6. 10. 2020 | Ladislav Vácha

Do dalšího zápasu musíme vlítnout mnohem víc, ví Adam Dvořák

Bruslařům sobotní zápas s Chebem nevyšel a v Kotlině prohráli 3:6. Rozhodujícími momenty byly nevyužité havlíčkobrodské šance za stavu 1:2 a tři rychlé soupeřovy góly. „Měli jsme tam tříminutovku, kdy jsme hráli v podstatě jen u nich. Vytvořili jsme si asi čtyři šance, které jsme měli proměnit. Myslím si, že kdybychom některou z nich využili, zápas by pak byl úplně jiný,“ povzdechl si Adam Dvořák, který krásnou střelou snížil na 1:2. „Musíme do dalšího zápasu vletět ještě o sto procent víc než teď,“ má jasno talentovaný obránce. (Foto: Markéta Křížová)

Dvořka, v sobotu bohužel přišla proti Chebu první porážka. Docela brzy jsme dostali hodně smolný gól a první třetina nám nevyšla podle představ, co myslíš?
Do zápasu jsme chtěli vlítnout, ale přišlo mi, že jsme hráli spíš opatrný hokej. Nehráli jsme moc důrazně a pak nás položil právě ten smolný gól. I tak jsme to ale nezabalili a pořád jsme se snažili hrát. Řekl bych, že na konci třetiny byly šance na obou stranách. Stav byl 0:1 a pořád se s tím dalo něco dělat.

Do druhé třetiny jsme nevstoupili dobře, když jsme hned na jejím začátku dostali druhý gól. Potom jsme snížili, když jsi náš gól vstřelil právě ty. Jak bys popsal svou přesnou trefu?
Šel jsem na led za stavu 0:2 a s Páďou, Mlynym a Koštětem jsme chtěli zkusit zaútočit. Koště to dal pěkně na Mlynyho, Mlyny na mě a já jsem se snažil vystřelit kolem hlavy. Naštěstí to tam prošlo. Snížili jsme na 1:2 a to nás nakoplo. Pak jsme měli tříminutovku, kdy jsme hráli v podstatě jen u nich. Vytvořili jsme si asi čtyři šance, které jsme měli proměnit. Myslím si, že kdybychom některou z nich využili, zápas by pak byl úplně jiný. Bohužel, vzápětí jsme dostali tři rychlé góly a rázem bylo v podstatě po zápasu. Pořád jsme to ale nechtěli zabalit a snažili jsme se s tím něco udělat.

Co se týče hry soupeře, přišlo mi, že hrál takový hodně nepříjemný hokej. Chodil docela dost do těla a hodně aktivně napadal naši rozehrávku. Měli jsme tak na všechno hodně málo času...
Jsou to mladí kluci jako my. Půlka jejich týmu hrála v minulé sezoně za juniorku Karlových Varů. Jsou velcí, silní a hodně dobře bruslí. Hodně do nás chodili a my naopak do nich málo. To je posunulo výš. Měli větší klid na holích a my tím, jak nás dohrávali, naopak ne. Musíme se na to zaměřit a v příštím utkání soupeře víc dohrávat. Musíme víc hrát náš systém hry.

(Foto: Markéta Křížová)

I když se nám nedařilo tak, jak jsme si představovali, a vysoko jsme prohrávali, fanoušci nás stále neúnavně podporovali až do konce. Vnímal jsi to na ledě?
Sledoval jsem to celý zápas. Byl jsem rád, že fanoušci přišli. Hodně mě potěšilo, že i za nepříznivého stavu, kdy to bylo 1:5, nám pořád fandili a věřili, že s tím snad ještě něco uděláme. Ani po zápasu nebyli nějak moc kritičtí, takže nám snad pořád věří. To nám také pomáhá, že nás neodepsali hned po první porážce. Musíme do dalšího zápasu vletět ještě o sto procent víc než teď.

Sice jsme prohráli, ale určitě není důvod, abychom z toho dělali nějakou velkou tragédii. Musíme se z toho poučit, oklepat se a do dalšího zápasu jít s úplně čistým štítem, souhlasíš?
Jasně. Trenér nám říkal, že se musíme soustředit jen na naši hru, kterou jsme předváděli na konci zápasu. Přesně tak chceme vstoupit do příštího utkání, abychom dodržovali náš herní systém. Naší prioritou je dobře bruslit a soupeře prostě přebruslit, protože máme mladý tým. Nesmíme ponechat nic náhodě a ve středu do zápasu musíme zase vlítnout.

Ve středu se vydáme na led Kobry Praha. Venku jsme zatím oba zápasy vyhráli. Určitě by bylo skvělé na to navázat...
Kobra je určitě hrozně nepříjemný soupeř. V této skupině bude každý zápas hodně těžký. Přijde mi, že venku hrajeme možná lépe než doma. Nejsme tam pod takovým tlakem. Doma chceme hrát možná až moc krásný hokej, zatímco venku to musíme spíš ubojovat. Musíme to tam prostě odmakat na sto procent.

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu