19. 11. 2021 | Ladislav Vácha

Bitva o „šest“ bodů! Bruslaři v Kotlině vyzvou Klatovy

Havlíčkobrodské hokejisty čeká nesmírně důležitý zápas! V sobotu 20. listopadu přivítají v Kotlině od 17:00 čtvrté Klatovy, jimž mají rozhodně co oplácet. Západočeši odskočili po minulém kole Bruslařům na rozdíl čtyř bodů a pokud Konečného družina nechce ztratit kontakt s elitní čtyřkou, která postoupí do play off, potřebuje zvítězit. Přijďte nás v co nejhojnějším počtu podpořit!

SHC Klatovy

Založení klubu: 1928
Stadion: Zimní stadion Klatovy (kapacita 3 250 míst)
Klubové barvy: červená, modrá a bílá
Webové stránky klubu: hc-klatovy.cz
Trenér: Michal Straka

BK Havlíčkův Brod x HC Klatovy

znak týmu znak týmu
6–2–0–8 bilance 8–1–0–7
5., 22 bodů umístění 4., 26 bodů
57:56 skóre 61:59
7:1 (Cheb, doma) nejvyšší výhra 9:2 (Cheb, doma)
1:6 (Tábor, doma) nejvyšší porážka 3:9 (Kobra Praha, doma)
Tomáš Mlynář – 18 bodů (7+11) nejproduktivnější hráč Petr Eret – 28 bodů (10+18)
Jan Bulín – 9 gólů nejlepší střelec Josef Roubal – 12 gólů
Luboš Voříšek – 14 asistenc nejlepší nahrávač Petr Eret – 18 asistencí
Michal Kliment – 10 bodů (4+6) nejproduktivnější obránce Jakub Houfek – 5 bodů (2+3)
Martin Nedvěd 3,48 (10 zápasů)
Ondřej Chaloupek 3,51
(6 zápasů)
průměr inkasovaných gólů na zápas Patrik Polívka 3,49 (15 zápasů)
Jakub Vondraš 4,00 (1 zápas)
Jiří Brtník 6,00 (1 zápas)

Klatovy uzavírají elitní čtyřku

Minulé zápasy soupeře
Klatovy – Písek 9:5
Kobra Praha – Klatovy 2:4
Klatovy – Tábor 1:4
Klatovy – Příbram 0:4
Klatovy – Cheb 9:2
Všechny zápasy

Klub ze západu Čech těží ze spolupráce s extraligovou Plzní a pravidelně patří mezi „černé koně“ soutěže. V Klatovech dostává šanci spousta mladých hráčů ze širšího plzeňského kádru, kteří získávají mezi druholigovou konkurencí velmi cenné zkušenosti. Soubor pod trenérskou taktovkou Michala Straky rozehrál probíhající soutěžní ročník velmi dobře a vypadá to, že se popere o účast v prestižním play off. Na své konto už nasbíral 26 bodů a v tabulce mu patří hezké 4. místo, které by mu aktuálně zajišťovalo účast ve vyřazovacích bojích.

Úvodní část sezony ale v řadách klatovských příznivců moc optimismu nevzbuzovala, ba naopak. Po neúspěšné přestřelce v Příbrami, kde „Klatováci“ padli 4:6, si sice vyšlápli na Cheb a Havlíčkův Brod, jenže potom prohráli hned čtyřikrát za sebou, přičemž neukořistili ani bod. Obrat nastartovalo domácí vítězství nad Příbramí (3:2p), po němž Západočeši zvítězili hned pětkrát za sebou za plný bodový zisk! Vzápětí sice jasně nestačili na Tábor a Příbram, ale v minulém kole na svém ledě naprosto zdemolovali Cheb, který se domů vracel s potupnou porážkou 2:9.

Hlavní trenér Michal Straka

Kádr Klatov

Jasnou jedničkou mezi tyčemi je sedmadvacetiletý gólman Patrik Polívka, který se může díky startům v partnerské Plzni pochlubit i extraligovými zkušenostmi a krátce se v minulosti objevil i v havlíčkobrodském dresu. Odchytal hned patnáct duelů a v průměru obdržených branek na jeden zápas je druhý nejlepší v celé skupině Jih. Do jediného duelu naskočili jeho kolegové Jakub Vondraš a Jiří Brtník.

Gólman Patrik Polívka

Pokud se podíváme na obránce, těm se z pohledu produktivity zatím moc nedaří. Nejlépe jsou na tom s pěti kanadskými body Jakub Houfek (2+3) a Jakub Sysel (1+4). Za nimi následují Dominik Houdek (1+3), Filip Kovářík (0+3) a pětadvacetiletý bek Jan Walter (1+1), jenž patří k dlouholetým stálicím defenzivy týmu.

Obrovská síla Západočechů spočívá v ofenzivě, kterou nejvíc táhne trojlístek útočníků. Na čele kanadského bodování Klatov se vyhřívá Petr Eret (10+18), který se zároveň může pyšnit i titulem nejlepšího nahrávače. Hned za ním najdeme Jakuba Procházku (11+11) a nejlepšího kanonýra Josefa Roubala (12+6). Velmi dobře si počínají také Matěj Kolda (5+9), Jiří Uhlík (4+9), David Michel (3+9) nebo Vojtěch Tulačka (3+6).

Kompletní soupiska Klatov



Minulé kolo

Tábor byl lepší, ale Bruslařům chyběly k bodu centimetry

Už úvodní dvacetiminutovka velmi slušně zaplněným ochozům ukázala, že u Jordánu se bude servírovat atraktivní a napínavý hokej. Jihočeši se hned dvakrát dostali do těsného vedení trefami z holí Seidla a Matušíka, jenže Bruslaři dokázali pokaždé srovnat krok, když chyby táborské defenzivy nekompromisně potrestali Tomáš Mlynář a Jakub Čejka. Duel nakonec rozhodla 38. minuta, když soupeře srazili slepenými góly do kolen Zayml a Černý. Havlíčkův Brod však ve třetí třetině odvedl velmi dobrou práci a byl blízko bodovému zisku. Kýženou kontaktní branku vstřelil Jan Bulín a nejlepší brodský střelec měl v poslední minutě na hokejce vyrovnání, jenže dobrou ránu zblízka mu zneškodnil parádním zákrokem brankář Dvořák.

znak týmu 4 – 3 znak týmu

Branky a nahrávky: 7. Seidl (Matušík, Šulek), 13. Matušík (Černý, Seild), 38. Zayml (Hajič, Prášek), 38. Černý (Matušík, Hajič) – 9. Mlynář (Čejka), 17. Čejka (Bulín, Mlynář), 53. Bulín (Voříšek, Čejka). Rozhodčí: Tomáš Mejzlík – Jiří Nechvátal, Václav Kubíček. Vyloučení: 2:5. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 1186. Střely na branku: 47:25 (15:9, 18:6, 14:10). Třetiny: 2:2, 2:0, 0:1. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:2, 4:2, 4:3.

HC Tábor: Dvořák (Kolář) – Kříž, Radoš, Pařízek, Havelka, Černý (A), Hajič, Hubata, Čížek – Šulek, Matušík, Prášek, Chocholoušek, Dančišin, Škoda (C), Zayml, Hasman, Seidl (A), Endál

BK Havlíčkův Brod: Nedvěd (Novák) – Kliment (A), Benák, Klodner, Nepokoj, Janoušek – Tecl, Třetina, Voříšek – Čejka, Mlynář, Bulín – Kalač, T. Ludvík (C), Košťál – Vacík, J. Ludvík

Miroslav Třetina při utkání v Táboře
(Foto: Tomáš Danko, hctabor.com)

Západočeši využili domácího prostředí a rozstříleli Cheb

Klatovští hokejisté od začátku utkání s Chebem na ledě jasně dominovali a svou převahu vyjádřili hned čtyřmi vstřelenými brankami. Stadion však v poslední minutě první části prolomil své střelecké trápení a ve 2. třetině se vrátil do hry, když snížil na dvougólový rozdíl. Domácí však neponechali nic náhodě, ve třetí periodě nasypali svému soupeři hned pět branek a slavili jednoznačné vítězství 9:2.

znak týmu 9 – 2 znak týmu

Branky a nahrávky: 9. Eret (Kolda), 11. Procházka (Eret), 13. Kaiser (Michel), 19. Houdek (Michel, Kovářík), 43. Procházka (Eret), 47. Eret (Kolda, Procházka), 54. Kaiser (Roubal), 59. Procházka (Eret, Kolda), 59. Roubal (Michel, Kovářík) – 20. Bubanec (Hafijanič), 26. Novotný (Fečo, Romanov). Rozhodčí: Květoň – Tvrdík, Tuháček. Vyloučení: 5:6. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 105. Třetiny: 4:1, 0:1, 5:0. Průběh utkání: 4:0, 4:2, 9:2.

SHC Klatovy: Polívka (Brtník) – Kovářík, Houdek, Houfek (A), Walter, Jánský, Sklenička – Kaiser, D. Roubal (C), J. Procházka, Eret, Kolda, J. Roubal, Kolář, Morawetz, Uhllík (A), Michel

HC Stadion Cheb: Kašpar (47. Vecka) – Kořán, Zavřel, Vápeník, Strýček (C), Stejskal (A) – Troška, Kuluris, Krutina, Holub, Hradecký, Novotný, Trapl, Šťastný, Fečo, Romanov, Bubanec, Hafijanič, Vašíček

(Foto: Petr Eliáš, ihcpisek.cz)

Poslední vzájemný zápas

Brod v Klatovech vedení neudržel a těsně padl

Na první gól se čekalo do 13. minuty a radovaly se Klatovy, když se při přesilovce trefil Petr Eret. Hosté odpověděli brzy a rovněž při početní převaze, když se střelecky posadil Petr Kuchta. Západočeši se v prostřední části znovu dostali zásluhou Josefa Roubala do vedení, jenže těsně před druhou sirénou vyrovnal po chybě domácích Tomáš Mlynář a ve třetí třetině dokonal obrat svým druhým přesným zásahem Petr Kuchta. Konečného svěřenci však hubený náskok neudrželi, když se postaral o vyrovnání David Michel a v 58. minutě uzavřel na konečných 4:3 Jakub Houfek.

znak týmu 4 – 3 znak týmu

Branky a nahrávky: 13. Eret (Procházka, Kolda), 25. J. Roubal (Michel, Tulačka), 55. Michel (J. Roubal, Tulačka), 58. Houfek (Eret, Kolda) – 16. Kuchta (Klodner, Košťál), 40. Mlynář (Holenda, Voříšek), 45. Kuchta (Košťál, Tecl). Rozhodčí: Václav Kosnar – Josef Zimmermann, Filip Sýkora. Vyloučení: 4:6. Využití: 1:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 191. Střely na branku: 44:28 (10:12, 15:7, 19:9). Třetiny: 1:1, 1:1, 2:1. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:3, 4:3.

SHC Klatovy: Polívka (Jiří Brtník) – Kovářík, Vajner, Sklenička, Jan Brtník, Houfek, Walter – Uhlík, Michel, Kaiser, Kolda, J. Roubal, Kolář, D. Roubal, Morawetz, Eret, Procházka, Tulačka, Beránek

BK Havlíčkův Brod: Nedvěd (Chaloupek) – Čermák, Klodner, Kliment, Benák – Holenda, Mlynář, Tecl – Bulín, Čejka, Voříšek (C) – Košťál, T. Ludvík (A), Kuchta (A) – Kalač, Vacík, J. Ludvík

Brankář Martin Nedvěd předvedl na ledě Klatov famózní výkon
(Foto: Tomáš Danko, hctabor.com)

Věděli jste, že...

…Bruslaři v této sezoně proti Klatovům ještě nebodovali?

…Západočeši (61:59) mají o jediný gól lepší celkové skóre než Havlíčkův Brod (57:56)?

…klatovský brankář Patrik Polívka chytal v sezoně 2014/2015 za Havlíčkův Brod v první lize?

…útočná trojice Eret – Procházka – Roubal se postarala o víc než polovinu nastřílených gólů Klatov (33 z 61)?

Nejlepší střelec Bruslařů Jan Bulín

Bilance s Klatovy od sezony 2000/2001 ve 2. lize

Počet odehraných zápasů: 13
Bilance: 7-2-0-4
Výsledky: 3:2p, 4:1, 6:3, 5:7, 3:5, 4:3, 10:2, 3:2, 4:2, 6:5p, 4:2, 2:5, 3:4
Skóre: 57:43

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu