18. 4. 2011 | Eva Streichsbierová

Cestu do Brodu už znám dokonale, usmívá se brankář Rebelů Suchan

Už za pár dnů zahájí přípravu na svoji další prvoligovou sezonu. A popáté se na ní bude chystat s havlíčkobrodskými Rebely. Jednatřicetiletý brankář Jaroslav Suchan, který s hokejem začínal v konkurenční Jihlavě, má s brodským týmem smlouvu ještě na rok. „Pro mě v tomhle směru nebylo co řešit, zůstávám,“ hlásí sympatický gólman, který v letošním ročníku odchytal čtyřicet zápasů.

Vy jste si tedy uplynulé týdny mohl užívat naplno. Žádné starosti s vyjednáváním o nové smlouvě...
Přesně tak! Letos jsem byl v naprostém klidu. Jen jsem si zjistil, jak dlouho budeme mít volno a kdy začíná příprava. Prostě pohoda.

V havlíčkobrodském dresu chytáte už čtyři roky, teď vás čeká pátý. O tom, že by se vám v Brodě nelíbilo asi nemůže být řeč. Nebo se pletu?
Rozhodně ne, já jsem v Brodě naprosto spokojený. Máme tady skvělé zázemí a vždycky se sešla výborná parta. Absolutně na nic si nemůžu stěžovat.

Dovolená se pomalu chýlí ke konci, kdepak jste ji strávil?
U moře jsem nebyl, jestli se ptáte na tohle (směje se). Já spíš zařizoval věci, na které nebyl v sezoně čas. A jen na pár dnů jsme si zajel na chaloupku. No a jelikož ještě nějaká chvilka do začátku přípravy zbývá, tak možná na jeden nebo dva dny někam vyrazím na výlet.

Ale zase jen v tuzemsku?
Ano, jen po krajích českých. U nás je totiž krásně.

Vy žijete v Jihlavě a do Havlíčkova Brodu denně dojíždíte. Na té cestě za čtyři roky už snad musíte znát každý patník...
(usmívá se) Jasně, znám ji dokonale. Vím třeba, že jsou tam dvě „sedmdesátky“, kde je potřeba dát nohu z plynu. Cesta je úplně v pohodě, je to blízko. Za dvacet nebo pětadvacet minut v klidu dojedete.

Vy ale určitě máte i nějaký svůj rekord, za který jste tuhle trasu zajel. Prozradíte ho?
Je pravda že jeden takový mám. Jednou jsem jel už dost pozdě v noci, nikde nikdo nebyl, tak jsem trochu přidal, popustil jsem uzdu. Ale za jak dlouho jsem byl z Brodu v Jihlavě, to vám samozřejmě neřeknu (směje se).

Rozumím, policie by asi nebyla nadšená. Raději tedy přejděme k jinému tématu. Když už byla řeč o uzdě, o vás je známo, že máte hodně kladný vztah ke koním...
Je to tak, i když žádného jsem zatím nevlastnil. Ale mám známé v Sasově, kde se konají dvakrát ročně závody. A taky tam chodím občas křtít hříbátko. To už je takový zvyk.

A co nějaké velké závody, třeba Velká pardubická. Na té jste se někdy byl podívat?
Byl. Už je to sice nějakých šest let zpátky, ale na to nikdy nezapomenu. Neskutečný zážitek! Známý nás dostal přímo k Taxisovu příkopu, takže koně skákali nějakých patnáct metrů od nás. Jak říkám, pro mě to byl obrovský zážitek a rád bych se tam zase někdy podíval.

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu