17. 11. 2011 | Richard Wagner, David Nekvinda

Mladší dorostenci uhráli v Kajot areně překvapivou remízu. Loňský mistr triumfoval až v nájezdech

B R N O - Mladší dorostenci uhráli velmi důležitou remízu na půdě loňského mistra Komety Brno. Domácí vedli v polovině zápasu již 3:1, ale Rebelové dokázali vyrovnat. Nejprve se prosadil Vala a po něm také Krajcigr. Kometa mohla několikrát strhnout vývoj zápasu na svou stranu, ale díky vynikajícímu výkonu Vítka Vaněčka v brance Havlíčkova Brodu udrželi cennou remízu. Prodloužení o vítězi nerozhodlo a na řadu přišli samostatné nájezdy. V nich se dlouho nedařilo nikomu vstřelit branku. Defilovat můžeme v celé řadě jmen, ale mezi tři tyče se trefil pouze brněnský Patrik Koch.

Utkání mezi Kometou a Rebely nezačalo nijak dramaticky. Úvodní minuty se nesly v duchu klasického oťukávání. To se změnilo s první přesilovou hrou, kterou utkání nabídlo. Po faulu Hájka ji hráli hosté a po půl minutě udeřili. Bancířovo nahození dokázal domácí gólman Ptáček pouze vyrazit před sebe, v brankovišti vznikla pořádná mela a v ní si dokázal puk najít Daniel Kolouch.

Z vedení se však hosté neradovali dlouho. Svou první početní výhodu v duelu totiž využila i Kometa. V čase 10:01 se prosadil kapitán Jakub Boltvan poté, co správně přečetl rozehrávku exotického hráče Rebelů Tomáše Nguyena. Od té doby bylo Brno jasně lepším týmem, po zbytek úvodní periody se však již střelecky neprosadilo. Nejblíže brance byl Hájek, jeho střela od modré však rozezvonila pouze tyčku za zády Vaněčka.

Jak první třetina končila, tak začínala ta druhá. Kometa na ledě vládla a svou převahu dokázala zúročit. Ve 25. minutě se po dlouhém tlaku a asistenci Dymáčka prosadil opět Jakub Boltvan. Tato dvojce se zaskvěla i tři minuty poté, jenom si prohodila pořadí dotyků s pukem. Boltvan nahrával a Roman Dymáček zvyšoval na rozdíl dvou branek.

Poté se ale hra postupně vyrovnávala. Rebelové dávali najevo, že s prohrou nejsou smíření. Za svou snahu byli oceněni v minutě třicáté páté. Kometa otálela s rozehrávkou, čehož využil Nguyen a na pravém křídle našel najetého Lukáše Valu, který se pěkně trefil pod břevno branky Brna. Kometa mohla znovu odskočit půl minuty před druhou sirénou, Dymáček však trestuhodně zazdil šanci, do které jej poslal Dvořák.

Do třetí dvacetiminutovky nastoupili hosté s viditelnou touhou urvat aspoň jeden bod. Pohled na hřiště moc nenasvědčoval tomu, že před zápasem dělil oba celky propastný rozdíl dvaceti sedmi bodů. A Havlíčkův Brod byl za svou snahu odměněn. V oslabení ujela dvojce Mäki Klofáč, které se jejich akci sice nepovedlo úspěšně zakončit, ale puk zůstal v Ptáčkově brankovišti, kde jej našel Jan Krajcigr a dotlačil touš za záda domácího brankáře.

Po zbytek třetí třetiny Kometa hosty přehrávala, dostávala se i do šancí, jenže gólman Vaněček byl neprůstřelný. Na řadu tedy přišlo prodloužení, které však vítěze, ani vyložené šance, nepřineslo. A tak musely rozhodnout samostatné nájezdy. V nich se na střelce čekalo dlouhých sedm sérií. Nakonec se prosadil domácí obránce Patrik Koch pomocí bekhendové kličky. Dva body tedy zůstali na Moravě, jeden putuje na Vysočinu.

V 55. minutě utkání se zranil útočník Havlíčkova Brodu Jakub Abbrent. Nejspíše se jedná o otřes mozku.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Jakub Abbrent 0 0 0 0 0
Marek Bancíř 0 1 1 -1 4
Rostislav Klofáč 0 0 0 -1 2
Daniel Kolouch 1 0 1 0 0
Jan Krajcigr 1 0 1 1 0
Jakub Kraučuk 0 0 0 1 0
Jakub Lacina 0 0 0 1 0
Matias Mäki 0 0 0 0 2
Patrik Málek 0 0 0 0 0
Dušan Mendl 0 0 0 1 2
Tomáš Nguyen 0 2 2 1 0
Martin Polák 0 0 0 0 0
Michal Přibyl 0 0 0 -1 0
Michal Semrád 0 0 0 0 0
Jan Vacek 0 0 0 1 0
Lukáš Vala 1 0 1 1 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Vítek Vaněček 65 51 4 47 92,16 0 0

Ohlasy k utkání

14. kolo, čtvrtek 17.11.2011 od  
Brno
4:3sn
(1:1, 2:1, 0:1 - 0:0)
Kometa - Havl. Brod
ELIOD extraliga mladšího dorostu

Statistiky zápasu

Branky a nahrávky: 11. Boltvan, 25. Boltvan (Dymáček, Král), 28. Dymáček (Boltvan), 65. Koch - 8. Kolouch (Bancíř, Nguyen), 35. Vala (Nguyen), 49. Krajcigr. Rozhodčí: Wolf - Růžička, Vašíček. Vyloučení: 3:5. Využití: 2:1. V oslabení: 0:1. Diváci: . Střely na branku: . Průběh utkání: 0:1, 3:1, 3:3.

Sestavy

Kometa

Ptáček – Koch, Šnajnar, Hájek, Gotthard, Štancl, Švejda, Hladký – Dvořák, Dymáček, Boltvan (C) – Král, Jambor, Garčic – Koblížek, Biolek, Balaštík – Hroudný.

Havl. Brod

Vaněček – Bancíř, Klofáč, Krajcigr (C), Vacek, Lacina – Kolouch, Polák, Abbrent (zraněn) – Semrád, Mäki, Málek – Kraučuk, Vala, Nguyen – Mendl, Přibyl.

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu