23. 8. 2011 | Pavel Buňat

Rebelové v Kotlině rozstříleli Šumperk 7:3

H A V L Í Č K Ů V B R O D - V rámci dalšího přípravého utkání se v Kotlině střetli domácí Rebelové s Draky ze Šumperka. Duel nabídl pohledný a útočný hokej a diváci viděli celkem 10 branek! Havlíčkův Brod nasázel svému soupeře sedm gólu, a předvedl tak další kanonádu v přípravě. Velký podíl na vítězství má Votěch Němec, který se blýskl hattrickem. Stejně tak i Daniel Dolejš, jenž si svojí premiéru v A-mužstvu odbyl na jedničku. Foto: Lenka Rybaříková

Rebelové do utkání nastoupili s velkou změnou v sestavě. Mezi tři tyče se vůbec poprvé v A-mužstvu Havlíčkova Brodu postavil mladý talent, teprve sedmnáctiletý Daniel Dolejš. Na šumperské straně se žádné velké překvapení nekonalo a trenéři dali opět důvěru zkušenému Tomáši Štůralovi.

První třetina

Ihned po úvodním vhazování se Rebelové vrhli do útoku a začali diktovat tempo hry. První dvě formace prakticky nepustily Šumperk z obranného pásma. Štůrala však musel zasahovat jen minimálně.
Do první velké šance se v páté minutě dostali hosté. Po chybě domácí obrany se Šumperští dostali do přečíslení 3 na 1. Velecký vzal úlohu na sebe a pokusil se překvapit Dolejše, ten však puk poslal vyrážečkou do rohu. O chvilku později měl velkou šanci Holík, když nadvakrát z bezprostřední blízkosti střílel na mladého gólmana Rebelů. Ten si však pohlídal místo u pravé tyčky. Do útočného pásma se opět vrhl Havlíčkův Brod, od modré pálil Zítka a brzy na to se z prakticky nulového úhlu snažil překvapit Musil. Na začátku osmé minuty se do dobré pozici dostal Rytnauer, jeho střela z vrcholu pravého kruhu těsně minula tyčku hostující svatyně. Skóre neotevřel ani Haas - Dolejš opět skvěle pokryl prostor před brankou a lapil puk, tentokráte mu k tomu dopomohla i maska.

V polovině první třetiny se hra rozkouskovala a přelévala se „nahoru, dolů“, opět ale bez výraznějších šancí – Dolejš se Štůralou byli vždy skvěle připraveni, i když havlíčkobrodský gólman měl v tu chvíli o něco více práce. Ve dvanácté minutě Štůrala špatně rozehrál, a před Knotkem se na chvilku ocitla prázdná branka. Díky včasnému zásahu hostů se ke střele nedostal. Tentýž hráč o pár vteřin později prověřil betony hostující gólmana a následně se před ním opět ocitla poloprázdná branka. Byl ale včas zablokovaný a ke střele se znovu nedostal. V patnácté minutě si výlet do útočného pásma udělal Jan Matějka, který na sebe natáhl tři Rebely, objel branku a v prostoru mezi kruhy hledal svého spoluhráče Vránu, jenž puk nezachytil. V obrovské šanci se hned v následujícím útoku ocitl tandem Velecký – Červenka, který natřikrát z těsné blízkosti dorážel na Dolejše. Gólman Rebelů předvedl ukázkový rozštěp a jen díky němu domácí neinkasovali. Celou situaci přerušila až posunutá branka.

Až v čase 15:49 jsme viděli první vyloučení. Za katr putoval Sedlák ze Salithu Šumperk. Domácí zavřeli svého soupeře do klasického přesilového zámku, k žádnému většímu ohrožení branky ale nedošlo. Když už to vypadalo, že se první třetina dohraje v poklidu, tak si od modré čáry k pravé tyčce vybruslil Aleš Jelínek a nahrál ke druhé tyčce, kde čekal Jan Knotek. Útočník s číslem dvanáct spálil stoprocentní šanci, když hledal odkrytý růžek Štůralovy branky. Touš proletěl těsně nad břevnem. Ihned z protiútoku ještě zahrozil hostující Zdeněk Okál, unikal sám a v poslední vteřině první části se snažil vystřelit na Dolejše, na poslední chvíli ho odstavil za hranicí pravidel Poskočil, za což byl následně vyloučen.

Druhá třetina

První přesilová hra Šumperku přinesla další parádní zákrok Dolejše, který vykopával puk z brankoviště po precizní teči Veleckého. Ve třiadvacáté minutě napřáhl z pravého kruhu Roman Meluzín, našel však připravenou lapačku domácího strážce branky.
Meluzín následně usedl na trestnou lavici za hákování. Přesilovka Rebelům vůbec nevyšla, měli dokonce problém se dostat do útočného pásma, kde nakonec strávili jen minimum času z trestu šumperského matadora. Krátce po skončení jeho trestu našel Kostourek před brankou Martina Zábranského a Štůrala se musel proti jeho okamžité střele činit.

V čase 25:45 se ukázal domácí kouzelník VOJTĚCH NĚMEC, který prokličkoval mezi trojicí šumperských hráčů, položil si Štůralu a nekompromisně zavěsil pod horní tyčku – 1:0!
V osmadvacáté minutě se hosté snažili o odpověď. Daniel Vrdlovec napřáhl od modré a nepříjemně zasáhl Daniela Dolejše do masky. Jenže byli to znovu domácí, kdo udeřil. Čas 28:03 přinesl druhý zásah Havlíčkova Brodu. Martin Zábranský bojoval za brankou a prostrčil puk do brankoviště, kde se jej chopil MILAN KOSTOUREK a lehkým padáčkem přehodil gólmana hostí – 2:0!

Oba celky ani po dvou brankách na aktivitě neubraly. Dalším zákrokem vleže se zaskvěl Dolejš, když zabraňoval Zdeňku Okálovi v dorážce. Následně došlo mezi šumperským forvardem a havlíčkobrodským kapitánem Marianem Moravou k menší potyčce, za což oba vyfasovali po dvouminutových trestech za hrubost. Ve hře čtyři na čtyři zahrozil svým únikem Lukáš Poskočil, Štůrala ale skvěle proti jeho střele zasáhl lapačkou.
Ihned poté, co Okál naskočil na led, přihrál dobře postavenému Červenkovi u levé tyčky. Ukvapenou střelou ale netrefil prostor mezi třemi tyčemi.

A když opět hosté zvyšovali svojí aktivitu, vzal si puk na hokejku VOJTĚCH NĚMEC a v samostatném úniku doslova dotlačil touš za branku. Jen o 30 vteřin později, v čase 37:01 se domácí radovali počtvrté! Na 4:0 zvýšil ONDŘEJ STEHLÍK, který si sjel na Štěpánkovu nahrávku z pravé strany kluziště a ihned poslal puk na branku, čímž nedal Štůralovi vůbec žádnou šanci. Hostující gólman obdržel další, přesně mířený gól pod horní tyčku.

Po gólové smršti nebezpečně zahrozil Velecký, jehož střela se po Červenkově přesné nahrávce otřela o tyčku. A aby toho nebylo ve druhé třetině málo, tak v čase 39:25 v oblasti pravého kruhu napřáhl VOJTĚCH NĚMEC a jeho pumelice se zastavila až o síť – 5:0! Němec tak zkompletoval svůj hattrick. V závěru třetiny byl ještě za hákování vyloučen domácí Stehlík.

Třetí třetina

Pokračující početní výhoda přinesla první branku Šumperka. Haas našel ve čtyřicáté druhé minutě před brankou číhajícího ADAMA ČERVENKU, který okamžitou střelou umístil puk nad levý beton přesouvajícího se Dolejše – 5:1. Hrubostí se podruhé v zápase po prvním gólu hostů provinil Marian Morava, společně s ním byl za stejný prohřešek vyloučen i Marek Haas.
Šumperk ve hře se čtyřmi hráči hodně zlobil domácí obranu. Okál s Matějkou dlouho míchali s pukem v útočném pásmu, až se první jmenovaný dostal do veliké šance a jen o malý kousek minul horní tyčku. Vzrůstající aktivita hostů přinesla dvě vyloučení na straně Havlíčkova Brodu. Krátce po sobě se provinili Jonáš a Fiedler. Ve dvojnásobné přesilové hře předvedl další neuvěřitelný zákrok havlíčkobrodský mladík. Tygřím skokem zabránil prakticky jistému gólu Veleckého, jenž předtím střílel na téměř odkrytou branku. Rebelové skvěle bránili, a v oslabení dokonce zahrozili střelou na branku. Té se ujal David Jonáš ihned po návratu z trestné lavice. Oslabení 3 na 5 tak přečkali bez úhony.

Výhodu přesilové hry znovu dostali i svěřenci Petra Nováka, hákováním se totiž provinil Vrána. Obranou hostů skvěle pronikal Kostourek, Štůrala však puk skvěle vykopl. Hru následně přerušila pravá bitka. Pěstního souboje se zúčastnili Štěpánek a Okál, načež oba dostali čtyřminutové tresty. Domácí útočník sklidil velké ovace poté, co svému soku dokázal přetáhnout dres přes hlavu.
Další faul vyrobil i Morava, a tak se zanedlouho Salithu naskytla zkrácená početní výhoda. A tu bleskově využil! ALEŠ HOLÍK zápěstní střelou z mezikruží překonal Dolejše (čas 50:51), a vykřesal tak pro hosty jiskru naděje – 5:2.
Ale domácí neponechali nic náhodě a v čase 52:22 opět zvyšovali svoje vedení. Polodna v situaci 2 na 1 našel přes celou šířku kluziště Vondráčka, který v dobré pozici pálil na branku. Štůrala puk stačil vykopnout, ale pouze k dojíždějícímu LADISLAVU RYTNAUEROVI, jenž už neměl těžkou práci.

Krátká přesilovka se nabídla opět Šumperku, jenže Vrdlovec za pár desítek vteřin ošklivě zasáhl Stehlíka hokejkou do obličeje a nemohlo následovat nic jiného než další vyloučení.

A ve hře 4 na 4 padla další branka. Aktivní MICHAL VELECKÝ se na konci 55. minuty dočkal prvního gólového zásahu. Spoluhráč Haas mu připravil skvělou pozici a Velecký nikým před brankou nehlídaný zamířil přesně k tyčce – 6:3. Uběhly pouhé dvě minuty a gólové hody pokračovaly. Kotouč putoval v útočném pásmu po ose Milan Kostourek - Vojtěch Němec - MARTIN HADRAVA, přičemž posledně jmenovaný z prostoru mezi kruhy našel svou střelou účinný recept na brankáře Štůralu.
V posledních dvou minutách zápasu jsme viděli již jen občasné útočné výlety Havlíčkobrodských. Utkání se již v poklidu dohrálo. Rebelové vybojovali vysokou výhru 7:3.

Samostatné nájezdy

Utkání zakončily samostatné nájezdy a i v těch byli úspěšnější Rebelové. Vyhráli v poměru 1:0, přičemž jediným úspěšným exekutor byl Jonáš Fiedler se svojí přízemní střelou. Poskočil ani Zábranský neuspěli.
A stejně na tom byli i šumperská trojice Vrdlovec, Velecký a Holík. Ani jeden nedokázal vyzrát na Daniela Dolejše.

Statistiky hráčů

Statistiky brankářů

Ohlasy k utkání

přát.. kolo, úterý 23.8.2011 od 17:30
ZS Kotlina
7:3
(0:0, 5:0, 2:3)
Havl. Brod - Šumperk

Statistiky zápasu

Branky a nahrávky: 27. Voj. Němec, 29. Kostourek (Zábranský, Knotek), 37. Voj. Němec (Jonáš), 38. Stehlík (Štěpánek), 40. Voj. Němec (A. Jelínek), 53. Rytnauer (Vondráček, Polodna), 58. Hadrava (Voj. Němec, Kostourek) - 42. A. Červenka (Haas), 51. A. Holík (A. Červenka), 55. Velecký (Haas). Rozhodčí: Tomáš Kukeně - Michal Habásko, Petr Křivohlavý. Vyloučení: . Využití: . V oslabení: . Diváci: . Střely na branku: . Průběh utkání: 5:0, 5:2, 6:2, 6:3, 7:3.

Sestavy

Havl. Brod

Dolejš (Suchan) - Poskočil, A. Jelínek, Sova, Morava (C), Zítka, Pavlík, Yindiphol, Novotný - Hadrava, Vondráček, Knotek, Musil, Jonáš, Zábranský, Kostourek, Rytnauer, Voj. Němec, Petr Štěpánek, Jonáš Fiedler, Petr Polodna, Ondřej Stehlík.

Šumperk

Štůrala (Boška) - Holík (C), Zacpálek, Křetínský, J. Tesařík, R. Ondráček, Sedlák, Drtil - Okál, Meluzín, Matějka, Haas, Velecký, A. Červenka, Cink, Skoumal, Vrdlovec, Vrána.

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu