8. 7. 2011 | Ladislav Vácha

Mladí Rebelové s reprezentační „osmnáctkou“ v přípravě finišují, čeká je závěrečný letní kemp

Letní příprava české hokejové reprezentace do 18-ti let finišuje. Svěřenci trenéra Jiřího Vebra absolvují poslední letní kemp, jehož dějištěm se stane znovu západočeská Třemošná. Další akce národního týmu se znovu uskuteční za havlíčkobrodské účasti, z našeho klubu během přípravného období pravidelně dostávají pozvánky gólman Daniel Dolejš a obránce Libor Šulák.

Většina školáků si už déle než týden užívá zasloužených prázdnin, zatímco oni v žáru sluníčka polykají dávky nepopulární dřiny. O kom je řeč? Čeští hokejoví reprezentanti do 18-ti let si odpočinku moc neužijí, ale brzy si budou moci naplno vydechnout. Koncem července je totiž čeká poslední letní kemp, který znovu hostí město Třemošná. Poté už mají před sebou v rámci přípravy jen herní prověrku proti Spojeným státům americkým, které se utkají s Vebrovou družinou před prestižním a ostře sledovaným Memoriálem Ivana Hlinky, který se uskuteční v Břeclavi a je považován za jeden z vrcholů sezony. Na jih Moravy se totiž sjede v srpnu k atraktivnímu turnaji mezinárodní špička, jež vyrukuje do boje s nejsilnějšími sestavami.

Co se týče samotné nominace na závěrečné soustředění „osmnáctky“, realizační tým stále sází na široký kádr a osvědčená jména. Trenéři nezeštíhlují řady svých svěřenců, protože ještě musejí počítat s případnými odchody do zámoří. Pozvánku proto obdrželo dohromady 29 hokejistů: 4 brankáři, 10 obránců a 15 útočníků. Náš klub může těšit to, že ve výběru nejlepších hráčů do 18-ti let má opět dvojnásobnou účast. Mezi čtveřicí maskovaných mužů znovu nechybí jméno Daniela Dolejše, přičemž mezi dvanáctkou nominovaných náhradníků bude již tradičně čekat na svou šanci obránce Libor Šulák. Držme jim palce, aby se pevné důvěře trenérského tria Veber – Petr – Mlejnek těšili i nadále.

Pokud se podíváme hlouběji do programu osmnáctky, objevíme další veledůležitou akci v příštím roce 2012. Zraky široké hokejové veřejnosti a samotných reprezentantů se už teď určitě upínají na mistrovství světa, které je navíc okořeněno tím, že proběhne na domácí půdě. Mezinárodní smetánka v průběhu dubna přiletí do České republiky, kde svede tuhé boje o cenné kovy. Vidina blížícího se světového šampionátu nepochybně už tak obrovskou motivaci hráčů ještě umocňuje, protože prohánět se v jeho průběhu na českém ledě se často nepoštěstí. Kdoví, možná se konfrontace hokejového světa zúčastní za necelý rok i naši mladí Rebelové…

Nominace reprezentační osmnáctky na závěrečný letní kemp v Třemošné (24. – 28. července 2011):

Brankáři:

Daniel Dolejš (HC Rebel Havlíčkův Brod), Marek Langhamer (HC ČSOB Pojišťovna Pardubice), David Gába (H Mountfield), Patrik Polívka (HC Plzeň 1929).

Obránci:

Petr Šidlík (HC Dukla Jihlava), Ronald Knot (HC Slavia Praha), Michal Plutnar (Bílí Tygři Liberec), Lukáš Buchta (PSG Zlín), Karel Plášil, Tomáš Prokop (oba HC Moutfield), Marek Bail, Adam Hawlik (oba HC Vítkovice Steel), Jakub Houfek (HC Plzeň 1929), Jan Košťálek (HC Sparta Praha).

Útočníci:

Radek Faksa (HC Oceláři Třinec), Patrik Machač (HC Vagnerplast Kladno), Dominik Volek, Dominik Simon, Martin Matějček (všichni HC Sparta Praha), Eustathio Soumelidis (Lukko Rauma, Finsko), Ondřej Slováček (VHK Vsetín), Tomáš Franek (HC Oceláři Třinec), Richard Nejezchleb (HC Slavia Praha), Matěj Zadražil (HC Energie Karlovy Vary), Pavel Sedláček (PSG Zlín), Jan Hudeček (HC Vítkovice Steel), Jan Schleiss (HC Plzeň 1929), Ondřej Zehnal, Richard Zehnal (oba Sioux City, USHL).

Náhradníci:

Jiří Fronk (KLH Chomutov), Lukáš Nedvídek (HC VCES Hradec Králové), Jan Trübenekr (HC BENZINA Litvínov), Jan Sedlák, Lukáš Klimeš (oba HC Kometa Brno), Libor Šulák (HC Rebel Havlíčkův Brod), Jiří Kůrka, Ladislav Marek (oba BK Mladá Boleslav), Matěj Psota, Josef Mikyska (oba Bílí Tygři Liberec), Vojtěch Tomeček (HC Energie Karlovy Vary), Dominik Hrachovina (Tappara Tampere, Finsko), Michal Jonáš (HC Oceláři Třinec).

Realizační tým:

Team manažer: Jakub Petr
Hlavní trenér: Jiří Veber
Asistenti trenéra: Jakub Petr a Karel Mlejnek
Trenér brankářů: Marek Novotný
Hospodář: Jaroslav Brabec

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu