29. 11. 2022 | Tomáš Sochor

Bruslaři jedou do Vyškova! Vrátí soupeři vysokou porážku?

Havlíčkobrodští hokejisté natáhli šňůru vítězství již na šest zápasů. Sedmý korálek budou moci přidat ve Vyškově, se kterým v minulém utkání vysoko prohráli. Zdali se Bruslařům podaří oplatit jim porážku, zjistíme již ve středu 30. listopadu. Utkání začíná v 18:00 a hraje se ve Vyškově. Držte Bruslařům palce!

Hokej Vyškov

Založení klubu: 2022
Stadion: Zimní stadion Vyškov (kapacita 400 míst)
Klubové barvy: červená a bílá
Webové stránky klubu: hokejvyskov.cz
Trenér: Michal Konečný

Nováček soutěže se s blížící polovinou soutěže stále drží na skvělém třetím místě. Po parádním vstupu do sezony ale přece jen trochu zpomalil. Z posledních čtyřech zápasů vyhrál jen jeden. Vyškov nejdříve doma prohrál se Znojmem 3:5, poté se mu na vlastním ledě nepovedlo utkání s Valašským Meziříčím, kterému podlehl 3:4. Nejpřekvapivější byla třetí porážka, kdy Konečného svěřenci nestačili na Hodonín, se kterým padli 2:3.

V posledním kole už ale Vyškov znovu vyhrál. Utkání se ale pro něj ale nevyvíjelo dobře, když si po první třetině odnášel do kabiny jednobrankové vedení Nový Jičín. Červenobílí ale ve druhé části otočili díky dvěma gólům v přesilových hrách. V závěrečné dvacetiminutovce si Konečného svěřenci výsledek pohlídali, a Ďábly tak nakonec porazili 5:3.

Tomáš Komínek prožívá skvělou sezonu
(Foto: Tomáš Žák, hokejvyskov.cz)

Ve Vyškově proběhly na začátku listopadu změny v kádru. V týmu již nepokračují obránce Lukáš Blaha (13 zápasů, 1+8), jenž odešel do francouzského Spartiates de Marseille a útočník Jakub Čejka (12 zápasů, 4+3), jenž zamířil do Žďáru nad Sázavou a který minulou sezonu oblékal dres Havlíčkova Brodu.

Nejproduktivnějším hráčem a zároveň nejlepším střelcem Vyškova je zkušený útočník Tomáš Komínek (14+7). Téměř bod na zápas pak mají mladíci Dominick Vašíček (11+5) a Vojtěch Dobiáš (7+9). Skvělými čísly se může pochlubit třiačtyřicetiletý obránce Tomáš Žižka (0+14). Jasnou jedničkou mezi třemi tyčemi je Michal Kořének (2,77 inkasovaných branek na zápas), jenž zatím vychytal dvě nuly. Třikrát pak v bráně začínal Marek Micka (5,14 obdržených branek na zápas).

Z kabiny Bruslařů

Havlíčkův Brod jede na vítězné vlně, na kontě má již šest vyhraných utkání v řadě. Bruslaře po řadě proher nakoply výhry v Hodoníně a Kopřivnici. Poté Kraučukovi svěřenci konečně vylepšili bilanci domácích zápasů, když doma porazili Žďár nad Sázavou, Opavu a Velké Meziříčí. Poslední výhru Broďáci vydřeli v dalekém Havířově.

Sestavy z minulého utkání

BK Havlíčkův Brod: Chaloupek (Novák) – Čermák, Eklund, Kliment (A), Kerber, Benák, Grauer – Kuchta (C), Mlynář, Petržilka – Holenda, Moučka, Dušek – Cachnín, Voříšek (A), Valášek – Kopic, D. Košťál.

Hokej Vyškov: Kořének (Micka) – Vosátko, Hohl, Studený, Hefka, Mikulík, Holemý, Žižka (C) – Snášel, Lekeš, Dobiáš, Sebera, Janeček, Tomajko, Čuřík (A), Vašíček, Popelka, Kořenek, Komínek (A), Weintritt.

Koho sledovat

Do velice dobré formy se rozehrál sedmadvacetiletý Roman Čermák. Obránce s výbornou střelou letos zatím sbírá hlavně asistence, kterých má na kontě hned 14, což ho řadí na dělené druhé místo v týmovém žebříčku. Útočněji laděný bek bodoval v posledních čtyřech zápasech za sebou. Podaří se mu protáhnout sérii?

Stejně tak jako Čermák má na kontě 14 asistencí nestárnoucí Tomáš Žižka. To, že třiačtyřicetiletý obránce bude díky zkušenostem a nadhledu patřit k nejlepším bekům soutěže, se tak trochu předpokládalo. Ale že ve svých letech s lehkostí přebruslí o generaci mladší hráče, čekal asi málokdo. Sledovat výkon této hrající legendy se prostě vyplatí.

(Foto: Tomáš Žák, hokejvyskov.cz)

Poslední vzájemné utkání

Bruslaři se sice v sedmé minutě zásluhou Marka Tecla dostali do vedení, pak ovšem vládl Vyškov. Tomu se ještě v první třetině podařilo otočit a ve druhé periodě si třemi slepenými brankami vytvořil čtyřbrankový náskok. Hosté Havlíčkův Brod nešetřili ani v závěrečné části, výsledkem byl konečný triumf Vyškova 9:3.

BK Havlíčkův Brod – Hokej Vyškov 3:9 (1:2, 0:3, 2:4)

Branky a nahrávky: 7. Tecl (D. Košťál, Kuchta), 42. Dvořák (Moučka, Dušek), 58. Holenda (Dušek, Moučka) – 8. Janeček, 12. Vosátko (Čejka), 36. Komínek (Sebera, Blaha), 36. Vosátko (Žižka), 39. Čuřík (Čejka, Dobiáš), 44. D. Vašíček (Hohl, Komínek), 45. D. Vašíček (TS), 52. Mikulík (Komínek, Sebera), 53. Snášel (Janeček).

Bilance se soupeřem ve 2. lize od sezony 2000/01

Počet odehraných zápasů: 1
Bilance: 0-0-0-1
Výsledky: 3:9
Skóre: 3:9

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu