16. 7. 2011 | Ladislav Vácha

Potvrzeno! Písek zahájí i přes sestup další soutěžní ročník na prvoligovém bojišti

Písek se sice po svém návratu mezi prvoligovou elitu pokoušel o záchranu marně, ale ve druhé nejvyšší soutěži u nás bude bojovat i v další sezoně. Jak je to možné? Záchranné laso mu totiž hodilo Vrchlabí, jež prodalo klubu od řeky Otavy svou licenci a čeká ho pád tam, odkud spanilou jízdou proniklo až do 1. ligy: do krajského přeboru. Jihočeši tak v nadcházejícím soutěžním ročníku dostanou druhou šanci…

Na prvoligovém jevišti vystupovalo v uplynulé sezoně 16 klubů, ovšem tento počet se smrsknul na současné číslo 14. Znojemští Orli opustili tuzemskou hokejovou scénu a zamířili do mezinárodní Erste Bank ligy, kde se potkají se soupeři z Rakouska, Chorvatska či Maďarska. Ze zcela jiného důvodu odešlo Vrchlabí. Bojovný tým z Krakonošova revíru opustil klubový mecenáš Petr Dědek, jehož další kroky vedly přímo k největšímu rivalovi: Hradci Králové. Pro oddíl z Krkonoš to byla obrovská rána, kvůli níž musel nabídnout svou licenci na 1. ligu. Velký zájem brzy projevil právě sestupující Písek, který nejdříve z finančního hlediska od tohoto záměru upustil, ale od svého zájmu definitivně neustoupil a nakonec přece jen skončilo právo bojovat mezi prvoligovou konkurencí v jeho rukou. Finanční potíže stejně jako Vrchlabí zlomily vaz také Kohoutům z Tábora, kteří kvůli nim nemohli splnit podmínky pro start v druhé nejvyšší soutěži u nás a skončili až v insolvenčním řízení. Pro úplnost si připomeňme, že pád do nižších soutěží se nevyhnul také Chrudimi, jíž vedle sestupu skolily rovněž peněžní záležitosti.

Kompletní seznam prvoligových klubů pro sezonu 2011 – 2012:

HC Slovan Ústečtí Lvi
KLH Chomutov
HC Dukla Jihlava
HC Rebel Havlíčkův Brod
HC Olomouc
SK Kadaň
HC Stadion Litoměřice
HC Berounští Medvědi
HC Benátky nad Jizerou
HC VCES Hradec Králové
SK Horácká Slavia Třebíč
IHC Písek
HC Most
Salith Šumperk

Kdy poměří síly s Pískem naši Rebelové?

2. přátelský zápas, úterý 9.8.2011: HC Rebel Havlíčkův Brod – IHC Písek (17:30)
12. kolo, středa 12.10.2011: HC Rebel Havlíčkův Brod – IHC Písek (17:30)

25. kolo, pondělí 21.11.2011: IHC Písek – HC Rebel Havlíčkův Brod
38. kolo, středa 11.1.2012: HC Rebel Havlíčkův Brod – IHC Písek (17:30)
51. kolo, pondělí 20.2.2012: IHC Písek – HC Rebel Havlíčkův Brod

Bojovníci z Kotliny poprvé vyzvou Jihočechy už 9. srpna, kdy s nimi odehrají v domácím prostředí přátelský zápas. V základní části 1. ligy se utkají oba soupeři celkem 4x, přičemž si oba zahrají ve dvou případech doma i venku. První soutěžní střetnutí je na programu 12. října v Havlíčkově Brodě, závěrečný duel bude hostit 20. února Písek. Oba týmy může splést znovu dohromady hokejový osud v prestižním play-off.

Havlíčkův Brod má Písku za minulou sezonu co oplácet…

2. kolo, sobota 18.9.2010: HC Rebel Havlíčkův Brod – IHC KOMTERM Písek 1:2 PP
17. kolo, středa 10.11.2010: IHC KOMTERM Písek – HC Rebel Havlíčkův Brod 4:3 PP

V minulé sezoně se havlíčkobrodští hokejisté potkali s houževnatými Jihočechy dvakrát. Obě vyrovnaná klání muselo rozhodovat až prodloužení, které pokaždé přineslo radost na hole píseckých hráčů. Hned ve 2. kole uloupili hokejisté od řeky Otavy z Kotliny cenné 2 body, když slavili na Vysočině vítězství 2:1 po prodloužení. Rebelové mohli svému soupeři vše splatit i s úroky na jeho ledě v průběhu 17. kola, jenže za nerozhodného stavu po základní hrací době opět rozhodoval nastavený čas, v němž znovu zvedali šťastně ruce nad hlavu Písečtí.

Poznámka: Pro přehlednost jsou domácí zápasy Rebelů znázorněny tučně.

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu