19. 10. 2021 | Tomáš Sochor

Lukáš Endál v Brodě! Nyní ale s kohoutem na hrudi

Je to tu! Kotlina zažije druholigový hokejový svátek. Do Havlíčkova Brodu totiž přijede Tábor v čele s Lukášem Endálem a Jakubem Matušíkem. Zatímco se Konečného parta potřebuje dostat z posledních dvou proher, hosté jedou na vítězné vlně. Domácí hokejisté tak budou potřebovat silnou podporu. Hrát se bude ve středu 20. října od 18:00 na havlíčkobrodském zimním stadionu. Neváhejte a přijďte Bruslaře podpořit! (Foto: hctabor.com)

Hockey Club Tábor

Založení klubu: 1921
Stadion: Zimní stadion Tábor (kapacita 4 992 míst)
Klubové barvy: modrá a bílá
Webové stránky klubu: hctabor.com
Trenér: Arpád Györi

BK Havlíčkův Brod x Hockey Club Tábor

znak týmu znak týmu
3–1–0–4 bilance 5–1–0–2
4., 11 bodů umístění 1., 17 bodů
26:25 skóre 42:24
8:4 (Písek, venku) nejvyšší výhra 8:2 (Písek, venku)
2:5 (Klatovy, doma)
2:5 (Kobra Praha, venku)
nejvyšší porážka 7:8 (Cheb, venku)
2:3 (Příbram, doma)
Tomáš Mlynář – 9 bodů (3+6) nejproduktivnější hráč Jakub Matušík – 16 bodů (5+11)
Jakub Čejka – 4 góly nejlepší střelec Lukáš Endál – 7 gólů
Tomáš Mlynář – 6 asistencí nejlepší nahrávač Jakub Matušík – 11 asistencí
Michal Kliment – 5 bodů (2+3) nejproduktivnější obránce Dominik Havelka – 9 bodů (2+7)
Martin Nedvěd 2,24 (4 zápasy)
Ondřej Chaloupek 4,02 (4 zápasy)
průměr inkasovaných gólů na zápas Kristián Kolář 3,03 (6 zápasů)
Tadeáš Dvořák 2,79 (3 zápasy)
Minulé zápasy soupeře
Tábor – Příbram 2:3
Tábor – Řisuty 7:2
Tábor – Klatovy 4:1
Písek – Tábor 2:8
Tábor – Kobra Praha 6:5sn
Všechny zápasy

Tábor potvrzuje roli favorita

Tábor po osmi odehraných kolech vévodí 2. lize skupině Jih. Má nejvíce bodů, spolu s Kobrou nejvíce vstřelených gólů a také nejméně inkasovaných branek. Přesto se ukazuje, že není neporazitelný. Na druhé místo má náskok pouhého bodu, na třetí dvou. Prohrál s Chebem, od kterého dostal osm branek! Hned poté nestačil na domácím ledě na Příbram.

Tábor nestačil na Příbram
(Foto: Hanka Grundová, Tomáš Danko, hctabor.com)

Od začátku října však však Tábor potvrzuje roli favorita. Dva prohrané zápasy za sebou odčinil vysokou výhrou nad Řisuty 7:2. Ve třetím domácím zápasu za sebou porazil Klatovy 4:1. Pak si připsal zatím nejvyšší výhru, když rozdrtil Písek poměrem 8:2. V zatím posledním kole si to pak rozdal s Kobrou o první místo. Těsné utkání vyšlo lépe domácím Kohoutům, kteří vyhráli 6:5 po samostatných nájezdech.

Kádr Tábora

Hlavními tahouny Tábora jsou ostřílení šutéři Jakub Matušík, který je s 16 body (5+11) nejproduktivnějším hráčem týmu, a Lukáš Endál, který je se 14 body (7+7) hned za ním. Špatně se nedaří ani Josefu Hasmanovi, jenž nasbíral 10 bodů (5+5). Jedenadvacetiletý odchovanec Plzně přestoupil do Tábora z Klatov, kde v roce 2019/2020 nasbíral za 36 zápasů 52 bodů. Stejným počtem branek a asistencí se může pochlubit také Ondřej Šulek. Ten je ale stihl nasbírat za pouhých 5 zápasů. Čtyřiadvacetiletému odchovanci Českých Budějovic se skvěle povedl zápas proti Klatovům, kdy se podílel na všech čtyřech gólech.

Kohouti se mohou spolehnout na pevnou obranu. V jižní skupině 2. ligy obdrželi nejméně branek. Zajímavostí je, že druhým je v tomto ohledu Havlíčkův Brod, který pustil jen o jeden gól víc. Táborští obránci ale také sbírají body. Tím nejproduktivnějším je Dominik Havelka, který se s 9 body (2+7) dělí o prvenství i v celé jižní skupině 2. ligy s pražským Dominikem Šteinerem.

Dominik Havelka
(Foto: Hanka Grundová, Tomáš Danko, hctabor.com)

Brankářskou jedničkou je jedenadvacetiletý Kristián Kolář, který nastoupil do šesti zápasů a jeho průměr obdržených gólů na zápas činí 3,03. Z pohledu této statistiky se musí napříč brankáři jižní skupiny 2. ligy sklonit pouze před havlíčkobrodským Martinem Nedvědem. Záda mu kryje šestadvacetiletý Tadeáš Dvořák. Ten si připsal 58 startů v 1. lize za Kadaň a Porubu. Následně zkusil štěstí ve francouzském Montpellieru.

Kompletní soupiska Táboru

Proti svým

Jakub Matušík se ještě předloni proháněl v Kotlině v barvách Havlíčkova Brodu. Tento čtyřiatřicetiletý forvard je ale táborskou legendou. I přesto se však pohlednou hrou a sympatickým vystupováním zapsal hluboko do havlíčkobrodských srdcí. To Lukáš Endál spjal s městem pojmenovaném po Karlu Havlíčkovi Borovskému většinu svojí kariéry. Za prvoligový Rebel odehrál 285 zápasů. Po sestupu Brodu do 2. ligy neváhal a jal se pomoci Bruslařům dostat se zpět o úroveň výš.

Lukáš Endál v dresu Tábora
(Foto: Hanka Grundová, Tomáš Danko, hctabor.com)

Minulé kolo

V koncovce se trápící Bruslaři prohráli s Řisuty

V úvodu byly aktivnější Řisuty. První branku utkání ale paradoxně vsítili Bruslaři. Domácí mužstvo však o necelou minutu později srovnalo a dál svého soupeře přehrávalo. Do druhé dvacetiminutovky naskočili hosté daleko lépe, hra nyní patřila jim. Havlíčkobrodští hokejisté se vytvořili mnoho šancí, jenže nedokázali překonat skvěle chytajícího Davida Stahla. Rozhodující gól padl až v padesáté osmé minutě a byly to Řisuty, kdo se radoval z vítězství.

znak týmu 2 – 1 znak týmu

Branky a nahrávky: 9. Kučera (Formánek, Fortelka), 58. Formánek (Kučera) – 8. Mlynář (Tecl). Rozhodčí: Jakub Zeliska – Daniel Horažďovský, Erik Hlinka. Vyloučení: 3:3. Bez využití. V oslabení: 0:0. Diváci: 88. Střely na branku: 32:44 (15:11, 10:20, 7:13). Třetiny: 1:1, 0:0, 1:0. Průběh utkání: 0:1, 2:1.

HC Řisuty: Stahl (Pánek) – Řepka, Potěchin (C), Zich, Malovický, Matula, Flachs – Keszi, Patyk (A), Rendla – Kučera, Fortelka, Formánek (A) – Havlůj, Janeček, M. Čermák – Pokorný, Výrut

BK Havlíčkův Brod: Chaloupek (Nedvěd) – R. Čermák, Klodner, Nepokoj, Benák, Kliment, Zvěřina – Čejka, Mlynář, Voříšek (C) – Holenda, Kuchta (A), Tecl – Košťál, T. Ludvík (A), Vacík – J. Ludvík, Machovský

David Stahl inkasoval jen jednou

V přímé bitvě o první místo byl úspěšnější Tábor

Před zápasem měly Tábor s Kobrou stejně bodů. Vítěz tohoto duelu se posune na první místo. Utkání nabídlo těsnou přetahovanou, kdy si ani jeden z týmů nevytvořil větší než jednobrankový náskok. Do utkání vstoupili lépe hosté, načež se dvakrát trefili domácí a poté znovu strhli vedení na svojí stranu pražští hokejisté. Kohoutům se následně podařilo třikrát srovnat, a zápas tak nakonec dospěl až do samostatných nájezdů. V nich byl šťastnější Tábor, který tak o bod vede jižní skupinu právě před Kobrou.

znak týmu 6 – 5sn znak týmu

Branky a nahrávky: 12. Hajič (Prášek), 13. Dančišin (Havelka, Endál), 24. Dančišin (Havelka, Hasman), 37. Havelka (Šulek, Matušík), 56. Hasman (Endál), rozh. nájezd Matušík – 6. Heldák (Brož), 14. Šťastný (Bříška), 21. Šťastný (Novák), 37. Šťastný (Bříška, Tondr),49. Šteiner (Bříška, Šťastný). Rozhodčí: Martin Šperl – Václav Kubíček, Petr Bělohlav. Vyloučení: 3:7. Využití: 0:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 1232. Třetiny: 2:2, 2:2, 1:1 – 0:0 – 1:0. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:3, 3:3, 3:4, 4:4, 4:5, 6:5sn.

Hockey Club Tábor: Kolář (Dvořák) – Kříž, Mazanec, Černý, Havelka, Pařízek, Radoš – Prášek, Škoda, Hajič – Šulek, Matušík, Seidl – Hasman, Dančišin, Endál – Zíb, Zayml

HC Kobra Praha: Sochůrek (Ondrík) – Šteiner, Knesl, Pelant, Holý, Ryzák, Janda, Ženíšek – Bříška, Tondr, Šťastný, Heldák, Novák, Havrda, Petrov, Brož, Hlinka, Petrák

Rozhodující nájezd dal Jakub Matušík
(Foto: Hanka Grundová, Tomáš Danko, hctabor.com)

Poslední vzájemný zápas

Tábor na domácím ledě otočil zápas s Havlíčkovým Brodem

V úvodu utkání byli lepší domácí, první branku však vstřelili hosté. Kohouti byli dál aktivnější, jenomže se jim nedařilo překonat skvěle chytajícího Martina Nedvěda. Naopak Havlíčkův Brod ve druhé třetině zvýšil svůj náskok na 2:0. Tlak Tábora se ale dál zvětšoval. Ještě ve druhé třetině snížil, v té třetí pak strhl skóre na svojí stranu. Místo závěrečné snahy o vyrovnání přicházely další útoky domácích. Skóre se již ale nezměnilo. Tábor uhájil svůj led těsně 3:2.

znak týmu 3 – 2 znak týmu

Branky a nahrávky: 33. Endál (Matušík), 46. Matušík (Hajič, Endál), 47. Škoda (Hasman, Kříž) – 7. Holenda (Mlynář), 22. Kuchta. Rozhodčí: Václav Kosnar – Josef Zimmermann, Filip Sýkora. Vyloučení: 4:4, navíc Kuchta (HBR) 5 min. + OK [NAP]. Bez využití.. V oslabení: 0:0. Diváci: 942. Střely na branku: 49:23 (14:10, 19:5, 16:8). Třetiny: 0:1, 1:1, 2:0. Průběh utkání: 0:2, 3:2.

HC Tábor: Kolář (Dvořák) – Radoš Kříž, Černý (A), Hajič, Pařízek, Zíb, Havelka – Matiášek, Škoda (C), Hasman – Endál, Matušík, Seidl (A) – Dančišin, Zayml, Bárta – Březina, Prášek

BK Havlíčkův Brod: Nedvěd (Chaloupek) – Najman, Čermák, Nepokoj, Janoušek, Kliment, Dvořák, Krejčí – Čejka, Cachnín, Bulín – Holenda, Mlynář, Voříšek (C) – Tecl, Košťál, Kuchta (A) – Vacík, T. Ludvík (A), Kalač

Těsnou bitvu nakonec vyhrál Tábor
(Foto: Hanka Grundová, Tomáš Danko, hctabor.com)

Věděli jste, že...

…na otázku: „Kterého hráče by sis do Tábora přivedl z Havlíčkova Brodu?“ Jakub Matušík odpověděl, že Luboše Voříška a Honzu Milfaita?

…celou čtvrtinu všech obdržených branek nastřílel Táboru Cheb?

…po osmi kolech v jižní skupině 2. ligy vychytal nulu pouze klatovský Patrik Polívka?

…Hronovu byla zkontumována již dvě utkání? Jednou to bylo kvůli nepovolenému startu Josefa Teubera, který zápas předtím dostal trest ve hře a nemohl tedy hrát. Podruhé za to může nepovolený start Lukáše Kučery, který v den zápasu neměl platnou registračku.

Bilance s Táborem od sezony 2000/2001 ve 2. lize

Počet odehraných zápasů: 34
Bilance: 19-2-4-9
Výsledky: 2:3, 6:0, 5:1, 3:4p, 8:4, 4:2, 1:4, 3:5, 4:3p, 9:0, 3:6, 4:3p, 3:4p, 5:1, 4:5, 5:2, x3:4sn, x8:1, x3:6, x2:6, 4:3, 8:0, 5:8, 3:2, 6:2, 7:4, 4:1, 6:3, 5:0, 4:3, 4:0, 6:3, 5:4p, 2:3
Skóre: 154:100

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu