21. 5. 2011 | Ladislav Vácha

„Zatím panuje spokojenost, i když někteří hráči by mohli přidat,“ komentuje přípravu Petr Novák

Hráči i jejich věrní fanoušci si s přicházejícím létem naplno užívají hokejových prázdnin. Všichni se už ale určitě těší na další prvoligový ročník, pro nějž nasadili havlíčkobrodští Rebelové účastí v prestižním semifinále uplynulé sezony laťku hodně vysoko. Čekání na další porci atraktivních klání v ledovém kolbišti si obě navzájem provázané strany zkrátily hokejbalovým duelem, jenž se v přátelské atmosféře odehrál na současně betonové ploše zimního stadionu v Kotlině. Podařilo se nám získat krátké rozhovory s lodivody obou mužstev, trenérem hokejistů Petrem Novákem a kapitánem hokejbalového týmu fanoušků Zdeňkem „Švíckem“ Švecem.

Jak jste spokojený s přátelským hokejbalovým zápasem proti fanouškům?
Bylo to příjemné zpestření letní přípravy a mělo to i kondiční a společenský charakter.

V nedávném rozhovoru pro náš web jste si dosavadní průběh přípravy pochvaloval. Ať už po stránce příznivého počasí, tak i díky absenci nějakých zranění svých svěřenců. Stále panuje s přípravou na nový prvoligový ročník spokojenost?
Jo, zatím panuje spokojenost, i když někteří hráči by mohli přidat.

Krátce se ohlédněme za uplynulým mistrovstvím světa. Co říkáte na neúspěšné semifinále našeho národního týmu proti Švédsku a zisk bronzové medaile po nedělním triumfu nad Ruskem?
Medaile je samozřejmě parádní. Prohra se Švédskem mrzí, ale udržet formu a koncentraci po 14 dní není nic jednoduchého. Škoda, že nás ten výpadek nepotkal v zápase s Němci, kde o nic nešlo. Možná by nás to nakoplo k větší obezřetnosti. Nejhezčí zápas podle mě byl Rusko x Kanada a ČR x Rusko v boji o bronz. V těchto zápasech převládala ofenziva nad defenzivou, a to se mi libí.

Titul nakonec vybojovalo Finsko, které v rámci severského finále udolalo sousední Švédsko. Které z těchto skandinávských zemí jste přál zlatou medaili více?
Finsku. Získalo medaili po, myslím, 16 letech a Švédsko nás porazilo v semifinále.

Vraťme se zpět k našim Rebelům, kteří už znají své soupeře pro přátelské zápasy. Na kterého soupeře se nejvíce těšíte? Jedná se o duel proti brněnské Kometě, s níž náš klub úspěšně spolupracuje?
Určitě se těšíme na zápas proti Kometě, škoda, že je to hned první zápas. Nebudeme ještě tolik rozehraní a kluci by se určitě rádi ukázali v plné formě.

Zdeněk Švec k turnaji: „Budeme rádi za umístění v první čtveřici.“

Jak jsi spokojený s přátelským zápasem a výkonem hokejbalového týmu fanoušků proti hokejistům A-mužstva?
Spokojen jsem určitě, škoda kolize ze zápasem MS, ale bohužel jsme kvůli pracovním a studijním povinnostem nemohli utkání sehrát jindy. Bývalo by snad přišlo více diváků. Půl zápasu jsme se drželi, potom nám kluci ukázali svou kvalitu.

Na 1. Máje jste sehráli přátelský duel v Kolíně, v němž jste vyhráli přesvdčivě 5:0. Jak by ses ohlédnul za tímto duelem? Jak moc se na týmu projevila oslava populárního svátku čarodějnic z předchozího večera?
I když jsme některé hráče nabírali po cestě na zápas na místě oslav čarodějnic, přesto jsme Kolín k ničemu nepustili a ještě spoustu šancí spálili. Na druhou stranu si musíme přiznat, že ani Kolín nehrál v plné sestavě, což se nejvíce podepsalo na postu brankáře.

Čeká vás další ročník již tradičního hokejbalového turnaje v Benátkách nad Jizerou, na němž jste minule ukořistili krásnou bronzovou příčku. Odjíždíte k řece Jizeře za obhajobou tohoto velkého úspěchu, nebo pomýšlíte ještě výš? Jak velkým přínosem je pro tým přítomnost mladých hokejistů z našeho klubu, Radka Novotného a Honzy Milfaita?
Máme poměrně těžkou skupinu a jelikož se nehraje žádné semifinále, budeme rádi za umístění v první čtveřici. Vše se odvine od zápasu ve skupině, uvidíme co nám z toho letos vyjde. Milfi s námi byl už loni a perfektně mezi nás zapadl. Je to lídr týmu. Na Radka Novotného, ode mě uslyšíš pouze chválu, začal chodit s námi letos a svým přístupem a chováním mě ohromil. Prostě borec, jak má být.

Díky a ať se daří.
Není zač, já děkuji Tobě, že nás v tom našem sportování podporuješ. (směje se)

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu