25. 11. 2021 | Štěpán Ondráček

Napínavá bitva nepřinesla body, dorost padl s houževnatým Motorem!

Předposlední utkání základní části Extraligy dorostu odehráli havlíčkobrodští hokejisté, kteří přivítali na svém ledě České Budějovice. Vstup do utkání měli lepší domácí hráči, kteří šli do vedení, ale hosté z jihu Čech dokázali odpovědět. Hrál se rychlý hokej se šancemi na obou stranách. Utkání spělo do prodloužení, ale v samém závěru se zrodil vítěz. Motor dvěma góly v poslední minutě rozhodl o tříbodové výhře. Havlíčkobrodským nepomohla k bodům dominance ve druhé části, kde svého soka výrazně přehrávali.

První minuty utkání dvou sousedních týmů byly nervózní, ale do vedení se dostal Havlíčkův Brod. Ve čtvrté minutě otevřel skóre po krásné souhře Ilarion Kuprijanov. Druhý nejproduktivnější Bruslař týmu uklidil puk do poloprázdné klece po nahrávce Gutsua. Oba celky se prezentovaly rychlou hrou, ovšem maskovaní muži moc práce neměli. Jihočeši vyrovnali gólový stav zápasu v deváté minutě. V přesilovce dostal nabito na levý kruh Dominik Vachun. Jeho přízemní střela zapadla přesně ke vzdálenější tyči Bělohlávkovy klece. České Budějovice byly potom aktivnější, vytvářely si příležitosti, ale druhý gól nepřidaly. Zato na druhé straně mohlo udeřit, jenže Patrik Mrtka nedokázal v dobré pozici prostřelit Cinka. V závěru první části mohl otočit vývoj zápasu na stranu hostů Kotalík, jeho dorážku vychytal strážce havlíčkobrodské klece.

Druhá třetina jednoznačně patřila Havlíčkovu Brodu a brankáři Cinkovi. Právě českobudějovický gólman měl hodně napilno v úvodních minutách. Maskovaná opora vychytala šance Novotného nebo dvojnásobnou příležitost Prchala. Hosté se dostali do ohrožení branky Havlíčkobrodských ve 26. minutě, ale Bělohlávek byl na svém místě. V přesilové hře domácího celku našel Kuprijanov Radima Mrtku, ten ale neusměrnil kotouč za fantoma soupeře. Hosté měli k dispozici v závěrečných minutách převahu o jednoho muže navíc, ale branku Bělohlávka neohrozili. Naopak, Bruslaři mohli jít do vedení zásluhou Gutsua, ten netrefil přesně z prostoru kruhů.

Třetí třetina nabídla strhující podívanou od úvodních sekund. Hned zkraje posledního dějství mohl udeřit Drančák, toho pomocí tyče vychytal Bělohlávek. Motor byl aktivnější, vytvářel si nebezpečné šance, jenže gól z toho nebyl. S přibývajícím časem se oba týmy snažily rozhodnout remízový zápas. V 52. minutě mohl přiblížit hosty Postl, toho vychytal famózně gólman Havlíčkova Brodu. O čtyři minuty později mohlo udeřit na druhé straně, Bakusova nabídka skončila na pravé tyči. Jestliže branková konstrukce zvonila na jedné straně, musela zákonitě i na domácí.

Kotalík překonal Bělohlávka, toho zastoupila pravá tyč, která kotouč odrazila pod jeho tělo. Když už se zdálo, že zápas půjde do prodloužení, tak České Budějovice zavelely k druhé brance. Od modré čáry nadvakrát uspěl Dominik Vachun. Obránce Motoru dostal puk nad rameno brankáře Bruslařů. Havlíčkův Brod se snažil vyrovnat, ale risk s odkrytými zády mu nevyšel. Pojistku Jihočechů trefil patnáct sekund před závěrečnou sirénou Matyáš Humeník.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Tadeáš Adam 0 0 0 0 0
Patrik Bakus 0 0 0 0 0
Matěj Fiala 0 0 0 0 2
Jan Frühbauer 0 0 0 0 0
Alexandr Gutsu 0 1 1 0 0
Kryštof Chymo 0 0 0 0 2
Tadeáš Koubek 0 0 0 -1 0
Ilarion Kuprijanov 1 0 1 0 0
Radim Mrtka 0 0 0 -1 0
Patrik Mrtka 0 0 0 0 2
Rostislav Nosek 0 0 0 -1 0
Jonáš Novotný 0 0 0 0 0
Filip Ondruš 0 0 0 0 0
Artur Prchal 0 0 0 -2 0
Tomáš Smetánka 0 0 0 0 0
Josef Teplý 0 1 1 0 2
Jan Vaněček 0 0 0 -1 2

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Jakub Bělohlávek 59 26 2 24 92,31 0 0

Ohlasy k utkání

17. kolo, čtvrtek 25.11.2021 od 18:30
Zimní stadion Kotlina
1:3
(1:1, 0:0, 0:2)
Havl. Brod - Č. Budějovice
Extraliga dorostu

Statistiky zápasu

Branky a nahrávky: 4. Kuprijanov (Gutsu, Teplý) – 9. Vachun, 60. Vachun (Šimon, Kotalík), 60. Humeník (Kotalík, Drančák). Rozhodčí: Kryštof Ovsík – Jakub Dědek, Goran Juran. Vyloučení: 5:4. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 54. Střely na branku: 26:27 (8:8, 12:4, 6:15). Průběh utkání: 1:0, 1:3.

Sestavy

Havl. Brod

Bělohlávek (Ferdus) – Vaněček (C), Adam, P. Mrtka, Ondruš, Novotný, R. Mrtka, Chymo – Gutsu, Kuprijanov, Teplý (A) – Nosek, Koubek, Prchal – Fiala, Bakus, Smetánka – Frühbauer.

Č. Budějovice

Cinka (Kurz) – Lukáš, Bednařík, Willmann (A), Váňa, Vachun (A), Fábera, Gřegořek – Aulický, Kotalík (C), Schuppler, Řimnáč, Šimon, Humeník, Lukeš, Postl, Hoch, Drančák.

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu