3. 4. 2011 | Eva Streichsbierová

Mladí Rebelové získali na turnaji v Jihlavě bronz, ale jen na pár minut

Mladší dorostenci Havlíčkova Brodu strávili celou sobotu na ledě regionálního rivala. Horácký zimní stadion v Jihlavě totiž 2. dubna hostil druhý ročník Memoriálu Jaroslava Pitnera. O prvenství bojovali v krajském městě Vysočiny kromě Rebelů a domácího týmu také mladí hokejisté Liberce a Ústí nad Labem.

Foto: hcdukla.cz

Jednodenní turnaj odstartovala bitva Dukly s Havlíčkovým Brodem, v níž nakonec byli úspěšnější Rebelové. Dva body si na konto připsali za výhru 2:1 po samostatných nájezdech. „Přijeli jsme s hodně omlazeným kádrem a odehráli výborný zápas,“ pochvaloval si výkon svých svěřenců kouč Richard Cachnín.

Další dva duely už ale havlíčkobrodským mladíkům nevyšly. Zejména ten poslední s Bílými Tygry z Liberce. Týmu trenéra Jana Zachrly podlehli mladí Rebelové vysoko 0:6! „Už nám pomalu docházely síly. Navíc jsme přišli o dva kluky, kteří museli odstoupit kvůli zranění,“ uvedl Cachnín. „A znovu se taky projevilo to, co nás trápí nejvíc – koncovka,“ dodal.

Dva body z úvodního zápasu už Havlíčkův Brod o další nerozšířil a obsadil čtvrté místo. I když alespoň na chvilku se hráčům na krku medaile přeci jen houpaly. Jihlavští pořadatelé totiž špatně spočítali body. Poněkud záhadně jim vyšlo, že dva jsou víc než tři a na ledě předal jednatel Dukly Bedřich Ščerban bronzové medaile právě Rebelům. „I to k tomu občas patří. Taky jsou to jenom lidi,“ smál se přehmatu Cachnín.

Po zhruba třech minutách byla chyba naštěstí objevena a havlíčkobrodští mladíci bez protestů odevzdali medaile do těch správných rukou - ústeckých. Druhou příčku obsadila domácí Dukla a pohár pro celkového vítěze přebral Liberec. Celý turnaj se hrál na dvakrát 20 minut.

Výsledky Memoriálu Jaroslava Pitnera:

Jihlava – Havlíčkův Brod 1:2 SN
Ústí nad Labem – Liberec 2:3
Jihlava – Liberec 3:4 SN
Ústí nad Labem – Havlíčkův Brod 3:1
Jihlava – Ústí nad Labem 1:0
Liberec – Havlíčkův Brod 6:0

Konečné pořadí:
1. Liberec 8b.
2. Jihlava 5b.
3. Ústí nad Labem 3b.
4. Havlíčkův Brod 2b.

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu