1. 6. 2011 | Redakce

Chci mít zase radost z hokeje, má jasno o novém angažmá čerstvá posila Rebelů

Je další výraznou posilou, kterou si vedení HC Rebel Havlíčkův Brod vybralo pro nadcházející prvoligovou sezonu. Osmadvacetiletý útočník Milan Kostourek má pověst spolehlivého sběratele bodů, před třemi roky dokonce vyhrál kanadské bodování celé soutěže. V brodském dresu by měl být jedním z těch, kteří nahradí dlouholetého lídra týmu Miroslava Třetinu...

„Tak to ne, já tady nejsem, abych někoho nahrazoval. Já sám chci hrát v Brodě co nejlíp a chci, aby se mančaftu dařilo,“ říká rezolutně.

Nová akvizice Rebelů je hráčem Komety Brno, ovšem uplynulé dva soutěžní ročníky začínal pokaždé v prvoligovém Táboře. Letos ho ale na jihu Čech nedokončil, začátkem ledna vyměnil Kohouty za italský Milán. „Chtěl jsem jít už před sezonou, ale Tábor mě nepustil. Nakonec se to sice povedlo, ale bylo to dost náročné,“ svěřuje se Kostourek. „Myslím ten odchod, v Itálii se mi pak moc líbilo,“ dodává.

Takže konec dobrý, všechno dobré?
V Táboře to bylo hodně náročné po finanční stránce. Co ti tam s námi se všemi udělali... Ale o tom bych se nerad zmiňoval. S Milánem jsme pak skončili třetí a mně se docela dost dařilo.

Nelákali vás, abyste zůstal?
Nabízeli mi smlouvu, jenže jenom na šest měsíců. A to pro mě bylo nepřijatelné. Pak se objevily ještě další nabídky ze zahraniční, ale já se nakonec vrátil zpátky do Česka.

Trvalo jednání s Havlíčkovým Brodem dlouho?
Ani moc ne, dohodli jsme se poměrně rychle.

Určitě jste si o novém působišti něco zjišťoval, nebo se pletu?
Vím, že se loni Brodu dařilo, skončil čtvrtý, což je výborný výsledek. A vím, že letos bude chtít stejné místo minimálně zopakovat. I to mě na tom lákalo. No a pak tady znám dost kluků, se kterými jsem hrával v Chomutově a v Brně.

V obou zmiňovaných klubech jste se potkal s Petrem Polodnou. Je to třeba ten hráč, který vám bude v kabině nejbližší?
S Petrem se nám hodně dařilo hlavně v Chomutově. Když jsem tehdy vyhrál kanadské bodování, tak on byl ten, který na tom měl velkou zásluhu. Vyhověli jsme si, hrálo se mi s ním super.

Jinými slovy se mohou fanoušci Rebelů těšit, že teď v Brodě svoji spolupráci oprášíte?
(usmívá se) To nevím, to se musíte zeptat trenéra, jestli nás dá vedle sebe.

Zmínili jsme Chomutov, dalo by se říct, že tam jste zatím prožil svoje nejlepší hokejové roky?
Asi ano, i když hodně spokojený jsem byl určitě i v Brně.

Vy ovšem pocházíte z jižních Čech. Jak to budete řešit s přesunem na Vysočinu, chystáte se stěhovat?
Žiju v Českých Budějovicích, ale teď momentálně bydlím u kamarádky v Jihlavě a do Brodu dojíždím s dalšími čtyřmi spoluhráči.

S rodinou, kamarádkou nebo přítelkyní jste změnu angažmá probíral? Nebo to bylo čistě vaše rozhodnutí?
(usmívá se) Momentálně jsem bez přítelkyně, volný, takže vyloženě moje.

Tak třeba zrovna tady na Vysočina najdete brzy nějakou novou přítelkyni...
Já se teď chci hlavně naplno věnovat hokeji, takže ostatní věci půjdou stranou.

To trenér Novák určitě moc rád uslyší...
(směje se) Já to myslím vážně.

Dobrá, tak se chvilku pojďme věnovat jinému tématu. V jednom rozhovoru jste před pár lety uvedl, že jste hodně pověrčivý. To platí pořád?
Jasně, na tom se nic nezměnilo. Ale v úvodu jsme se domluvili že to bude jenom krátký rozhovor, a vy už mě tady trápíte pořádně dlouho (směje se). Ještě se mě zeptejte, kolik dám příští sezonu gólů, kolik budu mít asistencí a budeme to mít komplet.

Vy jste zase na začátku říkal, že rozhovory nemáte moc rád a přitom vám to jde výborně...
Tak to děkuju (směje se). Ale já rozhovory opravdu moc nemusím.

Však už zbývá poslední otázka. Jak by měla vypadat nadcházející sezona podle vašich představ?
Na to je jednoduchá odpověď - aby se mančaftu dařilo, abychom byli ještě aspoň o jednu příčku lepší než letos a abych měl zase po delší době opravdovou radost z hokeje. To bych si fakt moc přál.

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu