12. 11. 2021 | Štěpán Ondráček

Brod vyhlíží dalšího soupeře: Do Kotliny míří nepříjemné Řisuty

Vlak druhé ligy jede dál i přesto, že dvě nejvyšší soutěže u nás stojí kvůli reprezentační přestávce. Havlíčkův Brod sehraje druhé domácí utkání za sebou. Vše se odehraje v sobotu 13. listopadu. Na led Kotliny vyjedou hráči týmu HC Řisuty. Přijďte nás podpořit v cestě za důležitými body! Začínáme v 17:00.

HC Řisuty

Založení klubu: 1949
Stadion: Zimní stadion Slaný (kapacita 3 200 míst)
Klubové barvy: bílá, modrá a oranžová
Webové stránky klubu: hcrisuty.cz
Trenér: Jan Boháček

BK Havlíčkův Brod x HC Řisuty

znak týmu znak týmu
6–1–0–7 bilance 3–1–0–10
5., 20 bodů umístění 7., 11 bodů
49:48 skóre 37:67
7:1 (Cheb, doma) nejvyšší výhra 5:4 (Písek, doma)
1:6 (Tábor, doma) nejvyšší porážka 3:8 (Kobra Praha, doma)
3:8 (Cheb, doma)
Tomáš Mlynář – 15 bodů (6+9) nejproduktivnější hráč Petr Patyk – 15 bodů (8+7)
Jan Bulín – 8 gólů nejlepší střelec Petr Patyk – 8 gólů
Luboš Voříšek – 10 asistencí nejlepší nahrávač Petr Havlůj, Petr Patyk – 6 asistencí
Michal Kliment – 9 bodů (3+6) nejproduktivnější obránce Michail Potěchin – 6 bodů (0+6)
Martin Nedvěd 3,38 (8 zápasů)
Ondřej Chaloupek 3,51 (6 zápasů)
průměr inkasovaných gólů na zápas David Stahl 4,76 (12 zápasů)
Petr Pánek 4,88 (4 zápasy)
Minulé zápasy soupeře
Řisuty – Příbram 2:6
Řisuty – Klatovy 4:5
Řisuty – Tábor 1:2
Řisuty – Cheb 3:8
Řisuty – Písek 5:4
Všechny zápasy

Nevyzpytatelné Řisuty

Buldoci začali sezonu 2021/2022 sedmi zápasy na ledě soupeřů. V nich si tým pod vedením Jana Boháče vybojoval pět mistrovských bodů. V dobrém budou fanoušci vzpomínat na první domácí představení. V něm dokázaly Řisuty porazit v napínavém souboji Havlíčkův Brod těsně 2:1. V dalším průběhu ročníku se tým střelecky trápil, když dokázal nasázet dvě nebo tři branky. Výjimkou byla utkání s Pískem a Klatovy. V prvním případě to stačilo na tříbodovou výhru v poměru 5:4. V tom druhém se vše otočilo a buldoci padli s Klatovy 4:5.

Kompletní soupiska Řisut


Stahl s Patykem dodávají mužstvu sílu

Ačkoliv se Řisuty nacházejí na předposlední pozici skupiny Jih, tak dokáží překvapit své soupeře. Nejvíce se přičiňuje Petr Patyk. Asistent kapitána stihl nasbírat za čtrnáct zápasů patnáct bodů (8+7). Bezesporu největší zásluhu na výkonech buldoků má gólman David Stahl. Třiadvacetiletý brankář drží svými zákroky tým a dokonce si připsal dvacet minut v extralize. Patyka stíhají spoluhráči, a to rovnou silný trojlístek. Petr Janáček, Roman Formánek a Petr Havlůj mají shodně po deseti bodech. Co se týká obranné činnosti, tak tady najdeme kapitána týmu, Michajla Potěchina. Šestadvacetiletý bek má za třináct utkání šest gólových asistencí.

Kobra šestkrát uštkla Bruslaře

Hned úvodní minuty nabídly atraktivní hokej a útoky nebyly bez šancí. Všechny pokusy lapili brankáři. Skóre se měnilo v 11. minutě zásluhou Jakuba Čejky. Svižný zápas byl vyrovnaný téměř do druhé sirény, když ve 38. minutě svítil na tabulí stav 2:2. Potom si veškerou odpovědnost za výsledek zápasu vzala Kobra. Pražané čtyřikrát překonali Nedvěda v domácí brance a slavili výhru za tři body.

znak týmu 3 – 6 znak týmu

Branky a nahrávky: 11. Čejka (Bulín), 35. Čejka (Čermák, Voříšek), 49. Klodner (Holenda, Košťál) – 24. Šťastný (Bříška, Tondr), 38. Šťastný (Tondr, Bříška), 40. Tondr (Šťastný, Bříška), 41. Bříška (Tondr, Šťastný), 51. Petrov, 53. Novák (Petrov). Rozhodčí: Zdeněk Pokorný – Erik Berger, Jiří Roupec. Vyloučení: 2:3. Využití: 2:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 337. Střely na branku: 35:35 (15:12, 11:10, 9:13). Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:4, 3:4, 3:6.

BK Havlíčkův Brod: Nedvěd (Chaloupek) – Čermák, Benák, Kliment (A), Zvěřina, Nepokoj, Klodner – Tecl, Kalač, Holenda – Čejka, Voříšek, Bulín – Košťál, T. Ludvík (A), Kuchta (C) – Krejčí, J. Ludvík

HC Kobra Praha: Sochůrek (Iliev) – Šteiner (A), Knesl, Ženíšek, Holý, Ryzák, Janda, Procházka – Petrov, Havrda, Janča, Bříška (C), Zídek, Hrubý, Šťastný, Novák, Hlinka, Petrák, Tondr

Bruslaři nestačili podruhé v sezoně na pražskou Kobru

Řisuty zdolaly v napínavé přestřelce Písek

Lépe do zápasu vstoupili hosté, kteří od čtvrté minuty vedli, jenže domácí třemi góly otočili stav zápasu. Utkání plné zvratů a zajímavých momentů pro sebe získali domácí. Králové vedli do 46. minuty. Nepříznivý stav pro domácí změnil dvěma trefami Petr Patyk, který zajistil buldokům velmi cenné tři body.

znak týmu 5 – 4 znak týmu

Branky a nahrávky: 16. Kučera (Fortelka, Janeček), 20. Patyk (Řepka, Rendla), 24. Fortelka (Potěchin, Janeček), 46. Patyk (Malovický), 56. Patyk (Řepka, Kučera) – 4. Šuhaj (Volf, Dudáček), 37. Čížek (Novák), 38. Dudáček (Bílek), 41. Šuhaj (Dudáček, Volf). Rozhodčí: Vyštejn – Gabriel, Zmeškal. Vyloučení: 5:4. Využití: 2:3. V oslabení: 0:0. Diváci: 282. Průběh utkání: 0:1, 3:1, 3:4, 5:4.

HC Řisuty: Pánek (Novotný) – Kučera, Potěchin, Matula, Flachs, Malovický, Zich – Výrut, Patyk, Řepka, Formánek, Fortelka, Kučera, Janeček, Havlůj, Čermák, Rendla, Pokorný

IHC Králové Písek: Kříž (Buchta) – Dudáček, Bílek, Najman, Brož, Tampier, Novák – Januška, Sýbek, Novotný, Volf, Matějka, Matějček, Čížek, Volf, Bednařík, Šuhaj

Řisuty si v posledním kole poradily s Pískem
(Foto: Petr Eliáš, ihcpisek.cz)

Řisuty překvapily Bruslaře důslednou hrou

Osmé kolo začali lépe hosté z Vysočiny, kteří se ujali vedení. Havlíčkův Brod slavil trefu z hole Tomáše Mlynáře. Domácí buldoci vyrovnali hned záhy. Diváci se mohli bavit útočným hokejem, ale rozhodující trefa dlouho nepřicházela. Nakonec rozhodla 58. minuta a k radosti domácích fanoušků se prosadil Roman Formánek.

znak týmu 2 – 1 znak týmu

Branky a nahrávky: 9. Kučera (Formánek, Fortelka), 58. Formánek (Kučera) – 8. Mlynář (Tecl). Rozhodčí: Jakub Zeliska – Daniel Horažďovský, Erik Hlinka. Vyloučení: 3:3. Bez využití. V oslabení: 0:0. Diváci: 88. Střely na branku: 32:44 (15:11, 10:20, 7:13). Průběh utkání: 0:1, 2:1.

HC Řisuty: Stahl (Pánek) – Řepka, Potěchin (C), Zich, Malovický, Matula, Flachs – Keszi, Patyk (A), Rendla – Kučera, Fortelka, Formánek (A) – Havlůj, Janeček, M. Čermák – Pokorný, Výrut

BK Havlíčkův Brod: Chaloupek (Nedvěd) – R. Čermák, Klodner, Nepokoj, Benák, Kliment, Zvěřina – Čejka, Mlynář, Voříšek (C) – Holenda, Kuchta (A), Tecl – Košťál, T. Ludvík (A), Vacík – J. Ludvík, Machovský

Tomáš Mlynář byl jediný hráč svého celku, který dokázal skórovat

Věděli jste, že...

…Řisuty porazily poprvé v historii Havlíčkův Brod v základní skupině? První výhra byla v play off

…Havlíčkův Brod v posledních dvou domácích zápasech vyhrál úvodní třetinu 1:0?

…Řisuty vyhrály v každém měsíci jedno utkání za tři body? (září, 4:3 Klatovy, říjen, 2:1 Havlíčkův Brod a listopad, 5:4 Písek)?

…ani jeden z kapitánů není starší třiceti let? (Petr Kuchta, 27 let, Michajl Potěchin, 26 let)...

…Michal Kliment je v tabulce pravdy nejlepší z Havlíčkova Brodu? Obránce má šestnáct kladných bodů...

Bilance s Řisuty od sezony 2000/2001 ve 2. lize

Počet odehraných zápasů: 9
Bilance: 7-0-0-2
Výsledky: 6:5, 3:0, x2:4, x5:2, x7:2, x4:3sn, x3:1, 4:2, 1:2
Skóre: 35:20

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu