7. 4. 2011 | Eva Streichsbierová

Byla to pro mě špatná sezona s dobrým koncem, říká Vondráček

Sezona 2010/2011 pro něj byla stejně nezapomenutelná, jako pro jeho spoluhráče. I když z větší části ze zcela odlišných důvodů. Hokejový útočník Roman Vondráček byl sice s havlíčkobrodskými Rebely u největšího úspěchu klubu za posledních padesát let, ovšem na druhou stranu se v tomto ročníku potýkal s vážnými zdravotními problémy. „Pro mě osobně to byla rozhodně nejhorší sezona,“ přiznává šestadvacetiletý rodák z Trutnova.

Na druhou stranu nakonec dopadla dobře...
To je pravda, byla to taková špatná sezona s dobrým koncem. Vzhledem k tomu, že mi v říjnu doktoři říkali, že už možná nikdy nebudu chodit, to dopadlo super.

Míchu jste si poranil při cvičení v posilovně, nemáte teď strach se třeba jen podívat na činku?
Vůbec ne. Klidně dělám znovu i cvik, při kterém jsem se zranil, to není problém. Spíš si vždycky uvědomím, jaký jsem pitomec.

A neplánujete vzhledem k těm nepříjemným událostem v letošní sezoně pro příští ročník něco změnit. Například číslo na dresu?
Ne! Já se teď chystám na dovolenou a věřím, že od té chvíle už bude všechno jenom lepší a lepší. A že příští sezona bude super se vším všudy.

Jedete se ohřát k moři?
Ano, letím do Karibiku a moc se těším.

Pojďme se chvilku věnovat vašemu nedávnému podpisu nové smlouvy s havlíčkobrodskými Rebely. Dlouho jste se rozmýšlel?
Ani ne, já jsem v Brodě spokojený. Hlavně s tím, jak jsem byl herně vytěžovaný. Tedy pokud jsem zrovna mohl hrát (smutně se usmívá).

Přišla i nějaká další nabídka?
Něco bylo, ale já si napsal plusy a mínusy a vyšlo mi, že bude nejlepší, když ještě zůstanu v Brodě. Právě proto, že mi tady trenéři dávali hodně prostoru. V extralize bych hrál někde ve čtvrté lajně a na led se dostal jen občas.

Vedení klubu o vás hodně stálo. Předseda představenstva Milan Nedvěd nedávno dokonce přiznal, že jste patřil k jeho nejoblíbenějším hráčům...
Hodně mě to potěšilo, protože je to člověk, který pro hokej v Brodě dělá maximum. A vlastně celkově se noví majitelé a vedení starají o klub výborně.

Když už jsme u tématu oblíbení hráči, s kým vy si v mužstvu nejvíc rozumíte?
Já vycházím se všema klukama dobře. V kabině sedím vedle Máji Moravy a Venci Meidla a tahle společnost mi vyhovuje (usmívá se). A pak jsem si samozřejmě dobře rozuměl taky s klukama z Prahy. Prostě jsme byli výborná parta.

Která nakonec dokráčela až ke konečnému čtvrtému místu. V příštím ročníku vás asi čeká hodně těžká práce s obhajobou, souhlasíte?
Určitě, obhajoba je vždycky těžší. Je jasné, že pokud skončíme hůř než třeba čtvrtí nebo pátí, tak to bude bráno jako neúspěch. Ale já věřím, že se nám zase bude dařit. Na druhou stranu je to pořád hokej, který je nevyzpytatelný. My jsme letos taky byli jednu chvíli na hraně osmičky a nakonec došli až do semifinále.

Podle smlouvy byste měl v Havlíčkově Brodě působit minimálně tři roky, chystáte si zde pořídit byt?
Pronajmu si ho, kupovat žádný nebudu. V budoucnu totiž plánuju bydlet úplně jinde. Ani ne v Trutnově, odkud pocházím, ani v Brodě. Prostě jinde (usmívá se).

Neznamená to ale, že by se vám v Havlíčkově Brodě nelíbilo? Nebo snad ano?
Jasně, že ne. Brod sice není žádné multikulturní město, ale mně to nevadí. Já jsem sem přišel hrát hokej, to je pro mě nejdůležitější.

Určitě však máte nějaké svoje oblíbené místo...
(skočí do řeči) Myslíte hospodu? (směje se)

Trefa...
Často chodíme do Kozlovny, ale to asi není žádná překvapivá informace. To ví každý. A určitě tam zajdeme i v další sezoně (usmívá se).

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu