3. 10. 2020 | Štěpán Ondráček

Dorost podruhé nedal branku a vysoko padl s Táborem!

Havlíčkobrodští dorostenci chtěli v domácím prostředí odčinit porážku s pražskou Spartou. Do zápasu, ale lépe vkročili hráči Tábora, kteří po první třetině vedli 1:0. Mladí Bruslaři si v dalším průběhu vytvořili několik šancí, ale Jansa vše pochytal. Naopak soupeř byl efektivní a po jasném vítězství 7:0 si odvezl z Kotliny všechny body. (Foto: Markéta Křížová, Juniorský hokej)

Bitvu dvou tabulkových sousedů začali lépe hosté, kteří byli aktivnější, ale větší šanci si nevytvořili. Obě mužstva se potom dlouho nemohla dostat před brankáře, ovšem v páté minutě se měnil stav zápasu. Tomáš Fencl nahrál na volného Marka Matašovského, a ten prostřelil přesouvajícího se Havlíka. Jihočeši mohli přidat další branku o tři minuty později z hole Duška, ale brankář Bruslařů byl pozorný. Domácí soubor zahrozil v polovině první třetiny, kdy se hezkou akcí blýskl Prášek. Jeho pokus zneškodnil spolehlivý Jansa. Oba týmy hrály přesilové hry, které nepřinesly změnu stavu, a tak si Táborští odnesli jednobrankové vedení.

Do druhé třetiny vstoupilo jiné mužstvo Havlíčkova Brodu, které bylo bruslivé. Bruslaři dohrávali přesilovou hru, ale Jansu nedokázali překonat. Na druhé straně mohli udeřit Jihočeši v početní výhodě, když Čančura trefil tyč a kotouč se odrazil pod Havlíkovy betony. Domácí tým se snažil vyrovnat, ale jeho útočné manévry skončily na obraně kohoutů. Ve 34. minutě mohli jít Táborští do dvoubrankového vedení, ale Havlík předvedl dobrý zákrok. Hosté se dočkali ve 38. minutě, když se prosadili v přesilovce. Střela Bečvaříka se odrazila od zadního mantinelu před branku. Volný kotouč dostal nad rameno gólmana Filip Souš. Havlíčkův Brod mohl korigovat záhy, ale Bačkovský mířil moc přesně, když napálil břevno.

Třetí třetina jednoznačně patřila Táboru, který v úvodní minutě přidal další gól. Miroslav Šimák byl faulovaný a rozhodčí nařídili trestné střílení, které faulovaný hráč využil. Havlíčkův Brod se snažil s vývoj něco udělat, ale ve 47. minutě inkasoval počtvrté. Sabiniok vyzval k zakončení Tomáše Fencla, který dostal kotouč nad Havlíkovo rameno. Bruslaři si vytvořili pár šancí, ale všechny skončily na bezchybném Jansovi. V poslední desetiminutovce zaznamenali Jihočeši tři branky. V 53. minutě vystrnadil na střídačku brankáře Havlíčkova Brodu opět Tomáš Fencl. Útočník kohoutů střelou k pravé tyči rozvlnil síť. Beran neudržel čistý štít dlouho, neboť po necelé minutě a půl inkasoval. Josef Eichler propálil od modré vše, co mu stálo v cestě. Tábor vstřelil sedmý gól minutu před koncem, když ukázkové přečíslení dva na jednoho zakončil Jaroslav Suchan.

Podívejte se také na podrobnou reportáž minutu po minutě.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Michael Bačkovský 0 0 0 -2 2
Adam Bezpalec 0 0 0 -2 2
Marek Doležal 0 0 0 -1 2
Matěj Doskočil 0 0 0 0 0
Petr Hrdlička 0 0 0 -2 0
Kryštof Chymo 0 0 0 -2 0
Michal Janko 0 0 0 -1 2
David Krejčí 0 0 0 -1 0
Matěj Kubant 0 0 0 -1 0
Jan Kuchta 0 0 0 -2 4
Max Machovský 0 0 0 -1 0
Daniel Matýs 0 0 0 -2 2
Jiří Netolický 0 0 0 -2 0
Jaroslav Prášek 0 0 0 -2 0
Artur Prchal 0 0 0 -2 0
Josef Teplý 0 0 0 0 25
Jan Vaněček 0 0 0 -2 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Marek Beran 7 6 3 3 50,00 0 0
Filip Havlík 53 23 4 19 82,61 0 0

Ohlasy k utkání

6.. kolo, sobota 3.10.2020 od 13:45
Zimní stadion Kotlina
0:7
(0:1, 0:1, 0:5)
Havl. Brod - Tábor
Extraliga dorostu

Statistiky zápasu

Branky a nahrávky: 6. Matašovský (Fencl), 38. Souš (Bečvařík), 41. Šimák (TS), 47. Fencl (Sabiniok, Matašovský), 53. Fencl (Suchan), 54. Eichler (Souš, Šimák), 59. Suchan (Matašovský). Rozhodčí: arek Honza – Tomáš Krejčí, Petr Kotlík. Vyloučení: 8:6, navíc Teplý (HBR) 5 + OK [BRA]. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 50. Střely na branku: 29:29 (12:9, 9:10, 8:10). Průběh utkání: 0:7.

Sestavy

Havl. Brod

Havlík (53. Beran) – Chymo, Bezpalec, Doskočil, Kuchta (C), Doležal, Vaněček – Netolický, Matýs, Kubant, Teplý, Janko, Prchal, Krejčí (A), Bačkovský, Machovský, Hrdlička, Prášek (A)

Tábor

Jansa (Tesař) – Janda (C), Shaklein, Herda (A), Cícha, Eichler, Bečvařík (A), Čančura – Fencl, Šindelář, Dušek, Špánek, Souš, Matašovský, Suchan, Kupka, Šimák, Sabiniok

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu