6. 8. 2011 | Ladislav Vácha

Reprezentační osmnáctku čeká Memoriál Ivana Hlinky, Daniel Dolejš figuruje mezi náhradníky

Letní příprava na novou sezonu je v plném proudu, přičemž většina hokejových klubů si po dlouhé odmlce znovu zvyká na led při přátelských zápasech. Naprostou výjimku tvoří český národní tým do 18-ti let, který začátkem příštího týdne načne jeden z vrcholů celého soutěžního ročníku - Memoriál Ivana Hlinky. Atraktivní a ostře sledovaný turnaj znovu hostí jihomoravská Břeclav, kam se sjely reprezentace nejlepších zemí planety. Hokejové velmoci se představí v plné síle, protože do České republiky s sebou přivezly to nejlepší, co mají momentálně k dispozici. Částečné zastoupení má i náš klub, talentovaný gólman Daniel Dolejš byl nominován mezi náhradníky.

Domácí reprezentace na první části turnaje, jehož dějištěm se stane již tradičně zimní stadion v Břeclavi, postupně poměří síly se Švýcarskem, Kanadou a Švédskem. Do České republiky vedle těchto národních týmů ještě dorazily také Finsko, Rusko, Slovensko a Kanada. Memoriál Ivana Hlinky nabízí opravdu ten nejlepší hokej, který může tato věková kategorie nabídnout. Není proto divu, že se do českého města na jihu Moravy strhává pozornost široké věřejnosti. Nabité soupisky všech účastníků šestidenní akce slibují zajímavá a napínavá střetnutí, proto se dá očekávat nejen velký zájem fanoušků, ale také například skautů různých klubů. Mladé reprezentanty můžete vidět také v televizi, souboj s Kanadou bude formou přímého přenosu vysílat sportovní kanál ČT4 Sport. Trenérům se při důkladné prověrce, jíž konfrontaci s nejsilnějšími možnými soupeři můžeme bez okolků pojmenovat, nabízí jedinečná šance k odhalení silných stránek i slabin jejich týmů. Zároveň se jedná také o nejlepší možnou přípravu na blížící se mistrovství světa, které hosté v dubnu příštího roku právě Česká republika.

Svěřenci kouče Jiřího Vebra v průběhu suché části letní přípravy absolvovali čtyři pětidenní kempy, které hostila města Třemošná, Rokycany a Litoměřice. Tvrdé tréninkové dávky zde ještě polykali členové širšího kádru reprezentačního mužstva, před následujícím memoriálem trenéři už počet hráčů snížili. Zatímco na již zmiňovaná soustředění jezdila zhruba třicítka českých mladíků, na srazu v Břeclavi se ve čtvrtek hlásilo už jen 22 vyvolených. Co se týče samotné nominace na prestižní turnaj, pozvánku obdrželi 2 brankáři, 7 obránců a 13 útočníků. Na svou šanci navíc čeká dohromady 12 náhradníků, kteří jsou v případě potřeby připraveni připojit se k týmu. Mezi nimi vyčkává na svou šanci také Daniel Dolejš, šikovný gólman z řad našich Rebelů, jenž se nakonec neprobil na soupisku. Přednost před ním dostali jeho brankářští kolegové Patrik Polívka z Plzně a Marek Langhamer z Pardubic. Pozvánku tentokrát vůbec neobdržel Libor Šulák, talentovaný zadák z havlíčkobrodské mládeže, který v průběhu přípravy pravidelně figuroval na nominační listině mezi náhradníky.

Před ostrými boji v rámci Memoriálu Ivana Hlinky dnes sehrála Vebrova družina přátelský duel se Spojenými státy americkými, obhájci zlatých medailí. Čeští hráči svedli se silným soupeřem ze zámoří vyrovnanou partii a dlouho drželi naději na senzační výsledek, ovšem USA díky famóznímu finiši nakonec překlopily pomyslné misky vah na svou stranu. Gólový účet zápasu otevřel v 8. minutě po přečíslení 2 na 1 dravý forvard Euvstathio Soumelidis, jenž přetavil přihrávku Jakuba Houfka v české vedení. Hosté odpověděli na začátku 10. minuty zásluhou Alexe Galchenyuka a zanedlouho se ujali těsného náskoku po přesné trefě Sama Kurkera. Prostřední část se nesla především ve znamení velké nedisciplinovanosti na obou stranách barikády, ale vstřelenou branku fanouškům v ochozech nenabídla. V závěrečné dvacetiminutovce se však s góly doslova roztrhl pytel. Nejdříve vyrovnal po využité přesilovce krásnou střelou Petr Šidlík a zhruba za minutu už domácí soubor vedl, když se druhým přesným zásahem blýskl střelec Euvstathio Soumelidis. Státy předvedly výtečnou koncovku a nakonec se radovaly z vítězství. Po vyrovnání z hole Cristovala Nievese udeřil i Joseph Fox a za stavu 4:3 definitivně podtrhl triumf hostů střelou do opuštěné klece Ryan Lowney. USA tak mohly slavit výhru 5:3.

Sestava ČR:

Polívka (Langhamer) - Plášil, Košťálek, Knot, Hawlík, Šidlík, Plutnar, Houfek - Slováček, Zadražil, Zehnal, Simon, Matějček, Machač (C), Soumelidis, Volek, Nejezchleb, Hudeček, Sedláček, Schleiss, Franek.

Program českého výběru:

Příprava před turnajem:

Česko - USA 3:5 (Branky ČR: Soumelidis 2, Šidlík)

U18 Memoriál Ivana Hlinky, Břeclav, Piešťany:

Termín: 8. - 13. srpna 2011
Účastníci: Česká republika, Finsko, Kanada, Rusko, Slovensko, Švédsko, Švýcarsko, USA

Pondělí 8. srpna:

Česko - Švýcarsko (19:00)

Úterý 9. srpna:

Česko - Kanada (19:00, PP ČT4 Sport)

Středa 10. srpna:

Česko - Švédsko (19:00)

Pátek 12. srpna:

Zápas o 5. nebo 7. místo (15:30) Semifinále (19:00)

Sobota 13. srpna:

17:00 Finále nebo zápas o 3. místo

Poznámka:

Druhá část turnaje se hraje v Piešťanech. Pořadatelský tým (ČR a SR) hraje vždy v domácím prostředí.

Nominace českého výběru:

Brankáři:

Patrik Polívka (HC Plzeň 1929), Marek Langhamer (HC ČSOB POJIŠŤOVNA Pardubice)

Obránci:

Michal Plutnar (Bílí Tygři Liberec), Petr Šidlík (HC Dukla Jihlava), Karel Plášil (HC Moutfield), Adam Havlík (oba HC Vítkovice Steel), Jakub Houfek (HC Plzeň 1929), Ronald Knot (HC Slavia Praha), Jan Košťálek (HC Sparta Praha),

Útočníci:

Euvstathio Soumelidis (Lukko Rauma, Finsko), Tomáš Franek (HC Oceláři Třinec), Martin Matějček, Dominik Volek, Dominik Simon (všichni HC Sparta Praha), Ondřej Slováček, Jan Hudeček (oba HC Vítkovice Steel), Patrik Machač (HC Vagnerplast Kladno), Matěj Zadražil (HC Energie Karlovy Vary), Pavel Sedláček (PSG Zlín), Jan Schleiss (HC Plzeň 1929), Richard Nejezchleb (HC Slavia Praha), Richard Zehnal (Sioux City, USHL).

Náhradníci:

Lukáš Buchta (PSG Zlín), Tomáš Prokop (HC Moutfield), Marek Bail (HC Vítkovice Steel), Michal Jonáš (HC Oceláři Třinec), Josef Mikyska (Bílí Tygři Liberec), Vojtěch Tomeček (HC Energie Karlovy Vary), Ladislav Marek (BK Mladá Boleslav), Jan Trübenekr (HC Benzina Litvínov), Daniel Dolejš (HC Rebel Havlíčkův Brod).

Realizační tým:

Team manažer: Jakub Petr
Hlavní trenér: Jiří Veber
Asistent trenéra: Jakub Petr
Trenér brankařů: Marek Novotný
Kustod: Jaroslav Brabec
Lékař: MUDr. Jiří Dvořák

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu