15. 10. 2021 | Tomáš Sochor

První letošní odveta! Bruslaři vyzvou Řisuty

Máme za sebou první duely, každý se již potkal s každým. Čekají nás tak první odvety. V prvním kole hostili Bruslaři Řisuty, které porazili 4:2. Zatímco Havlíčkův Brod se usadil v polovině tabulky, Buldoci visí na posledním místě. Zda Konečného parta potvrdí roli favorita, se začne odkrývat v sobotu 16. října od 18:00 na zimním stadionu ve Slaném. Neváhejte a přijeďte Bruslaře podpořit!

HC Řisuty

Založení klubu: 1949
Stadion: Zimní stadion Slaný (kapacita 3 200 míst)
Klubové barvy: bílá, modrá a oranžová
Webové stránky klubu: hcrisuty.cz
Trenér: Jan Boháček

HC Řisuty x BK Havlíčkův Brod

znak týmu znak týmu
1–1–0–5 bilance 3–1–0–3
8., 5 bodů umístění 4., 11 bodů
17:33 skóre 25:23
4:3 (Klatovy, venku) nejvyšší výhra 8:4 (Písek, venku)
2:7 (Kobra Praha, venku)
2:7 (Příbram, venku)
2:7 (Tábor, venku)
nejvyšší porážka 2:5 (Klatovy, doma)
2:5 (Kobra Praha, venku)
Petr Havlůj – 7 bodů (2+5) nejproduktivnější hráč Tomáš Mlynář – 8 bodů (2+6)
Petr Janeček – 5 gólů nejlepší střelec Jakub Čejka – 4 góly
Petr Havlůj, Petr Patyk – 5 asistencí nejlepší nahrávač Tomáš Mlynář – 6 asistencí
Michail Potěchin – 4 body (0+4) nejproduktivnější obránce Michal Kliment – 5 bodů (2+3)
David Stahl 4,31 (6 zápasů)
Petr Pánek 7 (1 zápas)
průměr inkasovaných gólů na zápas Martin Nedvěd 2,24 (4 zápasy)
Ondřej Chaloupek 4,67 (3 zápasy)
Minulé zápasy soupeře
Příbram – Řisuty 7:2
Klatovy – Řisuty 3:4
Tábor – Řisuty 7:2
Cheb – Řisuty 3:2
Písek – Řisuty 2:3p
Všechny zápasy

Řisuty na chvostu tabulky

Řisuty byly před sezonou pasovány do role jednoho ze slabších týmů jižní skupiny. Tato predikce zatím platí. S pěti získanými body jsou poslední. Pozitivem pro ně však může být, že porazily sedmé Klatovy, na které ztrácí pouhý bod a šestý Písek. Králové mají na poslední celek náskok dvou bodů. Raritou je, že Středočeši odehráli všechny dosavadní zápasy venku. Na stadionu ve Slaném totiž probíhala oprava střechy. Nyní Řisuty naopak čeká série sedmi domácích utkání.

Jinak to ale s Řisuty moc růžově nevypadá. S Kobrou, Příbramí a Táborem prohrály vysoko 2:7. V prvním kole se statečně praly s Havlíčkovým Brodem, kterému ale nakonec podlehly 2:4. Nejtěsněji dopadlo utkání v Chebu, kde se Středočeši dostali již ve druhé minutě do vedení. Domácí mužstvo však během zápasu vstřelilo tři góly, na které hosté odpověděli až na konci padesáté druhé minuty. Buldoci tak museli skousnout prohru 2:3.

Kádr Řisut

Řisuty vstřelily sedmnáct branek, což je nejméně v jižní skupině 2. ligy. Z toho má téměř třetinu na svědomí šestadvacetiletý Petr Janeček, který se trefil pětkrát. Nejproduktivnějším hráčem Středočechů je nicméně se sedmi body Petr Havlůj (2+5). Pravidelně sbírá body také Petr Patyk (1+5). Ten se může pochlubit tím, že v sezonách 2018/2019 a 2019/2020 získal přes bod na zápas.

Petr Janeček v souboji s Adamem Dvořákem

Z obránců je zdaleka nejproduktivnější šestadvacetiletý Michail Potěchin, jenž nasbíral 4 body (0+4). Jasnou jedničkou v bráně je třiadvacetiletý David Stahl. Odchytal šest zápasů, ve kterých obdržel celkem dvacet šest branek, z čehož vychází 4,31 obdržených gólů na zápas. Nastoupil také na dvacet minut v Extralize, kde byl v dresu Kladna překonán třikrát v zápase proti Plzni. Všichni zmínění hráči prošli mládeží Rytířů.

David Stahl

Kompletní soupiska Řisut


Minulé kolo

Kobra uhájila domácí led před Havlíčkovým Brodem

První třetina patřila domácím, kteří na bránu soupeře vystřelili hned dvacetkrát. Převaha se projevila i ve skóre, Kobra si do druhé dvacetiminutovky odnášela vedení 2:0. V ní se hra vyrovnala, nicméně Pražané vstřelili třetí branku. Na začátku třetí periody sice Bruslaři snížili, následně ale dvakrát inkasovali, čímž nadobro přišli o možnost bodovat. V poslední minutě již Bulín pouze korigoval na konečné skóre 5:2 pro Kobru.

znak týmu 5 – 2 znak týmu

Branky a nahrávky: 4. David Šteiner (Havrda, Novák), 5. Tondr (Bříška, Dominik Šteiner), 35. Bříška, 44. David Šteiner (Zídek), 57. Havrda (Novák, David Šteiner) – 41. Čejka (Kliment, Voříšek), 60. Bulín (Kliment, T. Ludvík). Rozhodčí: Martin Němec – Josef Zimmermann, Radim Charvát. Vyloučení: 4:1. Využití: 0:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 51. Střely na branku: 45:42 (20:12, 9:17, 16:13). Třetiny: 2:0, 1:0, 2:2. Průběh utkání: 3:0, 3:1, 5:1, 5:2.

HC Kobra Praha: Sochůrek (Ondrík) – Dominik Šteiner, Ženíšek, Knesl, Pelant, Holý, Ryzák, Svach – Janča, Heldák, Havrda, Bříška (C), Tondr, Petrák, Zídek, Hrubý, Šťastný, Novák, David Šteiner

BK Havlíčkův Brod: Chaloupek (Petržílka) – Kliment, Kutlvašr, Nepokoj, J. Ludvík, Najman – Čejka, Mlynář, Voříšek (C) – Tecl, Cachnín, Holenda – Košťál, T. Ludvík (A), Bulín – Fiala, Vacík, Kuchta (A)

Kobře se doma daří
(Foto: Michal Chadim, Martin Dědek, hckobra.cz)


Řisuty podruhé bodovaly, když po prodloužení porazily Písek

Hlavními hrdiny utkání byli od začátku brankáři obou týmů, kteří deptali soupeřovy útočníky. První branku zápasu vstřelil v osmnácté minutě Písek. Zkraje druhé třetiny se však podařilo Řisutům vyrovnat. Hosté měli ve druhé dvacetiminutovce pětiminutovou přesilovou hru. Tu se jim sice využít nepodařilo, stejně se ale ve třetí periodě dostali do vedení. Čtyři minuty před koncem Králové srovnali a poslali zápas do prodloužení. V něm byly úspěšnější Řisuty, které bodovaly teprve podruhé v sezoně.

znak týmu 2 – 3p znak týmu

Branky a nahrávky: 18. Bednařík (Dudáček), 56. Čížek (Januška, Bílek) – 24. Matula (Havlůj), 47. Rendla (Flachs, Patyk), 62. Keszi (Patyk, Potěchin). Rozhodčí: Michal Jílek – Petr Bělohlav, Ondřej Tuháček. Vyloučení: 4:4, navíc Dudáček (PIS) 5 min. + OK (VRAZ). Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 265. Třetiny: 1:0, 0:1, 3:1 – 0:1. Průběh utkání: 1:0, 1:2, 2:2, 2:3p.

IHC Králové Písek: Novák D. (Buchta) – Dosek, Novák F., Bílek, Tampier, Dvořák, Turek, Dudáček, Sýbek (C), Čížek, Šuhaj, Januška, Matějček, Matějka, Bednařík, Brož, Novotný, Hollar

HC Řisuty: Stahl (Pánek) – Matula, Potechin (C), Kučera, Flachs, Řepka, Zich, Malovický – Čermák, Keszi, Rendla, Havlůj, Fortelka, Patyk (A), Janeček, Kučera, Výrut

Hrdiny zápasu byli brankáři obou týmů
(Foto: Petr Eliáš, ihcpisek.cz)

Poslední vzájemný zápas

Bruslaři v prvním kole sezony porazili Řisuty

Řisuty měly výborný vstup do utkání, úvodní branku daly v první minutě. Favorizovaní Bruslaři pak dlouho dobývali bránu Davida Stahla. Střeleckou smůlu protrhli až těsně po polovině zápasu. Do třetí třetiny už šli s těsným vedením 2:1. Na začátku závěrečné dvacetiminutovky však hosté srovnali. Domácí ale ukázali svojí sílu a strhli skóre zpět na svojí stranu. Deset sekund před koncem pak ještě střelou do prázdné brány upravili skóre na konečných 4:2.

znak týmu 4 – 2 znak týmu

Branky a nahrávky: 33. Bulín (Cachnín, Čejka), 38. Janoušek (Voříšek, Nepokoj), 43. Kuchta (D. Košťál), 60. Bulín (Čejka, Cachnín) – 1. Havlůj (Formánek, Janeček), 42. Janeček (Formánek, Havlůj). Rozhodčí: Tomáš Mejzlík – Jaroslav Štěrba, Dominik Viskot. Vyloučení: 3:3. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 352. Střely na branku: 53:26 (12:8, 24:8, 17:10) . Třetiny: 0:1, 2:0, 2:1. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:2, 4:2 .

BK Havlíčkův Brod: Nedvěd (Chaloupek) – R. Čermák, Najman, Nepokoj, Janoušek, Kliment, Dvořák, J. Ludvík – Čejka, Cachnín, Bulín – Holenda, Mlynář, Voříšek (C) – Tecl, D. Košťál, Kuchta (A) – Kalač, T. Ludvík (A), Krejčí

HC Řisuty: Stahl (Pánek) – Matula, Flachs, Potěchin (C), Řepka, Zich, Malovický – Keszi, Bláha, Kučera, Patyk (A), Pokorný, M. Čermák, Výrut, Fortelka, Formánek (A), Janeček, Havlůj, Rendla

Bruslaři první utkání zvládli

Věděli jste, že...

…brankářská jednička Řisut David Stahl si tuto sezonu zachytal i za extraligové Kladno?

…Řisuty všechna svá dosavadní utkání odehrály na hřištích soupeřů? Nyní je však čeká šňůra sedmi domácích zápasů.

…v pěti ze sedmi odehraných utkání vstřelily Řisuty dvě branky?

…že Řisuty vstřelily jen dvakrát více než jednu branku za třetinu? Ve druhé třetině proti Příbrami daly dva góy, první třetinu v Klatovech vyhrály 3:0.

Bilance s Řisuty od sezony 2000/2001 ve 2. lize

Počet odehraných zápasů: 8
Bilance: 7-0-0-1
Výsledky: 6:5, 3:0, x2:4, x5:2, x7:2, x4:3sn, x3:1, 4:2
Skóre: 34:19

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu