26. 9. 2011 | Richard Wagner

Souhrn 6. kola: Rebelům se nedaří, body teď sbírají jejich soupeři

Druhá nejvyšší tuzemská soutěž pokračovala šestým kolem, ve kterém poprvé padli hráči Hradce Králové, kteří nestačili na chomutovské Piráty. Naopak Rebelové dále klesají prvoligovou tabulkou, jelikož nestačili na Olomouc. To jejich největší rival z Jihlavy díky hattricku Daniela Hodka bral všechny body v Písku. Ústí i Šumperk doma nadělili svému soupeři sedm branek a prvního vítězství se dočkala i Třebíč, která porazila v prodloužení Kadaň.

Naše shrnutí začneme v třebíčské MANN+HUMMEL areně, kde došlo ke střetnutí dvou celků ze spodku tabulky. Horácká Slavia sice vedla po druhé třetině 3:1, ale Kadaň v závěrečné třetině dokázala vyrovnat. V prodloužení však strhnul vítězství na stranu Třebíče Vilém Burian.

V souboji mezi Benátkami a Berounem dlouho vedli domácí pouze 1:0, ale v závěrečném dějství dokázali své vedení navýšit o další dvě branky a vypadalo to na jednoznačnou situaci pro domácí. Michal Poletín ale dokázal dvě minuty před koncem dvěma brankami snížit na jednobrankový rozdíl, ale na vyrovnání se Berounští již nezmohli, a navíc ještě inkasovali gól do opuštěné klece.

Černá série Havlíčkova Brodu pokračuje. Tentokrát byla nad jeho síly Olomouc. Rebelové drželi po první třetině s Hanáky krok a dokonce se ve druhé třetině dostali do vedení, ale Olomouc dokázala po dvou rychlých brejcích utkání otočit a výsledek udržet.

Poprvé v sezoně ztratil body Hradec Králové, nad jehož síly byli Piráti Chomutov. Pro domácí Severočechy bylo utkání jednoznačnou záležitostí. Piráti vedli krátce po polovině utkání již o tři branky a měli utkání ve svých rukou. Hradci se sice povedlo snížit, ale pár minut před koncem stanovil konečnou podobu skóre Kraft.

V jednoznačnou záležitost se proměnilo utkání dvou severočeských týmů. Ústečtí Lvi si na domácím ledě pohráli s nováčkem z Mostu, kterému nadělili sedm branek a donutili Melichara střídat. Do listiny střelců se zapsalo hned sedm střelců ústeckých Lvů.

Šumperský střelec Michal Velecký si do svých statistik připsal již druhý hattrick v sezoně. Tentokrát nasázel tři branky do sítě Litoměřic, které utrpěli v Šumperku debakl 7:3. Draci se oklepali ze sobotního výprasku 9:1 na půdě Ústí nad Labem a díky tomuto vítězství dostali již na šestou příčku.

Písek hostil na svém ledě Duklu Jihlava, jež měla do utkání raketový nástup a již po půl minutě vedla 1:0. A v gólovém snažení pokračovala i dále, po čtvrt hodině vedla už 3:0 a těsně před druhou přestávkou završil hattrick Daniel Hodek. Písek sice ještě snížil, ale to již nic na výsledku nezměnilo.

Výsledky 6. kola

SK Horácká Slavia Třebíč - SK Kadaň 4:3pp
HC Benátky nad Jizerou - HC Berounští Medvědi 4:2
HC Rebel Havlíčkův Brod - HC Olomouc 3:4
Piráti Chomutov - HC VCES Hradec Králové 4:1
HC Slovan Ústečtí Lvi - HC Most 7:2
Salith Šumperk - HC Stadion Litoměřice 7:3
IHC KOMTERM Písek - HC Dukla Jihlava 1:4

All star podle redakce HC Rebel Havlíčkův Brod

Útočník kola: Daniel Hodek (HC Dukla Jihlava)
Obránce kola: Jan Klobouček (HC Slovan Ústečtí Lvi)
Brankář kola: Dominik Furch (HC Berounští Medvědi)
Překvapení kola: Salith Šumperk - HC Stadion Litoměřice 7:3
Návštěva kola: Piráti Chomutov - HC VCES Hradec Králové 2615
Sestava kola: Dominik Furch (BER) - Jan Klobouček (UNL), Jakub Grof (CHM) - Daniel Hodek (JIH), Michal Velecký (SUM), Michal Poletín (BER)
Branka kola: Jan Alinč (HC Slovan Ústečtí Lvi)
Průměr gólu na zápas: 7,0
Průměrná návštěva kola: 1228 diváků

Kanadské bodování po šesti kolech

1. Vít Budínský (útočník, Hradec Králové) - 10 bodů (8+2)
2. Aleš Padělek (útočník, Dukla Jihlava) - 10 bodů (2+8)
3. David Ludvík (útočník Ústí nad Labem) - 9 bodů (3+6)
4. Martin Šagát (útočník, Ústí nad Labem) - 9 bodů (2+7)
5. Michal Velecký (útočník, Šumperk) - 8 bodů (6+2)
6. Jakub Lev (útočník, Ústí nad Labem) - 8 bodů (5+3)
7. Jan Alinč (útočník, Ústí nad Labem) - 8 bodů (4+4)
8. Jan Knotek (útočník, Havl. Brod) - 8 bodů (3+5)
9. Daniel Hodek (útočník, Jihlava) - 7 bodů (7+0)
10. Ondřej Fiala (útočník, Kadaň) - 7 bodů (3+4)

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu