22. 10. 2021 | Ladislav Vácha, Štěpán Ondráček

Dojalo mě, že na mě brodští fanoušci nezanevřeli, těší Lukáše Endála

Fanoušci se dlouho těšili na malý hokejový svátek, jímž byla domácí bitva s Táborem, aktuálním lídrem skupiny Jih. Proč? Hlavně proto, že dres Kohoutů v této sezoně obléká havlíčkobrodský odchovanec Lukáš Endál. Zkušený útočník se sice do statistik bodovým příspěvkem nezapsal, ale po utkání se dočkal ovací od obou fanouškovských táborů. „Je to hrozně příjemné, člověka to až dojímá, když po sobě někde zanechá stopu. Je hezké, že i když teď hraju v Táboře, fanoušci v Brodě na mě nezanevřeli a mám tady dobré jméno. Obrovsky mě potěšilo, jak se ke mně brodští i táborští kluci chovají, jak fandí a přejou mi. Jsem hrozně rád, že to takhle bylo,“ neskrýval radost velký oblíbenec brodských příznivců. (Malé foto: hctabor.com)

Endy, po dlouhé době sis zahrál znovu v Kotlině. Jak se ti hrálo?
Zrovna uvolněně se mi nehrálo, nebylo to pro mě vůbec jednoduché. O to víc jsem rád, že jsme vyhráli.

Řekl jsi, že to pro tebe nebylo jednoduché. V čem konkrétně?
Asi hlavně v tom, že tady bydlím a trénuji místní mladé kluky, kteří se na mě přišli podívat. Bylo to pro mě trochu svazující, protože klukům něco vysvětluji a ukazuji, oni se na mě pak přijdou podívat a nevidí to. (usměje se) Hlavně kvůli tomu to pro mě nebylo jednoduché. Jsem ale rád, že jsme zápas zvládli, vyhráli jsme a získali jsme cenné tři body do tabulky. To je pro nás strašně důležité.

Jak celkově hodnotíš váš vstup do nové sezony?
Je to jako na houpačce, ale myslím si, že se to zvedá. Pořád na tom pracujeme, ale jak už jsem v jednom rozhovoru říkal, není to jednoduché. Většina kluků dlouho nehrála a chvilku bude trvat, než se do toho zase dostanou. Na nějaké hodnocení je podle mě ještě docela brzy. Až na konci roku se ukáže, jak na tom jednotlivé týmy budou.


Předtím jsi působil dvě sezony v Českých Budějovicích a teď hraješ v Táboře. Jsi tam spokojený?
Já jsem spokojenej. Jižní Čechy jsem znal, takže jsem věděl, do čeho jdu. Spoustu kluků v Táboře už jsem znal, protože se mnou hráli v Budějovicích. Jsme první, daří se nám a naše hra se zlepšuje. Jsem maximálně spokojený.

Bodově se ti daří, v týmové produktivitě jsi na druhém místě. Jsi se svými výkony zatím spokojený?
Já sám se sebou nebudu spokojený asi nikdy. V týmu mám nějakou roli a vždy se týmu snažím nějak pomoct. A čím jiným, než góly, bych mu měl přispívat? Proti Brodu to bohužel nevyšlo, ale vzali to za mě jiní kluci, což je super. Jsem za to strašně rád, že když nedám gól já, ostatní je dají. Těch kluků, co dávají góly, je víc. O to víc je to cennější.

Minulý vzájemný zápas byl hodně vyrovnaný a napínavý, teď to bylo, dá se říct, o parník. V čem byl ten největší rozdíl oproti utkání v Táboře?
Nevím. Možná bych řekl, že to bylo hodně naším prvním gólem. Přišlo mi, že tím, že jsme po dlouhé době dali první gól my, jsme se trochu uklidnili. Určitě nám hodně pomohly i ubráněné přesilovky soupeře. Zvládli jsme to a řekl bych, že to pro nás bylo klíčové. V předchozím vzájemném zápasu jsme prohrávali 0:2 a museli jsme to dohánět. Teď se to otočilo a když jsme potřebovali, dali jsme i nějaké góly navrch, takže jsme nenechali soupeře víc korigovat skóre.


Co říkáš na výkony brodských brankářů Martina Nedvěda a Ondry Chaloupka, kteří tady v tak mladém věku pravidelně chytají?
Je to pro ně jedině dobře. Méďu znám, je to šikovný kluk, který tady chytá už dlouho a ke klubu má vztah. Zatím podává velmi dobré výkony. Je to určitě jenom plus, že takhle mladí kluci můžou stát v bráně a vychytat se tady. Když budou takhle pokračovat i dál, určitě se budou posouvat výš a výš.

Jaké byly tvé emoce, když jsi v dresu Tábora naskočil na led Kotliny?
Emoce si nechám pro sebe, já ani sám nevím. (směje se) Jsem rád, že už to mám za sebou a že jsme vyhráli. To je pro mě teď nejdůležitější. Nad svými emocemi teď radši nebudu přemýšlet. Jsem rád, že můžu jít se vztyčenou hlavou domů.

Na konci tě vyvolávali fanoušci z obou táborů. To bylo určitě od nich hezké gesto, viď?
Určitě. Je to hrozně příjemné, člověka to až dojímá, když po sobě někde zanechá stopu. Je hezké, že i když teď hraju v Táboře, fanoušci v Brodě na mě nezanevřeli a mám tady dobré jméno. I v Táboře jsou skvělí fanoušci a jsem za to jen rád. Obrovsky mě potěšilo, jak se ke mně brodští i táborští kluci chovají, jak fandí a přejou mi. Jsem hrozně rád, že to takhle bylo.


Patříš už mezi zkušené hráče. Víš už teď, že chceš jednou kariéru uzavřít tady v Brodě, nebo ještě nemáš žádné plány?
Mám před sebou sezonu a uvidíme, co bude dál. Jdu od zápasu k zápasu a od sezony k sezoně. Uvidíme. Nikdy nebudu říkat, kdy a za jak dlouho chci končit.

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu