17. 11. 2021 | Štěpán Ondráček

Východočeský expres pro dorost a důležitá hra o body pro juniory

Po reprezentační přestávce se do hry vracejí havlíčkobrodští dorostenci, kteří pomalu finišují se základní částí. Soubor okolo trenéra Jiřího Čelanského nečeká nic jednoduchého, když ve čtvrtek 18. listopadu (18:30) přivítá na domácím ledě druhý tým skupiny Střed, Mountfield HK. O den později, tedy v pátek 19. listopadu, změří síly s HC Dynamo Pardubice. Zápas se odehraje na ledě Východočechů. Zato junioři budou mít jedno sváteční kolo, když ve středu 17. listopadu na ledě Kotliny vyzvou tým HC Kobra Praha. O dva dny později, v neděli 21. listopadu, se junioři vydají na dalekou cestu. Soupeřem jim bude tým ze skupiny Východ, VHK ROBE Vsetín. Přijďte podpořit havlíčkobrodské mládežníky za ziskem důležitých bodů!

Junioři

HC Kobra Praha

Založení klubu: 1929
Stadion: Zimní stadion Kobra Praha (kapacita 600 míst)
Klubové barvy: modrá a žlutá
Webové stránky klubu: hckobra.cz
Trenéři: Milan Vrzal a Miloš Pecka

Druhý tým skupiny Západ drží na svých hokejkách postupové místo do play off, jenže za sebou má nepříjemnou Chrudim. Východočeši ztrácí na pozici Kobry pouhý bod. Pražané ze sedmnácti utkání dokázali dovést do vítězného konce hned sedm, přičemž další čtyři utkání ovládli v nastaveném čase nebo po nájezdech. Kobra už třikrát zkřížila hole s Pískem, kterému dokázala sebrat bod, takže ztráta na Jihočechy je aktuálně devět bodů.

BK Havlíčkův Brod – HC Kobra Praha (17.11.2021, 18:00) online přenos

V posledních pěti utkání se Pražanům celkem dařilo, když si do tabulky přispali osm bodů. Kobra ve třech případech hrála s celky ze skupiny Východ. Dokázala v nich porazit Vsetín (4:3), Warriors Brno (5:4p) a v posledním kole nestačila na rozjeté Mladé Draky Šumperk. Kobra padla na ledě soupeře 1:3.

Kobra vyhlíží lepší zítřky
(Foto: Ronald Hansel, juniorskyhokej)

Produktivitu Pražanů má na starosti Viktor Štípek. Útočník Kobry nasbíral za sedmnáct utkání 15 bodů (8+7). Druhým v pořadí je překvapivě obránce Jakub Červenka. Mladý bek se může pochlubit průměrem více jak jednoho bodu na zápas. Za dvanáct kol má výbornou vizitku se 14 kanadskými body (3+11). Neotřesitelnou jedničkou je Nikola Dimitrov Iliev. Brankář Kobry naskočil do dvanácti utkání s bilancí osmi výher.

VHK ROBE Vsetín

Založení klubu: 1934
Stadion: Zimní stadion Na Lapači (kapacita 5386 míst)
Klubové barvy: zelená a žlutá
Webové stránky klubu: hc-vsetin.cz
Trenéři: Juraj Jurík

Vsetín neměl špatný vstup do sezony 2021/22, vždyť dokázal v úvodních pěti kolech posbírat deset bodů a držel se v popředí. Ovšem v dalším programu přišel zlom a černá série pro Valašský hokejový klub. Valaši si připsali pět porážek po sobě. Největší debakl zaznamenali na domácím ledě, kde podlehli rozdílem dvou tříd Technice Brno 3:12!

VHK ROBE Vsetín –BK Havlíčkův Brod (21.11.2021, 18:00) online přenos

Vsetínu patří ve východní skupině čtvrtá pozice s 21 body, ale musí si dávat pozor na týmy pod sebou. Strašák v podobě sestupu je blízko, jelikož poslední Warriors Brno ztrácí čtyři body. Východu vévodí Přerov a Šumperk, kteří jsou výrazně odskočení dalším soupeřům o postup do čtyřčlenného play off. Vsetín společně s Technikou Brno mají na kontě zmíněných 21 bodů, jenže na druhé Mladé Draky ztrácejí úctyhodných osmnáct bodů.

Využije Vsetín výhodu domácího prostředí?
(Foto: Ronald Hansel, juniorskyhokej)

O branky Valašského celku se v letošním ročníku stará především Ondřej Broža. Útočník Vsetína nastřílel za sedmnáct kol sedm branek a k tomu přidal osm nahrávek. Suma, sumárum, je z toho patnáct bodů. Kromě toho se Broža podíval do druhé ligy, kde ve třech zápasech nastoupil za Velké Meziříčí. Další v pořadí je Matyáš Horský, který má shodný zápis šesti gólů a gólových asistencí. Nejproduktivnějším obráncem je s osmi body (2+6) Marek Houser. Co se týká brankářského postu, tak pravidelnou porci utkání dostává dvojice v podání Davida Tkadlece a Patrika Janura. Oba maskovaní muži nastoupili k deseti zápasům.

Dorostenci

Mountfield HK

Počátky hokeje: 1926
Stadion: ČPP Arena (kapacita 6 890 diváků)
Klubové barvy: černá, bílá, červená
Webové stránky klubu: www.moutfieldhk.cz
Trenér: Václav Pánek

Druhý tým skupiny Střed je společně s Jihlavou a Spartou jasnými lídry tabulky. Východočeši ztrácí na Duklu jeden bod, jenže ve prospěch celku z Vysočiny hovoří to, že má jeden zápas k dobru. Hradec Králové za čtrnáct kol vyhrál hned jedenáctkrát, jednou v nastavení a dvakrát padl. Obě porážky mají jednoho společného jmenovatele, a to jihlavskou Duklu.

V posledních pěti utkáních můžeme u Mountfieldu počítat s 11 body do tabulky, ale také s těsnými bitvami. Třikrát Lvi vyhráli o jedinou brankou, a to v poměru 3:2. S tímto výsledkem si poradili s Pardubicemi, Českými Budějovicemi a pražskou Slavií, která ukořistila bod. Co se týká produktivity, tak hradeckým dorostencům velí Lukáš Král.

Lukáš Král je tahounem Lvů
(Foto: Martin Voltr, mountfieldhk.cz)

Patnáctiletý forvard má v průměru více jak dva body na zápas. S bilancí 30 bodů (16+14) vládne celé skupině Střed. V obraně má nejvíce bodů Adam Bezpalec, který v sezoně 2020/21 hájil barvy Havlíčkova Brodu. Obránce Mountfieldu má na svém kontě 10 bodů (2+8). Jasnou jedničkou mezi tyčemi je Jan Kasal. Brankář Východočechů naskočil do jedenácti střetnutí s bilancí devíti výher.

BK Havlíčkův Brod – Mountfield HK (18.11.2021, 18:30) online přenos

HC Dynamo Pardubice

Počátky hokeje: 1923
Stadion: ENTERIA ARENA (kapacita 10 194 diváků)
Klubové barvy: bílá, červená
Webové stránky klubu: www.hcdynamo.cz
Trenér: Michal Mikeska

Po zvolném začátku sezony se pardubické Dynamo rozehrálo k lepším zítřkům. Pátý celek skupiny Střed je ve hře o čtyřku, na kterou v tuto chvíli ztrácí šest bodů. K tomu mají Pardubice zápas navíc, takže ztrátu můžou smazat na polovinu a v posledních kolech musí spoléhat na pomoc ostatních celků.

Najdou Pardubice ztracenou pohodu ze začátku října?
(Foto: Martin Voltr, mountfieldhk.cz)

Východočeši začali měsíc říjen ve veliké parádě, když vynulovali hned dvojici soupeřů. Prvním byl Havlíčkův Brod, který Pardubice porazily na jeho ledě 3:0. Další bezchybný výkon vystřihl východočeský celek proti pražské Slavii, kterou zdolal fotbalovým výsledkem 1:0. Ovšem v posledních dvou kolech nenasbíral celek pod vedením Michala Mikesky ani bod. Nejprve padl na ledě Slavie vysoko 0:5, aby v dramatické koncovce nezvládl východočeské derby. Dynamo padlo 2:3, když vítěznou branku Hradce zaznamenal v 54. minutě Tomáš Hora.

HC Dynamo Pardubice – BK Havlíčkův Brod (19.11.2021, 17:15) online přenos

Co se týká produktivity, tak Pardubice vede s jedenácti body Tadeáš Pražan. Útočník Dynama nasbíral za dvanáct kol 11 bodů (6+5). O bod méně má dvojice Ludvík Lejdar s Adamem Fialou. První jmenovaný má na svém kontě šest vstřelených branek a čtyři gólové nahrávky, přičemž Fiala se může z nejsilnější trojice pochlubit shodným zápisem pěti gólů a stejným počtem nahrávek. Brankářskou jedničkou je Lukáš Matěcha, který si kromě dvanácti startů připsal dvě čistá konta a jednu asistenci. Zkrátka gólman, jak má být.

Zápasový program tříd

9. třída

BK Havlíčkův Brod – SK Horácká Slavia Třebíč (20.11.2021, 14:15)

HC Motor České Budějovice – BK Havlíčkův Brod (21.11.2021, 13:15)


8. třída

SK Horácká Slavia Třebíč – BK Havlíčkův Brod (20.11.2021, 18:00)

BK Havlíčkův Brod – SKLH Žďár nad Sázavou (21.11.2021, 14:35)


7. třída

BK Havlíčkův Brod – SK Horácká Slavia Třebíč (20.11.2021, 12:15)

HC Motor České Budějovice – BK Havlíčkův Brod (21.11.2021, 11:00)


6. třída

SK Horácká Slavia Třebíč – BK Havlíčkův Brod (20.11.2021, 16:00)

BK Havlíčkův Brod – SKLH Žďár nad Sázavou (21.11.2021, 12:35)

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu