20. 9. 2011 | Martin Pešout

Suchan to měl v Ústí těžké: Rozhodly slepené góly, říká

Ú s t í n/L. - Nastoupil poprvé v sezóně a chvílemi nevěděl, kde mu hlava stojí. Ústečtí Lvi na Jaroslava Suchana vyslali přes padesát střel, inkasoval pětkrát. A to svůj tým mnohokrát zachránil ještě od větší gólové pohromy. „Ústí ve druhé třetině vstřelilo dvě slepené branky, to rozhodlo,“ vrací se k pondělnímu utkání brankář Havlíčkova Brodu.

Rebelové deklasovali Šumperk, přetlačili Chomutov. Na ledě obhájce prvoligového titulu však tvrdě narazili, přestože po první třetině to tak vůbec nevypadalo. Jaroslav Suchan v brance hokejistů z Vysočiny si na nedostatek práce opravdu stěžovat nemohl. Ve druhé polovině utkání ho domácí hokejisté Slovanu podrobili řádnému tlaku.

Tentokrát jste si pořádně zachytal, jak jste utkání prožíval?

Každý zápas chceme vyhrát, přivézt nějaké body. Mohlo se stát cokoliv, mohli jsme mít více přesilovek a třeba bychom se gólově dotáhli. Práce jsem měl dost, rozhodující byly dva slepené góly Ústí ve druhé třetině. Nejdříve střílel bek od modré, kotouč byl tečovaný a proklouzl mi do branky. Hned vzápětí Ústí odskočilo na tři góly a bylo víceméně hotovo.

První třetina přitom z vašeho pohledu vypadala velmi nadějně, co se poté stalo?

Bylo to vyrovnané, důležitým momentem utkání byla i naše neuznaná branka ze druhé třetiny. Asi to byl gól, ale z mé pozice jsem ho neviděl. To je na posouzení rozhodčího. Ústí posléze dalo dva góly, na které jsme snížením stihli reagovat. Získali jsme naději, kterou jsme záhy znovu ztratili po třetí brance domácích. Navrch po chvíli vstřelili i čtvrtou branku, to nás srazilo.

Jaké jste měli plány do třetí části. V té vás Ústí k ničemu nepustilo...

Přitom jsme chtěli útočit a zápas ještě zdramatizovat. Nepovedlo se, Ústí nám nic nedovolilo. Nepřivezli jsme žádný bod, to je pokaždé nepříjemné.

Poprvé proti vám nastoupil Miroslav Třetina, donedávna hlavní pilíř havlíčkobrodského týmu. Jaké to bylo?

S Mírou se známe spoustu let. V závěru utkání jsme se i pozdravili. V přesilovce vystřelil a při prerušení ke mně dojel a poklepal mě do betonů. Předtím jsem zalehl puk, on už nedorážel. To bylo fair-play.

Nově spolupracujete s extraligovou Kometou Brno. Jak se na to díváte?

V srpnu se k nám připojilo několik kmenových hráčů Komety, třeba Jarda Koma. Občas někdo přijede od nich, někdy třeba některý hráč od nás se prosadí v Kometě. Například Zohorna. Vloni jsem v Brně zaskakoval na tři zápasy jako dvojka míto Jirky Trvaje, který byl zraněný. Předtím jsme jezdili na Slavii.

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu