4. 12. 2021 | Ladislav Vácha

Bruslaři míří na Braník! Pokusí se překvapit na neoblíbeném ledě Kobry

Havlíčkobrodští hokejisté před sebou mají další velkou výzvu. Už dnes, v sobotu 4. prosince, zamíří na led Kobry Praha. V tabulce druzí Pražané hrají ve skvělé formě a proti Bruslařům se jim v poslední době navíc náramně daří, proto budou jednoznačně papírovým favoritem. Naopak Konečného svěřenci se budou snažit za každou cenu prolomit nepříznivou bilanci a udělat důležitý krok v boji o kýžené play off. Úvodní buly proběhne v 18:00.

HC Kobra Praha

Založení klubu: 1929
Stadion: Zimní stadion Kobra Praha (kapacita 600 míst)
Klubové barvy: modrá a žlutá
Webové stránky klubu: hckobra.cz
Trenéři: Miloslav Šeba

HC Kobra Praha x BK Havlíčkův Brod

znak týmu znak týmu
13–0–2–5
bilance
7–3–0–10
2., 41 bodů
umístění
5., 27 bodů
96:69
skóre
69:71
9:3 (Klatovy, venku)
nejvyšší výhra
7:1 (Cheb, doma)
1:5 (Tábor, doma)
nejvyšší porážka
0:6 (Písek, venku)
Kamil Bříška – 49 bodů (23+26)
nejproduktivnější hráč
Tomáš Mlynář – 22 bodů (9+13)
Kamil Bříška – 23 gólů
nejlepší střelec
Tomáš Mlynář, Jan Bulín, Jakub Čejka – 9 gólů
Kamil Bříška – 26 asistencí
nejlepší nahrávač
Luboš Voříšek – 16 asistencí
Dominik Šteiner – 14 bodů (6+8)
nejproduktivnější obránce
Michal Kliment – 10 bodů (4+6)
Lukáš Sochůrek 3,20 (18 zápasů)
Roman Málek 3,00 (1 zápas)
Martin Michajlov 4,00 (1 zápas)
průměr inkasovaných gólů na zápas
Martin Nedvěd 3,42 (11 zápasů)
Ondřej Chaloupek 3,67 (9 zápasů)
Minulé zápasy soupeře
Řisuty – Kobra 2:4
Kobra – Písek 3:2
Kobra – Cheb 5:3
Příbram – Kobra Praha 0:3
Klatovy – Kobra 4:6
Všechny zápasy

Kobra potvrzuje roli jednoho z favoritů

Pražané pravidelně mají jen ty nejvyšší ambice, což potvrzují i v této sezoně. V úvodním kole sice doma vysoko prohráli s Táborem (1:5), ale potom ze šesti utkání hned pětkrát vyhráli za plný bodový zisk, když padli jen v Příbrami. Dosud jediné horší období měla Kobra od 11. do 15. kola, kdy slavila vítězství pouze jednou, a to na ledě Havlíčkovu Brodu (6:3). Od druhé půlky listopadu šlape Šebova družina jako dobře promazaný stroj, když nasbírala už pět výher v řadě a získala všech patnáct bodů. V tabulce figuruje celek z Braníku na 2. příčce, o kterou bojuje s Příbramí.

Kompletní soupiska Kobry


Špílmachr Bříška kraluje statistikám skupiny

Jasnou jedničkou týmu je pětadvacetiletý gólman Lukáš Sochůrek, který obléká dres Kobry už čtvrtou sezonu a fanoušci si ho mohou pamatovat i v barvách Klatov. Zatím odchytal 18 zápasů. Záda mu kryjí Roman Málek a Martin Michajlov, kteří nastoupili do jednoho utkání. Na soupisce figuruje také dvacetiletý mladíček Matyáš Ondrík.

Jednička Kobry Lukáš Sochůrek
(Foto: hckobra.cz)

V obranných řadách nejvíce září Dominik Šteiner, který je se čtrnácti body (6+8) nejproduktivnějším zadákem týmu. Výborně se daří i Marku Ryzákovi, jenž má na kontě jen o dva body méně (3+9). Mezi stabilní články patří i jednatřicetiletý Aleš Knesl (0+7), který v minulosti absolvoval krátkou anabázi i v havlíčkobrodském dresu. Opomenout nesmíme ani Davida Pelanta (1+5), Sebastiana Jandu nebo Ondřeje Holého (oba 0+4).

Co se ofenzivy týče, havlíčkobrodská defenziva se musí mít extrémně na pozoru před nestárnoucím špílmachrem Kamilem Bříškou. Třiatřicetiletý útočník už nastřádal neuvěřitelných 49 kanadských bodů (23+26) a vládne produktivitě, tabulce střelců i nahrávačů celé skupiny Jih. Bohatou sbírkou třiceti bodů se může pochlubit Tomáš Šťastný (16+14) a na jedničku si počíná se 27 body i zkušený Lukáš Tondr (6+21). Desetibodovou hranici už překonali také Denis Heldák (8+6), Václav Zídek (4+9) a Dominik Novák (5+6).

Postrach obran soupeřů Kamil Bříška
(Foto: hckobra.cz)

Brankář Martin Nedvěd se vrací do hry!

Potěšující zprávou pro havlíčkobrodské trenéry je to, že připraven naskočit do hry už bude gólman Martin Nedvěd. Mladá opora Bruslařů byla mimo hru vinou zranění, které si přivodila při výpomoci nedaleké Chotěboři v derby na ledě Pelhřimova. „Méďu“ trápilo natažené tříslo.

Brankář Bruslařů Martin Nedvěd
(Foto: Nella Dittrichová)

Bilance s Kobrou Praha ve 2. lize od sezony 2000/2001

Počet odehraných zápasů: 19
Bilance: 10-1-1-0-7
Výsledky: 7:1, 6:3, 1:3, 0:2, 5:1, 3:3, 4:2, 1:3, 5:3, 4:3p, 5:0, 8:0, 4:2, 8:0, 6:3, 3:6, 2:6, 2:5, 3:6
Skóre: 77:52

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu