim zakončení co nejvíc znepříjemnit. Určitě i díky tomu pro nás zápas dobře dopadl.

Určitě nám hodně pomohlo i to, jak jsme byli disciplinovaní. V utkání jsme měli jen dvě vyloučení. Možná i díky tomu jsme se nedostali pod nějaký dlouhodobý a enormní tlak...
Myslím si, že nám to určitě pomohlo. V minulém zápasu jsem nás smolně poslal do tří a soupeře to pustilo zpátky do hry. Pokud se budeme dál vyvarovat faulů, určitě nám to jen pomůže. Měli jsme víc přesilovek než Příbram a pomohlo nám to dostat se do tempa, abychom i my dokázali diktovat hru.

Brankář Ondřej Chaloupek při zákroku v přípravném utkání proti Táboru

Nejspíš ti pomohlo i to, že jsi neměl během hry úplně hluchá místa, kdy bys v bráně mrzl. Zachytal sis docela hodně. Jak jsi to viděl ty?
Jo. Je to pro mě skvělé, protože mě to pořád dál posouvá a můžu se díky tomu dál zlepšovat. Abych ale řekl pravdu, chvílemi mi tam přeci jen mrzly nohy, byla tam docela zima. (směje se) Chvilkami tam byly takové pasáže, kdy toho na mě moc nešlo. Pak se ale najednou spustila smršť, tak jsem se zase zahřál. (směje se)

Příbram má v týmu hodně zkušených hráčů. Můžeme jmenovat Michala Dragouna, Ladislava Gengela nebo Zdeňka Kutláka. Bylo to znát i na soupeřovu zakončení, že jsi musel předvádět těžší zákroky?
Určitě na nich byly vidět větší zkušenosti. Když jsme do Příbrami jeli, tak mi kluci říkali, že tam mají hodně zkušené hráče. Řekl jsem si „Aha!“, protože jsem o tom nevěděl. Při rozbruslení jsem se na ně díval a zjistil jsem, kteří hráči to jsou. Určitě jsem si na ně dával dobrý pozor. Bylo vidět, že někdy si zkoušeli dávat i nahrávky na slepici. Dobře věděli, co mají s pukem dělat. Tohle bylo hodně nebezpečné.

Hlavně ve třetí třetině jsi musel předvést několik těžkých zákroků. Soupeř se protlačil i ke střelbě z velké blízkosti. Jednou tam puk dlouho poskakoval v brankovišti, různě se to tam odráželo a snad třikrát tě to šťastně trefilo. V tu chvíli jsme měli docela štěstí...
Určitě jsem měl i štěstí, párkrát mě to tam trefilo. K hokeji to prostě patří, i o tom to je. Pomohla mi i dobrá práce kluků, kteří toho dokázali hodně zblokovat.

Ondřej Chaloupek vypomáhá spoluhráčům s rozehrávkou

V Brodě máme hodně mladý tým. Až na Michala Klimenta jsou hodně mladí i naši obránci. Na svůj věk ale žádné velké hrubky zatím nedělají, co myslíš?
Právě to mě mile překvapilo. Je známé, že ve druhé lize se hraje hodně útočně a nevychází to až tolik ze zajištěné obrany. V přípravě se nám stávalo, že se nám hráči často dostávali až před bránu a zakončovali. V sezoně to už určitě není tak časté. Když už jsme z toho dostali gól, tak jsme si to pak už dobře hlídali. Myslím si, že je to spíš výhoda, že máme takhle mladý tým. Hodně bruslíme a hrajeme agresivně, což nahrazuje zkušenosti.

Vypomáháš nám z Jihlavy, kde je teď v brankovišti obrovská konkurence a velký přetlak. Určitě je pro tebe skvělé, že si u nás můžeš tolik zachytat...
Jsem strašně rád za to, že mi tady v Brodě dali šanci. Jsem za to moc vděčný a chtěl bych klubu na oplátku co nejvíc pomoct. Aby se nám dařilo a společně jsme co nejvíc vyhrávali.

V Jihlavě je zkušený trenér gólmanů Petr Jaroš. Jak ti spolupráce s ním vyhovuje?
Je vidět, že má hrozně moc zkušeností. Přesně ví, jak má s každým pracovat. Jsem rád za to, že jsem se zrovna jemu dostal do rukou. Už i pan Dršata mě tam skvěle vychoval. Mám skvělé zázemí a vůbec si nemůžu na nic stěžovat. Chci toho využít, co nejvíc to půjde.

Chaloupek odchytal i první domácí utkání proti Klatovům

Nemáte dopředu nějak domluvené, že pokud bude Jihlava hrát takové zápasy, ve kterých třeba až o tolik nepůjde, jako tomu bylo v minulé sezoně, že bys dostal šanci znovu si za Duklu zachytat?
Zatím žádné takové signály nemám. Tam se to odvíjí podle toho, kdo má nejlepší aktuální formu. Samozřejmě bych byl ale rád, kdybych si tam mohl zachytat. Je to o level výš, jsou to cenné zkušenosti a člověka to může dál hodně posouvat. Uvidíme, jak to bude.

V Brodě tvoříš gólmanský tandem s Martinem Nedvědem, což je mladý kluk jako ty. Jak se ti zatím líbily jeho výkony?
Myslím si, že Méďa je skvělý gólman. Výborně se popral s tím, že nemá takové výškové parametry. Opravdu dobře se s tím popasoval. Věřím, že spolu vytvoříme silnou dvojici, oba odvedeme dobrou práci a co nejvíc pomůžeme týmu.

Hrálo se v Příbrami a ty už z kabiny určitě dobře víš, že právě odtud pochází náš kapitán Luboš Voříšek. Měl jsi i kvůli němu trochu větší motivaci, abys vychytal vítězství?
Před zápasem vyhlásil nějakou odměnu, ale pak to nějak zakecal, takže z toho možná nic nebude. (směje se) Doufám, že to nakonec klapne, rád bych se dobře najedl. (směje se) Ne, vážně. Každý zápas beru naplno. Pokaždé chci vyhrát.

Talentovaný gólman v dresu prvoligové Jihlavy
(Foto: Nela Dittrichová, hcdukla.cz)

V současné nepříznivé situaci se budou od příštího týdne hrát zápasy bez diváků. Co na to říkáš? Asi to není pro hokejistu nic příjemného, protože hokej se hraje hlavně pro lidi...
Určitě. Fanoušek je takový další hráč týmu, žene celý tým dopředu a dokáže hráče nakopnout. Nedokážu si představit, že bych se v tomhle ohledu vrátil do žákovských kategorií, kdy tam na hokeji byli jenom rodiče a jinak tam bylo ticho. Už jsem si zvykl na bouřlivější kulisu a vyhovuje mi to. Uvidíme, jak to bude.

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu