24. 9. 2011 | Ladislav Vácha, Radoslav Vavřina

Starší dorost musel skousnout další porážku, prohrál v Liberci

Starší dorostenci havlíčkobrodských Rebelů utrpěli další porážku. Tentokrát se postavili pod Ještědem Bílým Tygrům, s nimiž drželi krok jen první třetinu. v prostřední části už nabrali Mariškovi svěřenci dvoubrankové manko a nakonec prohráli vysoko 1:5. Šanci na reparát mají už v sobotu, kdy doma vyzvou Pardubice.

První třetina přinesla velké množství šancí, hned z té první vyložené se Tygrům povedlo skórovat. Adam Dlouhý najel po křídle před branku, jenže jeho střela pouze orazítkovala břevno. K dorážce se ovšem dostal Ivo Procházka, který před brankou našel ideálně postaveného Jakuba Klímu, který nekompromisně překonal gólmana Čeňka Nováka - 1:0. Následovala ale první přesilovka Rebelů, kterou se podařilo Tomáši Dvořákovi využít tvrdou ránou od modré - 1:1.

Po osmi minutách hry se k puku po přihrávce z rohu dostal opět Adam Dlouhý, který tentokrát zaparkovaný na brankovišti trefil Novákův beton. Na druhé straně se David Krajhanzl pokusil překonat libereckého brankáře Josefa Sobotku tečí prudké přihrávky, mladý gólman ale úspěšně vyšvihl svou lapačku, kterou puk zastavil.

V patnácté minutě začalo období brejků. Na jedné straně to byl havlíčkobrodský Marek Němec, na druhé straně Tomáš Račický, oba gólmani ale vyšli ze soubojů jeden na jednoho úspěšněji. V poslední minutě ještě jednou zkoušel štěstí aktivní Adam Dlouhý, který už podruhé seznámil břevno Novákovy branky s tvrdostí své střely.

Druhá třetina začala také ve velice záživném tempu, už v první minutě se opět Adam Dlouhý dostal před Nováka, ani on, ani dojíždějící Matěj Psota ale hostujícího gólmana nepřekonali. Větší štěstí měli Tygři o pět minut později, kdy Matěj Psota velice šikovně našel na druhé straně brankoviště Jakuba Klímu, který zakončoval do odkryté klece - 2:1.

Liberecké štěstí pokračovalo o pár okamžiků později, kdy střelu beka Michala Beránka od modré čáry tečoval přímo pod víko Jakub Kalfiřt - ukázková změna směru změnila i stav skóre - 3:1. Kalfiřt ale určitě neměl dost a když mu ve čtyřiatřicáté minutě Dominik Hrníčko položil Nováka, zakončoval do hokejky brankáře, který předvedl jeden ze svých nejlepších zákroků večera.

I třetí dějství začalo velice aktivně, a to při přesilovce hostů. Kdo by to byl ale čekal, že z této situace budou těžit domácí, když Ivo Procházka vyhrál vhazování v útočném pásmu a Marek Langhammer napřáhl a svou jedovkou trefil horní růžek havlíčkobrodské svatyně. Hosté tedy ztráceli už o tři branky, ale mohli se vrátit zpět, Dvořákova dorážka Breberovy střely však mířila do boční sítě místo odkryté branky.

O dvě minuty později se v libereckém brankovišti vytvořil závar, který se rozhodl vyřešit Michal Beránek vyhozením puku ručně, což se sudím v žádném případě nelíbilo, a tak odpískali trestné střílení. V liberecké brance vystřídal Sobotku mladší Daniel Skřebský, který vychytal aktivního Tomáše Chlubnu a vrátil se zpět na post náhradníka.

Ve čtyřiapadesáté minutě si připsal svůj první gól v zápase Jan Slavík, který zakončoval kombinaci téměř v půlce přesilové hry - 5:1. Uplynula minuta a Rebelové se pokusili ještě zkorigovat stav střetnutí, ani Tomáš Chlubna, ani Tomáš Ludvík na Sobotku, kterému pěkně vypomohl útočník Hrníčko, nevyzráli. Tygři si tak připsali svou první domácí výhru v sezoně a posouvají se na třetí místo před Pardubice.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Lukáš Bláha 0 0 0 -2 2
Lukáš Brebera 0 0 0 -1 0
Filip Dundáček 0 0 0 -1 0
Tomáš Dvořák 1 0 1 -2 2
Ondřej Hlídek 0 0 0 0 0
Tomáš Chlubna 0 1 1 -1 2
Jan Krajcigr 0 0 0 0 0
David Krajhanzl 0 0 0 -1 0
Milan Křípal 0 0 0 0 0
Petr Kuchta 0 0 0 -1 4
Dominik Kundrát 0 0 0 -2 0
Tomáš Ludvík 0 0 0 -1 0
Jaroslav Meloun 0 0 0 -1 2
Marek Němec 0 0 0 -1 6
Filip Nováček 0 0 0 -2 4
Martin Osmík 0 0 0 -1 0
Daniel Vosyka 0 0 0 -1 0
Radim Žuček 0 0 0 -2 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Čeněk Novák 60 0 5 41 0 0

Ohlasy k utkání

5. kolo, pátek 23.9.2011 od  
Liberec
5:1
(1:1, 2:0, 2:0)
Liberec - Havl. Brod
Extraliga staršího dorostu

Statistiky zápasu

Branky a nahrávky: 4. Klíma (Procházka), 26. Klíma (Psota), 29. Kalfiřt (Beránek, Langhammer), 42. Langhammer (Procházka), 54. Slavík (Zacha) - 5. Dvořák (Chlubna). Rozhodčí: Hladík - Daněk, Hanzlík. Vyloučení: 8:11. Využití: 1:1. V oslabení: 1:0. Střely na branku: 46:29. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 5:1.

Sestavy

Liberec

Sobotka (na TS v 52. min. Skřebský) - Havlín, Erlebach, Mrázek, Kalfiřt, Slavík, Beránek, Pyrochta, Pálek - Hrníčko, Zacha, Klíma, Belovič, Psota, Havlas, Langhammer, Žďárský, Račický, Dlouhý, Procházka, Suska.

Havl. Brod

Novák - Žuček, Dvořák, Bláha, Křípal, Meloun, Krajcigr, Dundáček - Vosyka, Kuchta, Osmík, Hlídek, Nováček, Chlubna, Brebera, Ludvík, Krajhanzl, Kundrát, Němec.

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu