8. 8. 2011 | Pavel Buňat

Jako druhý se v Kotlině představí Písek

Vstup do přípravných zápasů má A-mužstvo Rebelů úspěšně za sebou. V úvodním střetnutí dokázalo držet krok s extraligovou Kometou Brno a předvedlo sympatický výkon. Nyní přijíždí kvality Havlíčkova Brodu prověřit Písek, který se po odkoupení licence opět vrací do I. ligy. Utkání je na programu v úterý 9. srpna od 17.30 hod.

Foto: Matouš Novák (ihcpisek.cz)

IHC KOMTERM Písek

Hokej má v Písku dlouhodobou tradici, avšak klub, jak ho známe dnes, byl založen až v roce 1990. V letech 1994 až 2005 byli Písečtí pravidelnými účastníky I. ligy. Největší úspěchy zaznamenali v sezonách 1995/96 a 1996/97. Dva roky po sobě patřili mezi nejlepší prvoligové celky. Nejprve se probili až do semifinále (v prvním kole play-off vyřadili Havlíčkův Brod) a o rok později obsadili konečné 3. místo (play-off se nehrálo). Po nezvládnuté baráži v roce 2005 sestoupili do druhé ligy.

Druholigové vody Jihočeši opustili po sezoně 2009/10. Po úspěšném postupu se ale mezi prvoligovými soupeři příliš nedařilo. Nelichotivou vizitkou je poslední místo a prohraná baráž. Písek vstřelil nejméně branek ze všech a na play-off mu po skončení základní části scházelo 16 bodů. Návrat do druhé ligy se ale nekoná. Po odkoupení licence od odstoupivšího Vrchlabí se Písek zúčastní i dalšího prvoligového ročníku.

Kádr soupeře

Písecké mužstvo v přípravě čítá 31 hráčů, od loňska doznalo několika změn. K řece Otavě se stěhují útočníci Zdeněk Šperger a Vojtěch Mrkvička. Oba patřili v uplynulé sezoně ke hlavním tvářím táborského klubu a oba nasbírali shodně po 22 kanadských bodech.

Vojtěch Sedláček
V brance mají trenéři k dispozici čtveřici gólmanů. Nejzkušenější z nich je někdejší slovenský mládežnický reprezentant Zdenko Kotvan. Minulou sezonu odchytal v dresu Skalice hrající slovenskou extraligu. Mužstvo se před startem přípravných utkání ještě rozrostlo o mladého brankáře ze Sparty Vojtěcha Sedláčka. Loňská jednička bronzových juniorů Sparty si v závěru sezony připsala i start v nejvyšší tuzemské soutěži.

Mezi zadáky figuruje zkušený David Všetečka, který je odchovancem Písku a v týmu působil už v letech jeho prvního účinkování v I. lize, nebo další posila z Tábora Jan Kanov. Příslibem do budoucna jsou talentovaní mladíci z Českých Budějovic Josef Klement a Roman Vráblík .

V útočných řadách mimo již zmiňovaných dvou posil z Tábora působí také třeba staronová akvizice David Nedorost. I tento třicetiletý forvard odehrál poslední dvě sezony v Táboře, dříve jsme jej mohli vídat v Berouně, Znojmě či v Písku, kde hrával naposledy v sezoně 2003/04. Z loňského týmu zůstali například Jiří Kudrna, produktivní Jiří Ferebauer nebo Stanislav Polodna, vzdálený příbuzný havlíčkobrodského Petra Polodny.

Tým se podle slov manažera klubu pana Černého bude ještě měnit, Písek by mohl například využít spolupráce s extraligovými kluby Českých Budějovic, Sparty Praha nebo Kladna.

K prvnímu tréninku nastoupil Písek v tomto složení:
Brankáři: Vajner, Mastík, Kotvan
Obránci: Všetečka, Kanov, Vráblík, Dvořák, Klement, Semrád, Bača, Němeček R., Pavlíček, Turek
Útočníci: Kudrna J., Šperger, Slavík, Mošovský, Nedorost, Nouza, Mrkvička, Ferebauer, Polodna, Vaniš, Hrubant, Heidr, Saidl, Marek, Bernad, Sýbek, Kinkor

Písek v přípravě

Jihočeši mají za sebou úspěšný vstup do kolotoče přípravných zápasů. Na úvod v Nymburce vyzvali Ariada-Akpars Volžsk, který hraje 2. ligu Ruska a nyní se u nás připravuje na další sezonu. Trenér Milan Stárek do utkání postavil především mladé hráče bojující o místo v sestavě. Jeho tým ruského soupeře porazil 3:1.
Vedení se jako první ujal Volžsk. V 11. minutě přečíslení využil Vitaly Golubničuk, byl to však zároveň poslední gól, který mladý gólman Sedláček od ruských soupeřů obdržel. Poté už úřadoval pouze Písek. O své výhře rozhodl třemi přesnými trefami ve druhé části. Nejprve tečovanou střelou srovnal Petr Markulinec, o chvilku později už vedení na stranu hostů strhnul Josef Slavík. Za dalších pět minut po přečíslení síť rozvlnil Marek Vaniš a dvougólový náskok tým Milana Stárka udržel až do konce.

Sestava Písku:
IHC KOMTERM Písek: Sedláček - Kolář, Husák, Zíb, Bača, Kanov, Dvořák - Ferebauer, Mrkvička, Řehoř, Mošovský, Markulinec, Slavík, Hrubant, Sýbek, Bernad, Pavlíček, Homolka, Vaniš, Polodna.

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu