9. 9. 2021 | Štěpán Ondráček

Vzhůru do boje! Mládežnickým kategoriím začíná sezona!

Téměř roční čekání je u konce. Mládežnický hokej se vrací mezi mantinely, a to už ve čtvrtek 9. září. V Kotlině se budou prohánět dorostenci, kteří jako první zahájí sezonu 2021/2022, a to proti největšímu rivalovi - HC Dukla Jihlava (18:30). Den poté půjdou do hry junioři, kteří na domácím ledě změří síly s týmem HC Slovan Ústí nad Labem (18:00). Neváhejte a přijďte mladé naděje podpořit, těšíme se na vás!

Dorost

Havlíčkobrodští dorostenci absolvovali v sezoně 2020/2021 pouhé čtyři zápasy. Družina okolo trenéra Václava Adama začala dobře, vyhrála první zápas na ledě pražské Kobry 3:2. Jenže… Přišla tři utkání, ve kterých nepřišel ani jeden bod, a co víc, v dalších dvou duelech vyšli Havlíčkobrodští naprázdno. Mladí Bruslaři další zápasy nepřidali, jelikož je zastavila rozsáhlá marodka a sezonu předčasně ukončila pandemie koronaviru. V sezoně 2021/2022 bude mít tým z Kotliny těžkou úlohu, neboť z extraligy může spadnout až šest týmů (čtyři přímo, další dva budou hrát baráž). Výběr pod taktovkou trenéra Jiřího Čelanského nečeká jednoduchý ročník.

HC Dukla Jihlava

Založení klubu: 1956
Stadion: CZ LOKO Aréna (kapacita 6 500 míst)
Klubové barvy: žlutá a červená
Webové stránky klubu: hcdukla.cz
Trenér: Marek Melenovský

Jihlava patří stabilně mezi lepší týmy extraligy a svoji roli bude chtít potvrdit i letos. Dukla v nedohraném ročníku 2020/2021 začala skvěle, když na svém kontě měla osm z devíti bodů. Bohužel, celý sport a dění v České republice zastavila pandemie koronaviru. Soutěž se nedohrála, a tak bude zajímavé sledovat, v jaké síle budou jednotlivé celky. Před startem sezony 2021/2022 neprohráli dorostenci Dukly ani jeden zápas. Svěřenci Marka Melenovského půjdou do zápasu s Bruslaři v roli velkého favorita.

VSK Technika Brno

Založení klubu:1963
Stadion: Sportcentrum Lužánky
Klubové barvy: bílá, černá, červená
Webové stránky klubu: technikahokej.cz

Jihomoravský celek hraje v extralize ve spodních patrech tabulky, avšak dokáže svým houževnatým výkonem překvapit nejednoho ze soupeřů. V předčasně ukončené sezoně 2020/2021 stihlo Brno odehrát pět utkání. Technika vyhrála jeden zápas, a to s Kobrou Praha, kterou porazila 6:4. Jihomoravský tým bude bojovat o samotnou záchranu, každý bod se bude počítat.

BK Havlíčkův Brod - HC Dukla Jihlava (čtvrtek, 18:30) online přenos

BK Havlíčkův Brod - Technika Hockey Brno (sobota, 12:00) online přenos

Kompletní rozlosování

Junioři

Havlíčkobrodští junioři budou bojovat v Lize juniorů. Soubor z Kotliny odehrál v sezoně 2020/2021 šest zápasů s výbornou vizitkou čtyř výher. Junioři se prezentovali vyrovnanými výsledky, diváci se můžou těšit na napínavé bitvy.

HC Slovan Ústí nad Labem

Založení klubu: 1945
Stadion: Zimní stadion Ústí nad Labem (kapacita 6 500 míst)
Klubové barvy: žlutá, modrá a bílá
Webové stránky klubu: slovanusti.cz
Trenér: Marco Vrba

Lvi z Ústí nad Labem mívají pomalý rozjezd, ale pokaždé nastartují tým k lepším výsledkům. Slovan patří mezi lepší týmy, určitě by mohl atakovat první příčky a všechno by se mohlo povést. Mužstvu ze severu Čech se povedla příprava na nadcházející sezonu. Slovanisté dokázali vyhrát čtyři z pěti utkání. Jediného přemožitele našli v Kladnu. Rytíři vyhráli na svém ledě 4:1.

IHC Králové Písek

Založení klubu: 1990
Stadion: Zimní stadion Písek (kapacita 4 500 míst)
Klubové barvy: žlutá a modrá
Webové stránky klubu: ihcpisek.cz
Trenér: Radek Volf

Jihočeský tým patří mezi nevyzpytatelné soupeře. Dokáže potrápit favority, ale klopýtnout s mužstvy, která by Králové měli přehrát. Písek prožil vynikající přípravu na začátek sezony 2021/2022, když vyhrál čtyři ze šesti zápasů. A co víc, dokázal střílet hodně branek.

BK Havlíčkův Brod – HC Slovan Ústí nad Labem (pátek, 18:30) online přenos

IHC Králové Písek – BK Havlíčkův Brod (neděle, 14:00) online přenos

Kompletní rozlosování

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu