13. 4. 2011 | Eva Streichsbierová

Příprava začne 1. května. Svátek práce oslavíme prací, směje se Novák

Začátek suché přípravy na novou prvoligovou sezonu se blíží. Hlavní trenér havlíčkobrodských Rebelů Petr Novák vybral pro úvodní setkání se svým týmem možná trochu netradiční den – neděli 1. května. Jeho rozhodnutí má prý ale naprosto jasný podtext. „Je to svátek práce, takže by se měl oslavovat prací,“ usmíval se při vysvětlování kouč brodských hokejistů.

Myslím, že hráči byli určitě nadšeni, když jste jim sděloval termín, ne?
(směje se) My už se ale uvidíme den předtím. Vyrážíme společně na dva zápasy na mistrovství světa. Celkem máme dvacet lístků, takže na Slovensko pojede základ mužstva, který letos došel až do semifinále.

Jinými slovy je to odměna za parádní jízdu v play-off?
Přesně tak. No a vzhledem k tomu, že druhý zápas se hraje až večer, vrátíme se domů někdy v noci. A v neděli odpoledne potom začneme s přípravou.

Už jste byl po náročné sezoně na dovolené?
Na jedné už ano, na druhou se teprve chystám. Vyrazili jsme 1. dubna společně s Jardou Benákem (asistent Nováka – pozn. red.) a Pepou Partlem (kustod Rebelů – pozn. red.) na hory. Já a Pepa jsme s sebou navíc vzali naše syny. A tam už pak na nás čekal Radek Svoboda (bývalý kouč Rebelů – pozn. red.). Byl to takový příjemně strávený prodloužený víkend.

Takže vyloženě pánská jízda. Podnikali jste společné horské túry?
Částečně, ale jinak jsme hlavně lyžovali. A ještě jsme taky slavili Jardovy 49. narozeniny. Prostě super.

Vzhledem k sestavě výpravy se asi mluvilo hlavně o hokeji, nebo se pletu?
Naopak, spíš jsme se mu vyhýbali. I když zápasy extraligového play-off jsme v televizi samozřejmě sledovali. A taky je pochopitelně pokaždé patřičně komentovali (směje se). Ale koukali jsme třeba i na fotbal.

Vaše druhá dovolená s rodinou bude pro změnu někde v teple u moře?
Kdepak, jedeme zase na hory. Lyžuju rád, takže se těším.

Pojďme se chvilku věnovat skladbě týmu pro příští sezonu. Dal jste si nějaké požadavky na konkrétní hráče?
Požadavky mít můžete, ale důležité je to, co je pro klub reálné. A taky, s kým spolupracujete. Každopádně osa týmu zůstane ze 75% stejná.

1. května byste měl mít k dispozici kompletní kádr?
Základ ano, ale některé kluky můžeme přivést taky až třeba v srpnu. Loni se nám takhle povedlo získat například Petra Šenkeříka. Uvidíme.

Fanoušci jsou žhaví po jménech nových posil. Můžete nějaké prozradit?
Pokud vím, tak zatím je z těch úplně nových podepsaný jenom Polodna. S panem Žákem (generální manažer HC Rebel – pozn. red.) jsme v telefonickém spojení každý den, tak by mi snad o dalších řekl (směje se).

Když už jste zmínil Petra Polodnu, vyhlédli jste si ho při čtvrtfinále s Olomoucí?
Už nějakou dobu předtím jsme věděli, že bude asi volný. Známe ho a já můžu jenom říct, že jsme rádi, že se nám ho podařilo získat.

Nová jména z vás asi nedostanu, tak to zkusím jinak – už víte, kteří hráči z letošního kádru v příští sezoně určitě nebudou?
Švaňhal, Kempný a Šenkeřík začnou s přípravou v Brně. A předpokládám, že tam nějakou dobu pobudou, protože ze suché přípravy nový trenér Komety asi těžko pozná, kdo jak hraje. No a potom uvidíme, pokud se neprosadí, tak je možné, že se u nás zase objeví.

Říkal jste, že s manažerem Žákem jste ve spojení denně, proč jste ho s sebou nevzali taky na pánskou jízdu?
My ho zvali, ale nechtěl. Asi proto, že on špatně lyžoval už v době, kdy ještě hrával za Jihlavu (směje se).

Mimochodem, na výpravu jste vyrazili 1. dubna, tedy v den, kdy vás údajně Dukla přetáhla od brodského A-týmu k jihlavské juniorce výměnou za gólmana Řehoře, útočníka Hodka a tři izolepy...
(směje se) Však mi taky odpoledne volalo asi pět známých a pořádně se do mě pustili.

Oni to opravdu vzali vážně?
Jasně. A já se ani nebránil, když mi spílali. Jen jsem jim potom na konci řekl, ať se podívají do kalendáře (směje se).

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu