22. 8. 2011 | Pavel Buňat

Do Havlíčkova Brodu zavítají Draci ze Šumperka

Po dvanácti dnech se Rebelové opět představí svému publiku na domácím ledě. Do Kotliny se přesouvají po dvou povedených zápasech v Třebíči a Hradci Králové. Dalším soupeřem bude prvoligový nováček Salith Šumperk, který v přípravě ještě nepoznal hořkost porážky. Havlíčkův Brod vyzve v úterý 23. srpna od 17.30 hod.

Foto: Lenka Rybaříková

Šumperk se vrací do 1. ligy

Draci jsou jako na houpačce. Neúspěšné sezony v 1. lize střídají ty veleúspěšné ve druholigových vodách. Opět jim stačila pouze jedna sezona a po roce si zase zahrají 1. ligu. Je to již třetí postup do první ligy za posledních pět let A postupují ve velkém stylu. V minulé sezoně odehráli i s play-off a baráží celkem 57 zápasů a pouze 7 jich prohráli! Stanovili navíc rekord českých hokejových soutěží, protože na domácím ledě ani jednou neprohráli! Nyní je čeká jasný úkol, a to udržet se v první lize. Předchozí dva pokusy byly neúspěšné, a tak má Šumperk jistě o motivaci postaráno. V přípravě zatím ukazuje, že má konkurenceschopné mužstvo a že by se to povést mohlo.

Bilance Havlíčkův Brod vs. Šumperk

Od sezony 2006/07 se oba soupeři v I. lize potkali 6krát. Bilance je zcela vyrovnaná – třikrát se z výhry radovali Rebelové, třikrát Draci. Z toho dvě utkání dospěli až do samostatných nájezdů. Střelecky lepší je o tři branky Šumperk.

Počet odehraných zápasů: 6
Bilance: 2-1-1-2
Výsledky: 1:4, 4:2, 3:2, 4:5sn, 4:3sn, 2:5
Skóre: 18:21

Kádr soupeře

Velkou ikonou šumperského mužstva je brankář Tomáš Štůrala. Šestadvacetiletý gólman v Šumperku hostuje z extraligového Zlína, za který si už zahrál i nejvyšší tuzemskou soutěž. V minulosti nastupoval také za Třebíč či Vrchlabí. Zajímavostí je, že Štůrala je držitelem zlaté medaile z mistrovství světa 2011 v in-line hokeji organizace FIRS.

Salith má v obraně hvězdného Aleše Holíka, nejlepšího obránce uplynulého druholigového ročníku, jenž posbíral úctyhodných 44 kanadských bodů (25+19)! Mezi nejlepší zadáky patřil i Tomáš Sedlák, někdejší hráč slovenské Nitry.
Výraznou posilou týmu je Aleš Křetínský, který také strávil několik sezon ve slovenské extralize a dobře jej známe i z týmu znojemských Orlů.

Velkou útočnou hvězdou je matador a dvojnásobný mistr světa Roman Meluzín. Mezi nejproduktivnější pak patří mladý talent Michal Velecký, Adam Červenka, Jakub Hulva a Daniel Vrdlovec.
Zajímavou posilou v útoku je zkušený Karel Plášek. Dlouholetý hráč Znojma přichází do Salithu na hostování.

Hráli v dresu soupeře

Daniel Vrdlovec v dresu Rebelů

Daniel Vrdlovec loni válel ve druhé lize, když ve 34 zápasech zaznamenal 41 kanadských bodů. Celou základní část odehrál v Novém Jičíně a do Šumperka se přesunul až na baráž. Angažmá u Draků předcházela i jedna sezona v Havlíčkově Brodě. Vrdlovec v našem klubu působil v ročníku 2009/10, kdy hostoval z extraligové Slavie Praha. Celkově odehrál 28 zápasů, v nichž zaznamenal dvě gólové přihrávky.

U Rebelů nyní působí hráč, který krátce za Šumperk nastupoval - Svatopluk Měrka. U našeho úterního soupeře absolvoval 5 zápasů. Asistoval u dvou branek. Na Vysočině nyní působí formou zkouškového období a snaží se probít do kádru. Příležitost ukázat se by mohl dostat třeba i proti svému bývalému klubu.

Šumperk v přípravě

Příprava Šumperka se nese v duchu polských soupeřů a remíz. Draci totiž dosud absolvovali pět přípravných zápasů a z toho tři sehráli proti polským soupeřům. A hned tři zápasy skončily nerozhodně.
Remízy po šedesáti minutách platily s polským Jastrzębie, Prostějovem a Horáckou Slavií Třebíč. Z výher se Draci radovali pouze proti dalšímu polskému soupeři, Unia Oswiecim, kterého porazili dvakrát 6:4 a 2:1.

Odehrané zápasy:
Šumperk – JKH GKS Jastrzębie 3:3 (Červenka, Matějka, Velecký)
Unia Oswiecim – Šumperk 4:6 (Velecký 2, Plášek, Haas, Matějka, Holík)
Šumperk – Unia Oswiecim 2:1 (Matějka, Cink)
Šumperk – LHK Jestřábi Prostějov 5:5 (Brunec, Hulva, Ondráček, Cink, Vrána)
Šumperk - Třebíč 2:2 (Haas, Vrdlovec)

Draci jsou tak v přípravě stále neporaženým celkem. Podobně jsou na tom i Rebelové, kteří sice na úvod nestačili na Kometu Brno, ostatní zápasy už ale vyhráli. V úterý nás tak v Kotlině čeká bezpochyby zajímavý duel. Začínáme v 17 hodin a 30 minut.

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu