30. 9. 2022 | Ladislav Vácha

Jsem rád, že jsme to nezabalili, těší Jaroslava Moučku. Naši fanoušci byli hodně slyšet, moc jim děkujeme!

Bruslaři museli ve středu skousnout první porážku, když prohráli na ledě Znojma vysoko 3:8. I přesto se však nemají za co stydět! Ani za hodně nepříznivého stavu nesložili zbraně a až do konce bojovali o co nejlepší výsledek. „Jsem rád, že jsme to nezabalili a hráli jsme až do konce. Říká se, že jak skončíte jeden zápas, tak začnete ten další. Doufejme, že když se nám ve Znojmě povedlo dát ve třetí třetině dva góly, navážeme na to teď i doma proti Kopřivnici,“ přeje si Jaroslav Moučka, který vstřelil první branku Havlíčkova Brodu.

Mouko, ve Znojmě jsme prohráli 3:8. Jak zápas hodnotíš?
Výsledek asi hovoří za všechno. Řekl bych, že nám to uteklo už v první třetině, kterou jsme prohráli 1:4. Myslím si, že některé inkasované góly byly zbytečné. Možná kdybychom první třetinu uhráli na 1:1 nebo 1:2, třeba by zápas vypadal jinak, soupeře by to třeba trochu znervóznělo. Takhle Znojmo zápas kontrolovalo a dohrávalo utkání tak, jak potřebovalo.

Přišlo mi, že Znojmo na nás od začátku hodně nastoupilo. Potom jsme hru trochu vyrovnali. Bohužel, po zbytečných chybách jsme dostali dva rychlé góly za sebou. To byl asi hodně nepříjemný moment...
Určitě. Jak jsem říkal, je to škoda, protože prvních deset minut soupeřova tlaku, se kterým jsme počítali, jsme přežili a pak jsme dostali dva slepené góly po našich chybách. To dostalo soupeře tam, kde chtěl být. Nás to naopak srazilo dolů.

Tobě se povedlo parádní trefou snížit na 1:2. Jak bys popsal svůj gólový moment?
Bylo to ještě v přesilovce. Důša ještě dostřídával, takž jsme nemohli udělat založení útoku, které máme nacvičené. Najel jsem si a Čermi mě parádně našel. Přebruslil jsem střední pásmo a viděl jsem, že na přední tyčce má gólman na lapačce trochu volného místa, tak jsem to zkusil a trefil jsem to.

Bohužel, v podstatě okamžitě po vstřelení kontaktní branky jsme inkasovali potřetí a Znojmo nám znovu odskočilo. Stalo se nám něco podobného jako v Novém Jičíně. To je určitě taky škoda...
Jo, na tohle si už musíme dávat pozor. To by nás mohlo v sezoně stát spoustu ztracených zápasů a bodů. Když v hokeji dáte nebo dostanete gól, tak další jedno nebo dvě střídání byste měli mít stoprocentní koncentraci, aby se výsledek udržel a hra se nějak uklidnila. Je to chyba, určitě si na to musíme dávat pozor.

Soupeř podle mě hodně dobře napadal. Byli jsme tak při držení puku hodně pod tlakem a na všechno jsme měli hodně málo času. Jak jsi to viděl ty?
Bylo na nich vidět, že co se týče bruslení, fyzické hry, backcheckingu nebo napadání, jsou trochu jinde než my. Mají profesionální tým a jediné, o co se starají, je hokej. Řekl bych, že ve zbytku soutěže, snad jen s výjimkou Tábora, je to jinak. To se samozřejmě někde projevit musí.

Hráli jsme dvě dlouhé přesilovky pět na tři. Jedna trvala okolo minuty a druhá zhruba minutu a půl. Asi jsme je nesehráli tak, jak bychom si představovali...
Určitě ne. Z každé přesilovky pět na tři bychom měli dát alespoň jeden gól. Když gól nedáme, je to chyba. Je těžké říct, v čem konkrétně byl problém. Když máme za jeden zápas dvě dlouhé přesilovky pět na tři, měl by z toho být minimálně jeden gól. To, že jsme nedali žádný, je prostě špatné.

Na druhou stranu je určitě dobře, že máme v soutěži takhle silného soupeře. Máme mladý tým a takové zápasy nám toho z pohledu dalšího hokejového růstu můžou do budoucna hodně dát, souhlasíš?
Samozřejmě. Jak se říká, s těžkejma rosteš. Když hrajeme těžký zápas, mladší kluci můžou vidět, v čem mají ještě rezervy. Věřím, že všichni se chtějí dál posouvat. Je dobře, že vidí, na čem je ještě potřeba zapracovat. Takové zápasy jsou určitě přínosné, i když se třeba prohraje. Samozřejmě jsme mohli prohrát trochu nižším rozdílem, ale jsem rád, že jsme to nezabalili a hráli jsme až do konce. Třetí třetina skončila 2:2. Tyhle zápasy nás můžou jako tým posunout dál.

Jak jsi zmínil, třetí třetina byla z naší strany docela dobrá. Určitě by bylo skvělé, kdybychom se od ní dobře odpíchli do sobotního zápasu proti Kopřivnici...
S tím jsme do třetí třetiny ve Znojmě šli, že to nezabalíme a zkusíme dát ještě nějaké góly. Říká se, že jak skončíte jeden zápas, tak začnete ten další. Doufejme, že když se nám ve Znojmě povedlo dát ve třetí třetině dva góly, navážeme na to teď i doma proti Kopřivnici.

S Kopřivnicí nás určitě čeká hodně těžký zápas. Dává hrozně moc gólů, Žďár nad Sázavou rozstřílela 7:1 a Opavu 9:4. Určitě bude hodně důležité, abychom si v defenzivě počínali hodně zodpovědně a nedělali jsme moc chyb...
Jejich výsledky zatím hovoří za vše. Je to určitě silný tým. Nejhorší by bylo, kdybychom si hned na začátku nechali dát nějaké hloupé góly. Pak bychom to museli zbytečně a složitě dohánět. Musíme začít dobře z obrany a pokusit se hned na začátku dát nějaký gól.

Ve Znojmě přišlo na hokej zhruba 1500 lidí a přijel plný autobus našich fanoušků. Jak se ti líbila atmosféra?
Asi každý viděl, že na druhou ligu to byla úplně fantastická atmosféra. Řekl bych, že i co se týče zázemí, Znojmo má jeden z nejlepších stadionů v soutěži. Brodští fanoušci byli během zápasu také hodně slyšet. Přijeli nás podpořit ve velkém počtu a za to jim všichni moc děkujeme. I když ten výsledek je asi moc nepotěšil, doufám, že se jim líbila alespoň naše hra. Snad jsme jim ve třetí třetině udělali trochu radost.

2. kolo: Orli Znojmo – BK Havlíčkův Brod 8:3

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu