16. 9. 2011 | Richard Wagner

Do Kotliny dorazí favorizovaní Piráti, Chomutov má po prvním kole dva body

Rebelové si v prvním kole smlsli na nováčkovi ze Šumperku, kterého potupili na ledě v Kotlině sedmi brankami. A hokejové menu na domácím svatostánku Rebelů pokračuje znovu už v sobotu, kdy svěřenci trenéra Petra Nováka vyzvou favorizované Piráty Chomutov. Severočeši v uplynulém kole překvapivě klopýtli na svém zbrusu novém ČEZ stadionu s Benátkami nad Jizerou, které udolali až po samostatných nájezdech. Utkání začíná v sobotu 17. 9. 2011 v 17:00.

Soupeř Piráti Chomutov

Brankáři

Jednou z nejvýznamnějších posil Pirátů je havlíčkobrodskému publiku velmi známý brankář Milan Řehoř, který v uplynulých sezonách oblékal dres regionálního rivala z Jihlavy. Řehoř patřil v uplynulých letech k brankářské špičce první ligy, dokonce si odbyl extraligový debut, když nastoupil za Třinec k nájezdům a pomohl k zisku bonusového bodu ve Znojmě.

A důvěru dostal tenhle gólman také ve středečním úvodním zápase na chomutovském ledě proti Benátkám nad Jizerou. Nevedl si sice špatně, přesto byla výhra až v nájezdech lehkým zklamáním. Na lavičce byl připraven nastoupit Miroslav Hanuljak, který je v dresu Chomutova už čtvrtou sezonu v řadě a v loňském ročníku si připsal svůj extraligový debut v dresu Plzně. Hanuljak loni své náhradníky do branky příliš nepouštěl, jenže v play-off ho zastínil Alexander Hylák. Ten nyní odešel před novým soutěžním ročníkem na Slovensko.

Hráči v poli

Brodský odchovanec Aleš Pavlas c dresu Pirátů
Asi nejvýraznějšími posilami jsou Američané Dwight Helminen, jenž přišel z finského Lahti, a Jeff Jilson, který loni působil v Pardubicích a kanadský obránce Brett Palin. Ten loni působil v celku Milwauke Admirals v AHL.

Dwight se uvedl v úvodním zápase na výbornou. Vstřelil třetí branku svého mužstva a navíc si připsal i asistenci u gólu Davida Hrušky, který by měl rovněž patřit k tahounům Pirátů. Zkušený čtyřiatřicetiletý hokejista strávil spoustu let v pražské Slavii a loni působil i v Karlových Varech formou střídavých startů.

V kádru Chomutova působí také odchovanec havlíčkobrodského hokeje Aleš Pavlas, jenž hrával za juniorku Slavie, kde nakoukl do extraligy, ale nikterak výrazně. To se mu povedlo až v sezoně 2006-07, kdy po několika letech strávených v Ústí nad Labem nastupoval za Kladno, odkud před sezonou 2009-10 odešel do svého momentálního působiště.

Pozor by si měli obránci dávat také na Milana Krafta, který hrál také za ruský Avangard Omsk, ale prosadil se hlavně v dresu karlovarské Energie. V dresu Energetiků nastupoval i Jakub Grof, obránce, jenž si loni zahrál i za Zlín v nejvyšší soutěži, a Štěpán Hřebejk. Opomenout nesmíme ani ze Sparty příchozího Karla Hromase a obránce Jaroslava Mrázka, který přišel před sezonou také z pražského týmu.

Chomutov v přípravě

Piráti odehráli celkem dvanáct přípravných zápasů, ve kterých si vedli velmi dobře. Prohráli jen tři utkání, a sice s Litvínovem 3:6, s Kadaní 1:2 po nájezdech a v Karlových Varech utrpěli debakl 1:8. Piráti začali přípravu utkáním s Energetiky, které porazili 3:2, a v dalším zápase zdolali i další celek z nejvyšší tuzemské soutěže - Spartu Praha, 4:2.

Následně se Piráti vydali na turnaj na Slovensko, konkrétně do Zvolenu, kde postupně porazili domácí Zvolen 3:2, Žilinu udolali svěřenci trenéra Václava Sýkory v poměru 5:2 a na závěr turnaje přehráli i slovinskou Ljubljanu (Lublaň) 4:0. Stali se tak celkovými vítězi.

Poté se Piráti ještě dvakrát střetli s Berounem (7:0 a 7:5) a Kadaní (4:2 a 1:2 na nájezdy) V posledním zápase pak oplatili litvínovské Vervě porážku a zvítězili těsně 2:1.

Minulé kolo

Piráti Chomutov – HC Benátky nad Jizerou 4:3 sn (3:1,0:1,0:1 – 0:0)

Chomutovští začali sezonu slibně a po první části vedli už 3:1, ale další dvě třetiny se již proti skvělému Stejskalovi prosadit nedokázali. Naopak Benátky se vzchopily a dokázaly vyrovnat. V prodloužení již mohli Piráti rozhodnout, ale naděje Benátek na výhru podržel gólman Stejskal. O výhře Severočechů rozhodl až v nájezdech Marek Sikora, který proměnil nájezd stejně jako Nikola Gajovský.

Branky a nahrávky: 7. Hruška (Grof, Helminen), 11. Mrázek (Hafenrichter, Hruška), 19. Helminen (Procházka, Grof), 66. Sikora - 14. Vála (Král, Vařecha), 34. Skořepa (Liška), 43. Skalický (Kica) . Rozhodčí: Svoboda - Brejcha, Suchánek . Vyloučení: 3:5, navíc Kajínek (BNJ) 10 OT . Využití: 2:0 . Diváci: 2231. Střely na branku: 51:29 . Průběh utkání: 2:0, 2:1, 3:1, 3:3, 4:3.

Sestava Pirátů

KLH Chomutov: Řehoř (Hanuljak) - Mrázek , Havíř, Macháček, Palin, Jillson, Pulpán, Grof, Mazanec - Helminen, Hromas, Jíra, Kraft, Sikora, Hřebejk, Kůs, Ondřej, Procházka, Hruška, Gajovský, Hafenrichter.

Kdo bude trápit soupeře?

V brance domácích by se měl představit opět Stanislav Neruda, který v uplynulém kole udržel čisté konto v zápase proti Šumperku. Na druhé straně se zřejmě objeví v brankovišti už zmiňovaný Milan Řehoř. Útok Rebelů bude opět táhnout Milan Kostourek. Pirátskou bárku by měl vést David Hruška a věrného pobočníka kapitánovi lodi plující po prvoligovém moři by mu mohl dělat Dwight Helminen

Foto: www.piratichomutov.cz

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu