10. 10. 2021 | Tomáš Sochor

Juniorům se nepodařilo překvapit favorizovaný Přerov

Havlíčkobrodští junioři přivítali na ledě Kotliny favorizovaný Přerov. Hosté se díky větší aktivitě dostali do vedení, domácím se ale podařilo skóre otočit. Posléze však Zubři ukázali svojí sílu, když vstřelili pět branek za sebou. Bruslaři se ještě pokusili zvrátit zápas ve svůj prospěch, když snížili na 4:6. Přerov však nepřipustil drama a nakonec vyhrál 9:4.

Hosté vtrhli do utkání jako uragán, v prvních minutách jich byl plný led. Svojí aktivitu v sedmé minutě přetavili v úvodní branku zápasu. Radim Kolářík našel mezi kruhy volného Patrika Kleniara, který přesnou střelou poslal svůj tým do vedení. Bruslaři posléze dostali příležitost vyrovnat při dvojnásobné přesilové hře. Tu sice nevyužili, následující klasickou powerplay už ale ano. Šimon Báťa nabil na pravou tyč Šimonu Juřičkovi, jenž zasunul kotouč do prázdné klece. O sedmdesát osm sekund později domácí otočili, když rozjetý Filip Pártl překonal přerovského gólmana. Zubři ale dvě minuty před koncem třetiny srovnali krok. Jan Fencl se individuálně procpal před bránu a prostřelil přesouvajícího se Petržílku.

Druhou část značně poznamenaly tresty na obou stranách. Rozhodčí byl nucen poslat hned deset hráčů na trestnou lavici. Rozkouskovaná hra více svědčila hostům, kteří postupně nasázeli soupeři čtyři góly. Michal Šilhavý vybojoval za havlíčkobrodskou bránou kotouč, jenž následně předložil na levý kruh Janu Fenclovi, který přesnou střelou poslal svůj tým znovu do vedení. O chvíli později měl snadnou práci Tomáš Hanák, který mířil do poloprázdné klece po kontaktu hostujícího hráče s brankářem. Po tomto incidentu Hynek Petržílka přenechal místo mezi třemi tyčemi Filipu Havlíkovi.

Nový strážce svojí svatyni moc dlouho neposkvrněnou neudržel. V jednatřicáté minutě Zubři přidali již pátou branku. V přesilové hře překonal po přihrávce Michala Šilhavého havlíčkobrodského gólmana přesnou ranou Radim Hradil. O další tři a půl minuty později dokonal Jan Fencl hattrick. Vybruslil si s kotoučem mezi kruhy, odkud dobře mířenou střelou zvýšil již na 6:2. Bruslařům posléze vystřelil gól naděje Ondřej Besmák, který překvapivě z úhlu prostřelil Petra Žurka.

Poslední dvacetiminutovka byla již značně klidnější. Hosté měli hru pod kontrolou a zápas se jen dohrával. Ve čtyřicáté sedmé minutě sice snížil na rozdíl dvou branek Filip Pártl, o tři minuty později však hosté znovu odskočili, když se od modré prosadil Tomáš Hanák. V samotném závěru utkání se pak Přerov trefil přesně ještě dvakrát. Nejdříve se k odraženému kotouči před bránou dostal jako první Radim Kolařík, jenž dotlačil touš za brankovou čáru. O dvacet čtyři sekund později zakončil přečíslení dva na jednoho David Buršík. Zubři si tak z Kotliny odvezli tři body za vítězství 9:4.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Šimon Báťa 0 1 1 0 0
Ondřej Besmák 1 0 1 0 2
Lukáš Číhal 0 1 1 0 4
Filip Dymák 0 0 0 0 2
Dan Fiala 0 2 2 0 0
Tadeáš Holenda 0 2 2 0 0
Petr Hrdlička 0 0 0 0 0
Michal Janko 0 0 0 0 0
Šimon Juřička 1 0 1 0 0
Matěj Kravec 0 0 0 0 0
David Krejčí 0 0 0 0 0
Jan Kuchta 0 0 0 0 0
Max Kutlvašr 0 0 0 0 0
Dominik Mlejnek 0 0 0 0 0
Filip Pártl 2 0 2 0 2
Jaroslav Prášek 0 0 0 0 0
Jan Vaněček 0 0 0 0 2

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Filip Havlík 33 22 5 17 77,27 0 0
Hynek Petržílka 27 15 4 11 73,33 0 0

Ohlasy k utkání

8. kolo, neděle 10.10.2021 od 13:00
Zimní stadion Kotlina
4:9
(2:2, 1:4, 1:3)
Havl. Brod - Přerov
Liga juniorů

Statistiky zápasu

Branky a nahrávky: 11. Juřička (Báťa, Číhal), 13. Pártl (Fiala, Holenda), 35. Besmák, 47. Pártl (Fiala, Holenda) – 7. Kleniar (Kolářík, Šilhavý), 18. Fencl (Němec, Buršík), 24. Fencl (Šilhavý), 27. Hanák (Šilhavý), 31. Hradil (Šilhavý, Gréč), 34. Fencl (Šilhavý, Němec), 50. Hanák (Kleniar, Šilhavý), 57. Kolařík (Buršík, Kleniar), 57. Buršík (Fencl, Holík). Rozhodčí: Martin Kratochvíl – Kristýna Hájková, Pavel Kolář. Vyloučení: 7:8. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 102. Střely na branku: 30:37 (10:10, 11:16, 9:11). Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:6, 4:6, 4:9.

Sestavy

Havl. Brod

Petržílka (27. Havlík) – Číhal, Besmák, Kuchta, Kutlvašr, Vaněček – Pártl (C), Holenda, Hrdlička, Mlejnek (A), Juřička, Fiala (A), Kravec, Báťa, Janko, Krejčí, Dymák, Prášek

Přerov

Žurek (Hanáček) – Gréč, Němec, Hanák (C), Holík, Billa, Kruták, Nesvadba – Mašek, Kleniar, Hyža, Šilhavý, Kolařík (A), Hradil, Švejda, Fencl (A), Buršík

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu