25. 5. 2011 | Ladislav Vácha

Havlíčkobrodská mládež znovu oblékne reprezentační dres

Zatímco si hokejoví příznivci užívají v těchto dnech teplého počasí a hřejícího sluníčka, samotní hráči se potí při přípravě na nadcházející sezonu. Navíc se po krátké pauze o slovo znovu přihlásily srazy českých mládežnických reprezentací, které neponechávají nic náhodě a rovněž začínají před novým soutěžním ročníkem mobilizovat své síly. Nás, fanoušky havlíčkobrodských Rebelů, může v této souvislosti těšit to, že pozvánky do národního týmu neminuly ani šikovné mladíky z řad našeho klubu. Prestižní dres se státním znakem na prsou opět oblékne při plnění reprezentačních povinností gólman Daniel Dolejš, jenž se jako jeho kolegové z ročníku 1994 posunul do kategorie osmnáctiletých. Opomenut nezůstal ani obránce Libor Šulák, jenž bude zastávat roli náhradníka.

Brankář Daniel Dolejš

Mladí reprezentanti ročníku 1994 ještě v březnu nastupovali pod hlavičkou národního týmu do 17-ti let, ovšem po pravidelném posunu do vyšší věkové kategorie teď hájí barvy prestižní „osmnáctky“, jež je v tandemu s „dvacítkou“ nejsledovanějším mládežnickým výběrem. Trenéři si mohou spokojeně mnout ruce, protože mají k dispozici velké pole působnosti a dostatek času na důkladnou přípravu svých svěřenců. Mladé hokejisty čeká série letních soustředění, přičemž první kemp je na programu už tento víkend v západočeské Třemošné. Největší prověrku by měli Vebrovi hoši absolvovat v srpnu, kdy se na břeclavském ledě koná již tradiční Memoriál Ivana Hlinky. Jedná se totiž o turnaj, kam přijíždějí soupeři v plné síle. Právě tato akce by mohla trenérům ukázat silné zbraně, ale také odhalit slabé stránky, na nichž bude ještě třeba zapracovat. A nový soutěžní ročník možná dostane lahodnou třešničku na dortu. Proč? Už tak velkou motivaci všech mladých hokejistů totiž může ještě umocnit to, že Česká republika vystupuje jako jeden z horkých kandidátů na pořádání dalšího mistrovství světa, protože Švýcarsko, jež mělo šampionát pořádat, nakonec požádalo IIHF o odklad z důvodu výstavby národního sportovního střediska.

Na první reprezentační sraz před další sezonou pozval realizační tým širší kádr. Pozvánku obdrželo dohromady 29 hráčů, z nichž jsou 4 brankáři. Do přípravy se tak v Třemošné zapojí čtyři kompletní formace, přičemž v záloze ještě čeká 12 náhradníků. Ti jsou připraveni okamžitě nahradit hráče, kteří by z nějakých důvodů vypadli ze současné soupisky, například kvůli zranění. Kemp by měl být zaměřený především na ladění kondice na ledě a sílu při suché přípravě.

Obránce Libor Šulák

Havlíčkobrodští fanoušci a vůbec celý náš klub mohou být hrdí na to, že reprezentační akce se znovu zúčastní mladí Rebelové. Mezi čtveřici vyvolených gólmanů se dostal Daniel Dolejš, který na sebe strhává pozornost svými skvělými výkony nejen na poli extraligové mládeže, ale také i mezi dospělými, kam nahlédl v dresu druholigového Pelhřimova. A ani zde se neztratil, když v několika zápasech potvrdil pověst velmi talentovaného a šikovného brankáře. Opomenutý nezůstal ani nadějný obránce Libor Šulák, jenž rovněž prokazuje dlouhodobě vysokou výkonnost a obrovský potenciál se i nadále rychlými krůčky zlepšovat. Trenéři ho zapsali mezi náhradníky, kde bude vyčkávat na svou šanci. Před mladíky z havlíčkobrodské Kotliny stojí náročný úkol: vydobýt si během přípravy co nejpevnější postavení v silném týmu. Vždyť už jen při letmém pohledu na soupisku nominovaných hráčů do Třemošné budí respekt, neboť z něj zdravá konkurence doslova sálá.

Doufejme, že se velké naděje havlíčkobrodského hokeje spolu s celou reprezentací do 18-ti let ani v nadcházející sezoně neztratí a náš klub dostane za svou kvalitní práci s mládeží další sladkou odměnu v podobě přibývajících pozvánek mladých hokejistů z jeho líhně do národního týmu.

Nominace „18“ na 1. letní kemp (29.5.-1.6.2011, Třemošná):

Brankáři:


Daniel Dolejš (HC Rebel Havlíčkův Brod), Marek Langhamer (HC Eaton Pardubice), Patrik Polívka (HC Plzeň 1929), Dominik Hrachovina (Tappara Tampere, Finsko).

Obránci:


Petr Šidlík (HC Dukla Jihlava), Michal Plutnar (Bílí Tygři Liberec), Lukáš Buchta, David Papežík (oba PSG Zlín), Karel Plášil, Tomáš Prokop (oba HC Mountfield), Marek Bail, Adam Hawlik (oba HC Vítkovice Steel), Jakub Houfek (HC Plzeň 1929), Ronald Knot (HC Slavia Praha).

Útočníci:


Adam Chlapík (Omaha, USHL), Euvstathio Soumelidis (Lukko Rauma, Finsko), Radek Faksa, Tomáš Franek (oba HC Oceláři Třinec), Martin Matějček, Dominik Volek (oba HC Sparta Praha), Ondřej Slováček (VHK Vsetín), Patrik Machač (HC Vagnerplast Kladno), Josef Mikyska, Matěj Psota (oba Bílí Tygři Liberec), Matěj Zadražil (HC Energie Karlovy Vary), Richard Nejezchleb (HC Slavia Praha), Pavel Sedláček (PSG Zlín), Jan Hudeček (HC Vítkovice Steel), Jan Schleiss (HC Plzeň 1929),

Náhradníci:


Dominik Simon (HC Sparta Praha), Lukáš Nedvídek (HC VCES Hradec Králové), Jan Sedlák, Lukáš Klimeš (oba HC Kometa Brno), Jiří Peštuka (HC Olomouc), David Gába (HC Mountfield), Jiří Fronk (KLH Chomutov), Jan Trübenekr (HC Benzina Litvínov), Libor Šulák (HC Rebel Havlíčkův Brod), Vojtěch Tomeček (HC Energie Karlovy Vary), Jiří Kůrka, Ladislav Marek (oba BK Mladá Boleslav).

Realizační tým:


Team manažer: Jakub Petr
Hlavní trenér: Jiří Veber
Asistenti trenéra: Jakub Petr a Petr Studnička
Trenér brankářů: Marek Novotný

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu