16. 8. 2011 | Redakce

Vůbec jsem nepočítal s tím, že dám hned dva góly, svěřil se Rebel Polodna

Pokud ho trenéři postaví do souboje s Třebíčí, bude to pro něj teprve druhý start v dresu havlíčkobrodských Rebelů. Útočník Petr Polodna sledoval kvůli nemoci úvodní dva zápasy svého týmu v přípravě na novou prvoligovou sezonu pouze z hlediště - a pořádně už ho svrběly ruce. „To je jasný, člověk si chce zahrát. Trénování v letním období je dřina, a každý zápas je zpestřením,“ hlásil devětadvacetiletý hokejista.

Foto: Otto Ballon Mierny, MF DNES

Do čtvrtečního duelu s polským Jastrzebie naskočil Polodna s obrovskou chutí a na jeho výkonu na ledě to bylo znát. „Fakt jsem se těšil,“ přiznal zkušený forvard, který soupeři poslal hned dvě gólové navštívenky. A obě jeho přesné rány mířily do horního rohu branky. „První byla taková žblabuňa, vůbec jsem nevěděl, jestli tam puk doletí. No a při druhé jsem stál blízko gólmana a stačilo puk jenom dloubnout nahoru,“ popsal obě úspěšné akce.

Skoro jako by byly střely do horních růžku soupeřovy branky jeho speciální parketou. Nebo snad ne? „Loni jsem možná ani tolik gólů nedal, takže o nějaké parketě vůbec nemůže být řeč,“ odmítal se smíchem odpověď. „Absolutně jsem nepočítal, že se dvakrát trefím hned v prvním zápase. Abych pravdu řekl, tak jsem se na začátku necítil dobře, byl jsem unavený,“ dodal.

Na vině nepříjemných pocitů z úvodu duelu prý byla jeho předchozí léčba antibiotiky. „Měl jsem zánět kotníku,“ prozradila jedna z nejvýraznějších posil prvoligového havlíčkobrodského A-týmu. „Naštěstí se ale nedostal přímo do kosti, takže jsem jen týden bral prášky. A teď už je zase všechno v pořádku. Měl jsem velkou kliku, že se to podařilo zachytit včas. Mohl jsem dopadnout mnohem hůř,“ oddechl si Polodna.

Přípravné derby s Třebíčí bude pro Rebely čtvrtým zápasovým testem, přičemž z předchozích tří si odnesli dvě výhry a jednu porážku. Příjemný je především pohled na střeleckou produktivitu brodského týmu. Zatím nasázeli svěřenci trenéra Petra Nováka soupeřům dohromady 15 gólů! „Pořád je to ale jenom příprava. Nám tyhle zápasy ukazují, na čem je potřeba ještě pořád hodně pracovat, a kde už naopak můžeme trochu ubrat,“ nechal se slyšet hlavní kouč HC Rebel. „Hlavně aby se nám nikdo nezranil,“ přispěchal s přáním.

Utkání v Třebíči začne v úterý v 17.30.

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu