18. 9. 2011 | Redakce

Že jsem dal vítězný gól? To je přeci jedno, hlavně, že máme tři body, hlásil Koma

Sobotní podvečer patřil v Kotlině prezentaci, jak má vypadat správný hokejový souboj. Spousta gólů, akcí, dramatických situací, výborných zákroků brankářů, ale samozřejmě také několik zbytečných chyb. Vítěznou směs ze všech těchto ingrediencí nakonec namíchali havlíčkobrodští Rebelové, kteří porazili Piráty z Chomutova těsně 5:4. Rozhodující gól domácího týmu vstřelil necelé tři minuty před koncem obránce Jaroslav Koma.

Takových zápasů víc, tak mají kardiologové a internisti o práci na dlouho postaráno. Komu v závěru sobotního utkání nevyletěl tlak a tep prudce nahoru, byl na zápase zcela evidentně omylem. „Ne, tep si teď rozhodně měřit nebudu,“ znělo z prostoru havlíčkobrodské kabiny bezprostředně po utkání možná ještě o něco častěji než samotný vítězný křik Rebelů.

Infarktový závěr, při kterém se brodský brankář Stanislav Neruda vytasil hned s několika famózními zákroky, nemohl nechat žádného fanouška ani hráče chladným. Především on zabránil Severočechům v cestě za vyrovnáním. „Staník chytá naprosto skvěle, neuvěřitelně nás podržel. Předvedl to ostatně už v prvním zápase se Šumperkem,“ nešetřil komplimenty na adresu spoluhráče obránce Jaroslav Koma.

A zatímco domácí gólman odchytal celý zápas sám, na straně Severočechů se brankáři střídali už po necelých patnácti minutách hry. Třetí přesná trefa Rebelů se stala osudnou pro Milana Řehoře, kterého nahradil Miroslav Hanuljak. „Nechci Řehoře vinit že všech tří gólů, ale při tom třetím si myslím, že měl reagovat lépe. Je sice pravda, že naši hráči dostatečně nepokryli domácího střelce, ovšem byla to střela zápěstím, která letěla blíž k tyči,“ vysvětloval změnu hlavní kouč Pirátů Václav Sýkora. „Zkrátka tři góly během třetiny jsou dost,“ dodal.

Pod tříbodovou výhru se podobně výrazně jako Neruda podepsal také už zmiňovaný Koma. V úvodní třetině přihrál na gól Jana Semoráda, ve druhé nastřelil tyč a na začátku 58. minuty zvyšoval náskok svého týmu v přesilovce na 5:3. „Byli jsme v tu chvíli na ledě s jinou lajnou, než s jakou jsme sehraní. Ale viděl jsem, že puk má Rýťa (Ladislav Rytnauer – pozn. red.) na straně u mantinelu a jelikož vím, že je to velmi šikovný hráč, který má oči všude, nabruslil jsem si před bránu a čekal, jak to dopadne,“ popsal rozhodující moment zápasu šestadvacetiletý bek.

A naštěstí pro Rebely to dopadlo dobře. „Jo, spadlo mi to tam, jenže to, že jsem ho dal já, není vůbec důležité. Tady jde především o to, že máme další tři body a že jedeme tak, jak chce trenér. Chomutov asi moc spokojený není, ale my maximálně,“ hlásil s úsměvem. Hned vzápětí ale přispěchal s dodatkem. „Pořád máme samozřejmě na čem pracovat, je tam ještě celá řada nedostatků. Nesmíme ani trochu polevit,“ burcoval.

Do Havlíčkova Brodu přišel tenhle šikovný obránce na konci srpna a od začátku tvrdil, že se mu v Kotlině moc líbí. A na jeho úvodním prohlášení se viditelně nic nezměnilo. „Máme velmi vyspělý tým,“ spustil. „Tím nechci nic zakřiknout, to má být pochvala pro kluky, abychom takhle dřeli pořád dál. Opravdu moc se mi líbí, jak se tady pracuje. I po tréninku se pořád ve velkém počtu scházíme a cvičíme navíc. Klobouk dolu, tohle jsem ještě nezažil,“ pochvaloval si Koma.

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu