17. 11. 2021 | Dominik Adam

Junioři otočili vývoj zápasu a doma porazili Kobru!

Havlíčkobrodští junioři přivítali na domácím ledě Kobru Praha. Hosté po první třetině vedli o dvě branky. Bruslaři dokázali vývoj zápasu otočit, avšak tým z hlavního města ke konci druhého dějství vyrovnal. Necelých osmnáct minut se čekalo na gól ve třetí třetině, ten vsítil celek Václava Adama a následně si výhru pojistil střelou do odkryté branky. Do listiny střelců se z řad Havlíčkova Brodu dvakrát zapsal Dan Fiala, po jednom gólu si připsali Max Kutlvašr, Martin Hrbek a David Straka.

Havlíčkobrodští junioři nevstoupili do utkání s Kobrou Praha snově, jelikož hned ve čtvrté minutě inkasovali. Mikuláš Černý se chopil kotouče ve střední třetině a pelášil na Filipa Havlíka. Pražský forvard si najel na pravý kruh, odkud nahodil kotouč na branku, touš však propadl brodskému brankáři za záda. Zanedlouho měl domácí výběr přesilovou hru, ve které měl velkou šanci Filip Pártl, když vypálil z kruhu, avšak Iliev skryl jeho pokus do lapačky. Do početní převahy se dostala také Kobra, která přesilovou hru využila osm vteřin před návratem brodského hráče na ledovou plochu. Dejan Ribarovski našel kotouč u zadního mantinelu, sjel si na vrchol levého kruhu a střelou ke vzdálenější tyči překonal Havlíka. David Straka poslal puk zpoza branky do mezikruží, kam si sjel Petr Hrdlička, ten ale slibnou gólovou pozici nezužitkoval ve prospěch svého týmu. Vzápětí Dominik Mlejnek jel sám na brankáře Ilieva, zkusil kličku do forhendu, ale maskovaný junior v barvách Kobry si jeho pokus pohlídal.

Do druhé třetiny vstoupili Bruslaři se střídáním brankářů. Havlíka nahradil mezi třemi tyčemi Vojtěch Kukeně a jeho tým se ve druhé minutě, této periody radoval ze vstřelené branky. Max Kutlvašr nahodil kotouč ze střední třetiny na brankáře Ilieva, který podcenil situaci a propadl mu touš za záda. Netrvalo dlouho a havlíčkobrodská družina se opět radovala. Jan Kuchta přihrál za obránce na rozjetého Dana Fialu, který jel sám na branku a bekhendovou kličkou poslal kus černé gumy mezi betony Ilieva. Havlíčkobrodská družina byla ve druhé třetině jako vyměněná, nejprve nezužitkovala obrovský tlak v útočném pásmu, následně však udeřila a otočila vývoj utkání. Dan Fiala vybojoval puk u pravého hrazení, poslal jej na Martina Hrbka, jenž ranou po ledové ploše překonal brankáře hostí. Filip Dymák nabral rychlost a jel za volným pukem do útočného pásma, poslal přihrávku před branku, kde stál kapitán Filip Pártl, ten si touš bruslemi zpracoval a následným bekhendovým blafákem nepřekonal brankáře. Necelou minutu před koncem druhé třetiny měla Kobra přesilovou hru, kterou využila a vyrovnala stav utkání. Albert Bareš přihrál Dejanu Ribarovskému, který projel mezi obránci a blafákem k pravé tyči překonal Kukeněho.

Ze začátku třetího dějství se hrálo nahoru a dolu, ani jeden z celků se nedostal do gólové pozice. Mark Jefferson Rejna vystřelil od pravé tyče, Kukeně jeho pokus vyrazil, ale kotouč se dlouho povaloval na brankové čáře, kde si jej nakonec brodský brankář našel a schoval ho pod svoji lapačku. David Krejčí jel sám na brankáře Ilieva, zkusil střelu na vyrážečku, ale jeho pokus nebyl úspěšný. Hned z protiútoku byl k vidění další brejk, konkrétně to byl Albert Bareš, jenž jel sám na Kukeněho, který si ale mezírku mezi betony pohlídal a nedovolil tak pražskému celku skórovat. Filip Pártl vystřelil z pravého kruhu, brankář hostí vyrazil puk ramenem, avšak touš těsně minul odkrytou část jeho branky. Mikuláš Černý si vybruslil mezi kruhy, odkud poslal tvrdou ránu, se kterou si Kukeně i přes clonu poradil. Havlíčkobrodská družina si necelé tři minuty do konce hrací doby vzala vedení zpět na svou stranu. Filip Pártl poslal puk na Davida Straku, který si sjel mezi kruhy a střelou do protipohybu překonal Ilieva. Kobra v poslední minutě zkusila hru v šesti. Havlíčkobrodští v poslední vteřině utkání navýšili svůj náskok. Filip Pártl přihrál na rozjetého Dana Fialu, který uklidil puk do odkryté klece.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Ondřej Besmák 0 0 0 0 0
Filip Dymák 0 0 0 0 2
Dan Fiala 2 1 3 0 0
Tadeáš Holenda 0 0 0 0 0
Martin Hrbek 1 1 2 0 0
Petr Hrdlička 0 1 1 0 2
Matěj Kravec 0 0 0 0 2
David Krejčí 0 0 0 0 2
Jan Kuchta 0 1 1 0 0
Max Kutlvašr 1 0 1 0 0
Dominik Mlejnek 0 0 0 0 0
Filip Pártl 0 2 2 0 0
David Straka 1 1 2 0 0
Martin Zych 0 0 0 0 2

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Filip Havlík 20 10 2 8 80,00 0 0
Vojtěch Kukeně 40 22 1 21 95,45 0 0

Ohlasy k utkání

18. kolo, středa 17.11.2021 od 18:00
Zimní stadion Kotlina
5:3
(0:2, 3:1, 2:0)
Havl. Brod - Kobra
Liga juniorů

Statistiky zápasu

Branky a nahrávky: 22. Kutlvašr (Hrbek), 23. Fiala (Kuchta), 30. Hrbek (Fiala, Hrdlička), 58. Straka (Pártl), 60. Fiala (Pártl, Straka) – 4. Černý (Bareš), 14. Ribarovski (Černý), 40. Ribarovski (Bareš, Černý). Rozhodčí: Jan Raška - Milan Kis, Pavel Kolář. Vyloučení: 5:1. Využití: 0:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 87. Střely na branku: 38:32 (6:10, 16:12, 16:10). Průběh utkání: 0:2, 3:2, 3:3, 5:3.

Sestavy

Havl. Brod

Havlík (21. Kukeně) – Hrbek, Besmák, Kuchta, Kutlvašr, Zych – Pártl (C), Holenda, Krejčí, Dymák, Fiala (A), Straka, Mlejnek (A), Kravec, Hrdlička.

Kobra

Iliev (Peyerl) – Cichoň, Svach, Bečvařík, Skorčík (A) – Svoboda, Čermák, Štípek, Lederer, Pražák, Bareš, Ribarovski (C), Černý, Novák, Rejna.

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu